Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no sama nie wiem

po ilu dniach test ciążowy

Polecane posty

Gość no sama nie wiem

po ilu dniach od stosunku mozna zrobic test ciążowy zeby zobaczyc czy jest sie w ciazy czy nie? Na ulotce wyczytalam ze juz po 6 ale jak to jest w praktyce?

Gość niby pisze
ze po 6 juz mozna,ale na Twoim miejscu bym poczekała do okresu,albo przynajmniej dłuzej,niz 6 dni tylko.Po co zrobic za wczesnie i sie zdenerwowac,albo miec niemiarodajny wynik

Gość a po co ci test
jak wpadlas to na ratunek juz i tak za pozno z honorem trzeba brac zycie (chyba ze chcialas i teraz mocno czekasz na pozytywny wynik wtedy zrób koniecznie i tą radosna nowine i nam objaw :) )

Gość nie rozumiem za bardzo
jak to "jak wpadlas to na ratunek juz za pozo"?? dziewczyna sie tylko zapytala kiedy test moze zrobic a ty poprzedniczko pierdolisz farmazony:O niby napisalas pozniej ze jezeli bardzo chce to oczywiscie zyczysz jej tego i czekasz na szczesliwa nowie ale prawda jest taka ze jedyne co chcialas przekazac to swoje poglady na temat przerywania ciazy- a nie o to dziewczyna pytala:O Jezu czasem jak czytam NIEKTORE wypowiedzi to jakby polidiotki odpowiadaly:O Lepiej poczekac wiecej niz 6 dni-bo moze za wczesnie sie ucieszysz:D albo zesmucisz:( zycze ci tego zeby bylo jak wolisz;)

Gość kurcze
prawdopodobienstwo zawsze jest-nawet jak uzywasz pigulek!Przeciez nie ma 100% skutecznej antykoncepcji,ale 1 dnia po okresie-eee raczej malo prwdopodobne bys byla w ciazy-nie wiem czy zmartwilam czy pocieszylam

Gość jera
mam pytanko...odbylam stosunek dwa dni przed spodziewana miesiaczka niestety ona sie nie pojawila...tydzien po stosunku zrobilam test i wyszedl negatywny, czy moge byc pewna tego wyniku?

Gość to smutne...
szukasz odpowiedzi na forum gdzie kobiety pragna byc w upragnioniej ciazy,a pomimo staran nie sa...

Gość PRAGNE
pragne dzidziusia calym moim serduszkiem...

Gość Aga1133
Co za zenada.....

Gość Aga1133
No sama nie wiem mam ten sam problem...nawet temat zalozylam , naprawde po 6 dniach juz mozna probowac????????mam nadzieje , ze bedzie tak jak tego oczekujesz , trzymam kciuki!!!!

Gość kaska 1990
Cześć Nadia 1988 Ja też mam taki problem jak ty staram się z mężczyzną o dziecko i robimy to w każde dni płodne ale nic nam nie wychodzi boje się że któreś z nas ma problem z narządami płciowymi... Twierdze że test powinnaś zrobić rano najlepiej 7-ego dnia po pierwszym zapłodnieniu w cyklu płodnym... Powinien wyjść pozytywny i bardzo ci tego życzę... Pozdrawiam :-)

Dlatego testów nie robi się przed@, bo jak poleci to jest płacz i wściekłość na lekarzy żę nic nie zrobili.

Gość kotka990
ja z mężem starałam się o dziecko ok 5 miesięcy nic nam nie wychodziło spróbowaliśmy o 6 rano wtedy są największe szanse i jestem w ciąży test najlepiej wychodzi w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki jest najbardziej wiarygodny to początki mojej ciązy i bardzo się boję gdy się nie jest pragnie się tego gdy się zajdzie jest tysiące obaw w dodatku zostałam sama.

Gość dorota241@vp.pl
dzisiaj powinnam dostać okres, nie uprawialiśmy sexu ale dotykał mnie penisem, chyba nawet kawałek wszedł. kiedy mogę zrobić test? P.S. nie możemy wpaść ! :(

Gość ewadori
Nie wiedziałam, że tak wiele kobiet ma problemy z zajściem w ciążę. Ja staram się i staram......ciągle nic. Wpadłam już w paranoję. Ciągle odczuwam wszystkie objawy ciąży. Wydałam już 300 zł na testy ciążowe. Nie mogę się powstrzymać od ciągłego sprawdzania czy to może już. Bardzo mi zależy. Wiem, że stres mi nie pomoże ale nie potrafię zapomnieć. Ostatnio okres miałam 12 września a dni płodne miałam między 20 a 27 września. Kochaliśmy się z mężem przez cały ten okres. Z testów wynika, że nic z tego ale z tego co piszecie to chyba za wcześnie je zrobiłam. Pomóżcie mi nie zwariować.

Gość gość
wszyscy chcecie dziecka. są też osoby które nie chcę dziecka a bynajmniej nie w tym czasie.

Gość chlopak pewnej dziewczyny
po 13+1dzien bo z rana sie powinno robic

Gość gość
Dwa dni temu pieściłam się z moim chłopakiem. Nie kochaliśmy się, jedynie dotykaliśmy. Kiedy mój partner "skończył" wytarł ciało i ręce ręcznikiem papierowym (nie umył rąk) a nastepnie zaczął pieścić mnie. Nie wkładał palców do pochwy, jedynie pieścił łechtaczkę palcami. Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych. Wiem, że test ciążowy można wykonać po minimum 10 dniach od domniemanego zapłodnienia, aby wynik był wiarygodny. Okres powinnam dostać za 2 tygodnie. Czy powinnam się martwić? Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?

Gość gość
czy po 14 dniach test jest wiarygodny?

Gość ADUŚKA77777
Niestety, albo i stety, jakoze komorka jajowa jest duza, do tego nie posiada zadnych wici, jak plemnik, dzieki ktorymi moze sie poruszac, droge od jajowodu do macicu pokonuje w ok 4 dni. Jesli doliczymy do tego czas, w ktorym plemniki moga oczekiwac w jajowodzie na komorke jajowa (nawet do 4 dni), powiedzmy 3 dni, otrzymujemy wynik 7 dni. Czyli, ze od momentu stosunku do faktycznej ciazy mija srednio nawet do 8 dni. Dodatkowo musimy doliczyc te 6 dni, aby stezenie hormonu w moczu wzroslo na tyle, aby test mogl go wykryc. W sumie wychodzi wiec nam 13 dni. Ale jakoze test robi sie zawsze z moczu porannego to trzeba doliczyc jeszcze 1 dzien. Tak wiec 14 dni to optymalny czas, po ktorym wynik testu "siusianego" jest wiarygodny.

Gość gość
Proszę o pomoc bo mam mega problem, bylam z chłopakiem na wakacjach i troche nas poniosło. piescilismy sie wspolne bylo pieknie, on dotknąl mojej malutkiej swoim ptaszkiem. czy po0 tym mam zrobiuc test ciazowy? jesli tak to po illu dniach. nie chce aby moj mąż sie o tym dowiedzial- bo jest murzynem a chlopak jest bialy.

mam nadzieję, że ten ostatni post to żart dlatego nie zamierzam go komentować. Dla tych Pań, które chciałyby znać odpowiedź na to pytanie odpowiadam że DWA TYGODNIE od zapłodnienia. O tym samym możecie też poczytać na tekstowy.pl kiedy możecie zrobić test ciążowy http://tekstowy.net/po-ilu-dniach-zrobic-test-ciazowy-zeby-byl-wiarygodny/ A najlepiej to poczekać do czasu kiedy ma wystąpić miesiączka, jeśli przez dłuższy czas nie występuje to wtedy iść do apteki.