Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Cześć dziewczynki, kochana Madziu bądż dobrej myśli może wszystko będzie ok. Nie załamuj się bo święta będziesz miała do.... Trzymam kciuki i myślami jestem z tobą. Ja dzisiaj byłam na usg prenatalnym i okazało się że jest wszystko ok. moja dzidzia śmiga koziołki i uwielbia stać na głowie lekarz stwierdził że to niezły łobuz chociaż ma dopiero 6cm. Zyczę wszytkim dziewczynom zdrowych, owocnych Świąt.

Sprawdziłam ten kalkulator i wychodzi ze Tylko raz prawdlowo przyrosla beta przy dwoch pierwszych bdaniach przy nastepnych juz nie wiec pewnie czarny scenariusz się spełni i niedługo odłączę od Was szczęsliwych przyszłych mamuś ale życze Wam z całego serca żeby u Was wszystko było dobrze:)i obiecałam sobie że jeśli dojdzie do najgorszego i strace moje malenstwo za niedługi czas zacznę się starać o koleje maleństwo co prawda nie zastąpi mi ono tego które póki co mam teraz w sobie i kocham je jak mojego 5 letniego synka..... Nie mogę usnąć nocami, ma twarz zalewa się łzami, ile jeszcze cierpieć muszę,? krew zalewa mą dusze, ból ten jest bardziej bolesny, niż ten zwykły doczesny....

Gość nika 76
Madziu nie załamuj się,idź we wtorek na bete,albo do lekarza trzymam za was kciuki

Gość nika 76
Madzia a jak wyszła Ci krzywa?

Witam. Chciałam się zapytać co oznacza wynik beta hcg 12,78 mIU/mL. Dodam, że ostatnią miesiączkę miałam 4.03.10 a owulację miedzy 18 a 21 marcem. W laboratorium powiedziano mi, że to nic nie oznacza i mam powtórzyć wynik nie wcześniej niż za tydzień( test robiłam 31.03 wynik odbierałam dzień później). Ok 22 dc miałam niewielkie brązowawe plamienie, mam powiększone piersi i masakryczne ropne zmiany na twarzy...a okresu nie ma. Czy taki wynik oznacza ciąże? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Gość Dzastina222
Madziu nie potrzebnie panikujesz.... wszystko się wyjaśni u ginka.. moim zdaniem to ciąża o tydzień młodsza... A lekarz nie jest Bogiem i też może się mylić... musisz wierzyć do końca jeśli nic nie jest jeszcze przesądzone... jak pujdziesz teraz na wizytę to zobaczysz serduszko... nie martw się. Ja byłam w takiej samej sytuacji... ale trafiłam do wspaniałego ginka który dał czas fasolce i proszę.. Syn ma 2.5 roku:) 3 mam kciuki... Zafasolkowanym składam najserdeczniejsze życzenia....zdrowych 9 miesięcy... A staraczkom wiery i siły:) buziaki:)

Dzastina222 mam nadzieję że bedzie tak jak mówisz,może faktycznie jest młodsza chociaż tak wolny przyeost bety nie wróży dobrze:(no ale zobaczymy na usg i mam nadzieje ze stanie sie cud i zobacze serduszko,Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i życze spokojnych świąt..

Gość nika 76
Madziu ale na tym kalkulatorze wychodzi krzywa przyrostu bety o to mi chodziło

Gość Dzastina222
Madziu.... jednym kobietą beta rośnie piorunująco szybko i co za tym idze? Mdłości i wymioty!! A innym rośnie powoli i nie gwałtownie i nie zwracają.... najważniejsze by łapać się w normach... Aniczka 1982 moim zdaniem to ciąża... brązowy upław o niej pięknie świadczy bo ja też tak miałam... poczejak spokojnie zrób sobie test i będziesz wiedzieć czy z 12 przyrosło... pani w labo to chyba pojęcia nie ma o czym mówi i jakie są normy dla nieciężarnych... trzymam za was kciuki.. Z okazji Świąt Wielkiej Nocy chcę mam złożyć najserdeczniejsze życzenia.. Niech ten Chrystus Zmartchwywstały da nam wiarę i nadzieję na lepsze jutro ( cykl):):) a ciężaróweczkom...zdrowych 9 miesięcy i expresoewgo porodu:):)

Gość Dzastina222
Madziu.... jednym kobietą beta rośnie piorunująco szybko i co za tym idze? Mdłości i wymioty!! A innym rośnie powoli i nie gwałtownie i nie zwracają.... najważniejsze by łapać się w normach... Aniczka 1982 moim zdaniem to ciąża... brązowy upław o niej pięknie świadczy bo ja też tak miałam... poczejak spokojnie zrób sobie test i będziesz wiedzieć czy z 12 przyrosło... pani w labo to chyba pojęcia nie ma o czym mówi i jakie są normy dla nieciężarnych... trzymam za was kciuki.. Z okazji Świąt Wielkiej Nocy chcę mam złożyć najserdeczniejsze życzenia.. Niech ten Chrystus Zmartchwywstały da nam wiarę i nadzieję na lepsze jutro ( cykl):):) a ciężaróweczkom...zdrowych 9 miesięcy i expresoewgo porodu:):)

Gość Dzastina222

Gość nika 76
Madziu spróbuj się nie denerwować,wszystko będzie dobrze, Życzę wszystkim ,żeby zostały mamusiami po raz pierwszy czy kolejny i żeby każda z nas doczekała się zdrowego dzieciatka w swoich ramionach

Wielkie dzięki za odpowiedź. Skołowana jestem bo 2 testy mi wyszły pozytywnie jeden negatywnie. Później ten niejednoznaczny wynik bety. Na ponowne badanie idę w czwartek. Mam nadzieję, że będzie powyżej 25. Wesołych świąt smacznego jajka, bogatego Zająca i mokrego Dyngusa!!!

Powiedzcie mi kochane jeśli możecie jeszcze jedną rzecz bo strasznie mnie ona nurtuje..Otóż jeżeli lekarz mówi że według ostatniej miesiączki ciąża ma 7tyg3dni a z wielkości CRL wychodzi na usg 6tyg1dzień czy to znaczy że do zaplodnienia musiało dojśc 9 dni po 1-wszym dniu miesiaczki bo taka jest róznica według ich obliczeń 9 dni a wydaje mi się że nie jest realne żeby zajsć po takim czasie...a to oznaczałoby że może jednak oni się coś pomylili i będzie jeszcze dobrze..mam nadzieję ze zrozumiałyście moje może pogmatwane pytanie...Przepraszam za zawracanie głowy i z góry dziekuje:)

Gość nika 76
madziu to jest możliwe,niedawno idi1313 w ciąży napisała,że zaszła 2 dni po @

Już kompletnie zgłupiałam bo w takim razie jsli zaszłam 3 dni po okresie czyli 15 lutego to gdy robilam test 8 marca to powinny być już dwie grubeeee krechy czerwone a były dwie ale jedna bardzoo blada wiec raczej w moim przypadku chyba nie do końca jest tak że 9 dni o 1-wszego dnia@ mogłam zajść jak by wskazywała różnica miedzy terminem z OM a CRL...boże przepraszam Was że tak schizuje ale staram się za wszelką cene znaleźć coś co pozwoli mi spokojnie chociaż spędzić świeta .Najgorsze jest to że przez to wszystko od kiedy dowiedziałam się że coś może być nie tak zaczelam odsuwać się od meza ktory nie jest niczemu winien ale cos sie we mnie zablokowalo:(:(:(PRZEPRASZAM WAS.

Gość nika 76
madziula a kiedy miałąś ostatnią@ którego dnia Ci się zaczęła?

Gość nika 76
jakiej długości cykle? sory,że od razu nie zapytałąm

tzn nie są one tak zupełnie regularne teraz miedzy styczniem a lutym było 27 dni a natomiast między grudniem a styczniem o ile dobrze pamiętam bo nie mam przy sobie starego kalendarzyka było 31 dni..

Gość nika 76
coś nie działa mi forum

Gość nika 76
juz działa :) Madzia wysłałam Ci e-mail bo wcześniej nie chciało mi wyświetlić odp

Dziękuję Ci nika76 jesteś kochana wychodzi że ja miałam rację bo według tego obliczenia co mi wysłałaś linka to dopiero dzisiaj jest 6tyg czyli jest dla mojego malenstwa nadzieja:)oby nie złudna...bo ja u lekarza byłam w srode jak mi powiedziala ze jest ponad 6 tyg a dla mnie nawet pare dni jest juz jakas nadzieja

Madzia27100 naprawdę nie stresuj się tak bo bardziej sobie teraz szkodzisz tymi nerwami, dzieci różnie rosną - i na początku niekoniecznie pokrywa się to z jakimikolwiek obliczeniami! Mój syn na początku ciąży był mniejszy niż obliczenia by na to wskazywały i tak było do 28 tyg chyba a potem tak śmignął że jak się urodził ważył 4510!!! Nadzieja jest!!! Nie krwawisz, ani nie plamisz więc spokojnie!!!! A serduszko zobaczysz pewnie teraz na usg życzę Ci tego z całego serca! A dla Wszystkich życzę : Niech Zmartwychwstały Pan będzie obecny na Waszych drogach, niech opromienia Was blaskiem swej miłości i przemienia to, co szare, w kwitnący ogród......... Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości, by uśmiech i wiosenny optymizm towarzyszyły Wam każdego dnia :) Wesołego Alleluja!! :)

Gość Dzastina222
Madziu uszy do góry... mamy Święta.. takie radosne... wszystko będzie dobrze...ciąża jest i pewno serducho też zobaczysz... 3mam kciki za ciebie... i oczywiścię fasoleczkę.... buziam was i życzę miłej świątecznej niedzieli...:)

Madzia27100 jak się czujesz? tak a propos dnia zapłodnienia to ilość dni cyklu ma ogromne znaczenie bo przesuwa się owulacja, ja miałam dopiero w 19 dniu więc porównując się do dziewczyny która ma cykl co 28 dni albo krócej i u niej owulacja jest w 14 dniu albo i szybciej to jest wielka różnica -bo to prawie tydzień- więc ... :) może u Ciebie rzeczywiście znów owulka się przesunęła... :) więc i dzidzia mniejsza.... daj znać jak już coś będziesz wiedzieć! trzymam kciuki!