Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość Mia777
Hej dziewczyny. Mam pytanko , czy któraś z Was brała na wywołanie miesiączki estrofem ?

Hej dziewczynki :) ja już po HSG i wszystko ładnie wyszło - przepływ jest. Teraz mam nadzieję że się uda :D Powiedzcie mi czy któraś z Was ma endometriozę i drożne jajowody a i tak nie może zajść? 3mam za Was kciuki!!!

Hej dziewczynki! Znowu mam @ i doła. Od dziś jestem ostatni cykl na clo. Mia ja biorę estrofem 2 tabletki dziennie a jak biorę clo to 3 ale nie na wywołanie tylko na endometrium. To lek dla kobiet po menopauzie to ja już mam zaawansowane klimakterium z tą dawką ;) Na wywołanie to raczej luteina. Fighter najważniejsze że masz drożne jajowody :) Jesteś na jakiś stymulantach?

Gość gość
ja 8 lat staralam sie o dziecko mialam hsg potem laparoskopie i potem znowu hsg w pzdzierniku mialam hsg a w listopadzie sie udalo :) na pierwszym hsg wyszlo ze jajowody mam drozne tylko macice z przegroda to kazano mi zrobic laparoskopie i usuneli mi ta przegrode i tez na laparoskopi wyszlo ze mam jakieies ogniska endometrium i za jakis czas lekarz kazal mi zrobic hsg zeby zobaczyc czy nie mam jakis zrostow po laparoskopi i potem zaszlam bylam w szoku :)

Gość MyszkaM86
Mia ze mną na badaniach w szpitalu była kiedyś dziewczyna co brała estrofen na wywołanie miesiaczki, zresztą on jets w takim opakowaniu na miesiąc jak zegarek, efektów działania nie znam

Gość psioszka
Fighter88, ja mam drożne jajowody, ale mam endometriozę. Jestem po 1 ivf i nic. Trzeba walczyć dalej.Powodzenia!

Dzięki dziewczyny za odp. Asiak-nie jestem na żadnej stymulacji, staramy się o dzidziusia 3lata, a leczę się na endo od 5lat. Najpierw leczyłam się tabletkami (ale bez efektu), rok temu miałam laparoskopie i usunięcie torbieli, a teraz HSG... Psioszka-miałaś laparo i usuniecie ognisk? masz teraz czysto w usg? 3mam za wszystkie kciuki

Gość gość
Hej. Czy clo bierze sie o stałych godzinach?Czy cos sie stanie jak wezme godzine wczesniej ?

Gość asiak33
Hej dziewczyny! Gość nic się nie stanie jak weźmiesz clo trochę później lub wcześniej. Ja dziś rano zapomniałam wsiąść estrofemu wrrr. I dziewczyny umówiłam się do kliniki porozmawiać o in vitro na 3 lipca.

Gość Honi77
witajcie,fajnie widziec nowe twarze na Fb :) ufff wlasnie wrocilam od lekarza,zaczynam przygotowana do ivf,od dzis tab anty... w polowie cyklu mam dostac jeszcze jakies krople do nosa ktore hamuja owulacje(160e)ale nie wiem czy sama place czy zaplaci tutaj kasa chorych,stymulacja zastrzykami od nastepnego cyklu -pisze ze od 6-12 dc,troche sie boje tego wszystkiego....

Gość MyszkaM86
Honi wszystko na początku przeraża, ale będzie dobrze :) Juz teraz zaczynam ściskac kciukasy :)

Gość koszmarnocny
Witam. Jestem właśnie po 2 hsg. Pierwsze było bez znieczulenia i miałam jedynie mały dyskonfort jakbym miała @ dostać i zero plamień i bólów brzucha. Jajowody drożne i w końcu udało się zajść w ciąże ale na krotko. Po laparoskopii lekarz kazał poddać się jeszcze raz hsg. W szpitalu poinformowali mnie że dostane zastrzyk domięśniowy przeciwbólowy bo taki standard mają a ja się śmiałam że po co że miałam już hsg i nie jest to straszne ani bolesne badanie. Po zastrzyku stwierdziłam że bardziej zastrzyk boli niż to całe hsg. A jak przyszło badanie to myślałam że zejdę z tego świata, bolało niemiłosiernie same przepychanie a już nie wspomnę zakładanie całego sprzętu a robili to 4 razy. Nie czułam się wcale jakbym miała jakikolwiek środek przeciwbólowy. Uraz po hsg zostanie mi do końca życia . Przez 4 dni dość mocno plamiłam, brzuch bolał. Od tygodna w nocy snije mi się hsg.

Gość koszmarnocny
Dodam że za drugim razem wyszło że mam jajowody nie drożne. Samopoczucie po zabiegu laparoskopii diagnostycznej i nakłuwaniu jajników było u mnie bajką niż hsg z niedrożnymi jajnikami.

Gość psioszka
Honi, ivf nie jest straszne, to droga do naszego szczęścia:) Jak opanujesz aplikowanie sobie zastrzyków to będzie super:) A później już z górki, punkcja w znieczuleniu, oczekiwanie na zarodki i transfer. A na końcu 2 tygodnie świadomości ,że jesteś w ciąży i sprawdzenie bety! Trzymam kciuki!

Gość Natala3
Cześć dziewczyny, czytam Was codziennie choć nie piszę bo tak naprawdę nie mam o czym. Juto @ bo już mnie boli brzuch i dopiero zaczynamy w tym cyklu podejście do drugiej IUI. Powodzenia wszystkim, może czerwiec przyniesie dwie kreseczki dla którejś z nas.

Gość MyszkaM86
Dziewczyny która chce jeszcze dołączyć do naszej facebookowej grupy to prosze o info i będe wysyłać zaproszenia. Moja córcia oprotestowała moje pójście do pracy i od tego czasu przesypia całą nocke tylko wtedy kiedy mam wolny dzień i nie pozwala mi sie usypiać wieczorami (w dzień jeszcze jakoś jakos to idzie) więc teraz tatuś wykazuje sie swoimi umiejętnościami

Gość Natala3
Cześć dziewczyny, co tu tak cicho? Przeniosłyście się wszystkie na FB? Mam nadzieję, że nie. Piszcie proszę co tam u Was ciekawego. Mnie to jednak pech prześladuje. Z wyliczeń wynikało, że @ będzie 6-7, no może 8,06, a tu nic. Martwię się bo cały mój misterny plan legł w gruzach. Miałam we wtorek zacząć brać zastrzyki z fostimonu, w poniedziałek 16 USG, a w piątek IUI, a tu @ brak. Jeśli dostanę dziś lub juto to nici z IUI w tym cyklu bo M ma wyjazd 23-27,06. Po drodze jest boże ciało więc lekarz na wolnym i USG mi nie zrobi. Klapa totalna nic nie można sobie zaplanować bo organizm ma swoje plany. Już nie pamiętam kiedy miałam taki długi cykl , nie wiem czy to przez stres się tak wydłużył czy przez odstawienia dwa miesiące temu wiesiołka? W ciążę nie wierzę bo kochaliśmy się tylko raz w dni płodne i to w czternastym dniu cyklu, a owulacja była chyba w 17. Odpuściliśmy ten cykl totalnie więc nawet temp. nie mierzyłam nie wiem dokładnie kiedy była owulacja, w tej chwili mam pod pachą 37 i 4 ale jest upał i środek dnia to pewnie dlatego. Piersi bolą jak na okres, a brzuch przestał , bolał mnie w piątek i w sobotę a od wczoraj nic. Mam już tego dość chyba zapiszę się na in vitro i spokojnie poczekam bo to dostosowywanie grafiku M do mojego cyklu mnie wykończy.

Gość asiak33
Hej dziewczyny! Czy u Was też taki skwar? U mnie na razie cisza, wczoraj wzięłam ostatnie clo i dopiero za tydzień mam wizytę u gina ale też jakoś odpuszczam ten cykl bo już nie wierze w cud i czekam na wizytę w klinice. Natala na fb taka sama cisza jak tu ;)

Gość Natala3
Aha czyli wszystkie rozleniwione upałem, ja właśnie wybieram się z M do lasu i nad wodę w jednym mamy takie fajne miejsce w okolicy, marzy nam się działka w tym miejscu ale na razie finanse nie pozwalają. Mam pół torby kremów z filtrem i środków od komarów więc wycieczka może się udać chyba, że zepsuje ją moja @, która wisi w powietrzu.

Gość MyszkaM86
U mnie do wczoraj wielki skwar, dziś dopołudnia burze i deszcz a teraz sie wypogadza, za to duszno jest cały czas. Nam dziś w nocy pękł węzyk od ciepłej wody przy umywalce i w nocy w łazience para jak w saunie, pełno wody na podłodze ze az do rodziców na parterze przeciekało, 1,5h wybieralismy i wycieralismy wszystko, wynoszenie dywanów bo nawet na korytarz już woda zaczynała sie przedostawać. Na dodatek córcia miała problem z zaśnieciem bo duszno jak diabli więc teraz wszyscy chodzimy niewyspani. A przysiegam wam, ze ja w nocy jak mnie obudził hałas (woda leciała na tyle mocno ze junkers sie załączył i leciała gorąca) że byłam blisko zawału serca (raz ze w środku nocy nie wiedziałam szybko co sie dzieje a dwa że sie wystraszyłam ze może tata który chodzi ostatni spać, zasłabł pod prysznicem). Po prostu masakra jakaś

Gość gość
Witam dziewczyny, szesc lat temu mialam badanie hsg. Wszystkie jajowody mialam drozne. Nie wspominam dobrze tego badania. Ale nie bede nikogo straszyc. Najwazniejsze jest to ze w pierwszym cyklu po nim zaszlam w ciaze. Dzis corka ma 6 lat. Od szesciu lat staram sie o drugie dziecko, bezskutecznie jak narazie. Dzisiaj czeka mnie badanie droznosci ale bez rentgena, tylko z usg. Strach mnie ogarnia na sama mysl o badaniu.

u mnie dziewczyny na razie bez zmian... dlatego nie piszę... Natala3 - może w ciąży dziewczyno jesteś? :) Gość - a ile czasu starałaś się o dzidzię przed hsg? miałaś endo zdiagnozowane? Pytanie do mamuś :) powiedzcie czy czułyście że jesteście w ciąży przed planowanym dniem miesiączki? bo trochę świruję...

Gość gość
Przed pierwszym hsg 2 lata staralismy sie. A teraz mala ma prawie szesc lat, przez ten czas nie zabezpieczalismy sie nigdy. Mam nadzieje ze sie uda!

Hej dziewczyny :) Dziś podobno ostatni dzień opałów. Jadę dziś po papiery od mojego poprzedniego lekarza żeby mieć cały komplet do kliniki. Gość ja też miałam hsg metodą songraficzną. Napisz co Ci wyszło i czy masz drożne jajowody? Myszka to ty powodzianką zostałaś :) U mnie 8dc i czakram na wizytę w poniedziałek. Dziewczyny które posiadają fb czekamy na was :)

Gość kasia2580
Hej. Dzisiaj mam wizyte w klinice , dam znac pozniej albo jutro co i jak bo nie wiem o ktorej wroce. Upały sa okropne , ale dzisiaj mam nadzieje ochłodzi sie:)

Gość gość
Jestem juz po badaniu. Nie wiem czy jestem tak wrazliwa na bol czy to rzeczywiscie wszystkich tak boli. Lekarz stwierdzil ze przez prawy jajowod kontrast przeplynal. Co do lewego nie byl pewny! Zapisal mi summamed ktory mialam wziasc zaraz po badaniu tj. 2 tabletki na raz. Teraz pozostalo dzialanie i czekanie na dwie kreseczki. Gorzej jak sie nie uda. Wtedy nie wiem co dalej. Ale musze byc dobrej mysli. W koncu za pierwszym razem udalo mi sie to teraz nie moze byc inaczej!!!!!

Gość Natala3
Witam dziewczyny, Fighter88, fajnie by było ale niestety @ wczoraj przylazła, a dziś rozkręciła się na dobre. Myszka ale mieliście jazdę, dobrze, że nikt nie ucierpiał od tej gorącej wody można się poparzyć. Właśnie się dowiedziałam, że w mojej okolicy wczoraj jakiś ,,baran"zamknął dziecko w samochodzie i gdzieś polazł, co za kretyn, sam niech wlezie do samochodu w taki upał i zamknie okna. Asiak fajnie, że wybierasz się do kliniki to kolejny krok do przodu w staraniach. Kasia2580, pisz co powiedział lekarz i jakiej klinice się leczysz? U mnie chyba ten cykl znowu odpuszczamy bo M ma wyjazd ale dziś dowiem się na 100% bo może coś przesunie. Dziewczyny, robiła sobie któraś zastrzyki z fostimonu lub czegoś podobnego? Mi lekarz dał skierowanie do zabiegowego, ale wypada mi w niedzielę i nie chce mi się czekać w mega kolejce na zastrzyk. Sama bym sobie zrobiła w brzuch jeśli można go tak zrobić. Robiłam z ovitelli to ten też dałbym radę. Nie wiem po co mi to skierowanie.

Gość MyszkaM86
Gość, może po prostu masz niski próg bólu, w pewnym sensie to i od lekarza zależy bo czasem samo zakładanie sprzętu już powoduje nieprzyjemne odczucia a co dopiero badanie. Jeśli by sie teraz nie udało to proponuje poprosić lekarza o skierowanie na histeroskopie, najlepiej z laparoskopią, wtedy przyjrzą sie czy w macicy nie ma jakiś zmian, zrostów i sprawdzą co dokłądnie jest z twoim lewym jajowodem. Ja rok temu urodziłam córeczke i jajowody mi sie pozapychały, hsg udrożniło jeden i wykazało jakiś cień w macicy wiec na jesień ide właśnei na histeroskopie z laparoskopią żeby sie wyczyścić bo planujemy drugie dziecko (właściwie miało byc wcześniej no ale natura ma swoje pplany i sie opóźniło)

Fighter wiesz ja ledwo wyszłam z gabinetu po IUI to mówiłam sobie że w ciązy jestem a wszelkie objawy jak sie potem okazało zwalałam na upał który akurat panował wtedy. Niektóre podobno czują że doszło do zapłodnienia, dla mnie to nieprawdopodobne ale nie niemożliwe :) Kasia czekamy na wieści co powiedział lekarz. No kochane, które na fb chce dołączyć, palec pod bujdke bo za minutke budka sie zamyka... to przez upał hehe :)

Gość gość
Witam. Jestem juz po wizycie . Miałam miec w tym cyklu IUI ale niestety nie bede miec poniewaz pecherzyki po stronie droznej nie były odpowiedniej wielkosci i doktor stwierdzil ze nie ma sensu robic IUI. Miałam bardzo ładne pecherzyki w prawym jajniku ale prawa strona jest niestety niedrozna. Lekarz przepisał mi jeszcze na jeden cykl clo i jezeli pecherzyki beda odpowiedniej wielkosci to przeprowadzi IUI a jezeli nie to bedzie mi juz wypełniał papiery na IVF rzadowe. Tak obecnie u mnie wyglada sytuacja. Acha mowiłam mu rowniez o tych przeciwciałach przeciwjadrowych , to powiedział ze na to mi leki beda podawac , zreszta w sumie biore je cały czas bo to sterydy, ale moze ocenia czy nie trzeba zwiekszyc dawki

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować