Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duphaston

duphaston

Polecane posty

Gość Mimi29
Własnie. Idz i nie czekaj a najlepiej niech ktos cię zawiezie.

Gość Mimi29
No jasne że idz do izby przyjęć...ale niech ktos cie podwiezie jesli jest taka możliwość bo jest straszny upał.

Gość Mimi29
No oczywiście , nie czekaj. Najlepiej niech ktoś cię podwiezie na izbe przyjęć jesli masz taka możliwość...bo jest straszny upał. Daj nam znać jak ci poszło.I prosze cię nie denerwuj sie..niekiedy takie krwawienia sie zdarzają ale wtedy szybko tyrzeba udać sie do lekarza.

Gość Mimi29
myslałam ze nie chca mi sie wiadomoscii wysyłac a tu prosze hi,hi

Gość titka
Czesc dziewczyny Właśnie wróciłam ze szpitala. Lekarz mnie uspokoił, ale zwiększył mi dawke duphastonu na 2x dziennie. No i na bóle brzucha kazał mi brac no-spa. Ale troszke mnie uspokil, chociaz powiedział, ze jesli mi sie pojawi znowu to mnie zostawi na oddziale i bede musiala leżeć.:-(( No cóz, mam nadzieje, ze jak sie ja uspokoje to w sumie bedzie wszystko dobrze. Ale juz jest dobrze :) Dziekuje wam bardzo za wsparcie, jestescie kochane. Chyba przez cała ciążę bedę tu zaglądać Titka

Gość Mimi29
No jasne titko że zagladaj. Posłuchaj najważniejszy jest spokój. Natomiast gdyby po kliku dniach ci krwawienia i plamienia nie ustapiły to mozna brać nawet co 8 godzin.Ja tak miałam i dzis jest juz dobrze.Odpoczywaj duzo>pa

Dobrze Titko, że wszystko w porządku. Pamiętaj, że teraz musisz bardzo o Was dbać i dużo wypoczywać. Życzę spokonej ciąży i oczywiście jak będziesz miała pytania to się odzywaj.

Gość titka
Czesc słonko i mimi... Dzisiaj czuje sie troszke lepiej, brzuch dalej mniepobolewa, ale biore tą no-spe to ból troszke mniejszy. Ale czuje ze cos tam sie dzieje.. Mam remont i niedługo przeprowadzak :( nie wiem co ja zrobie, zeby siebie oszczedzac, a wiadomo, ze dźwigac teraz nie moge i mam odpoczywac.. oh... Nie wiedzialam ze ciaza to az tyle wyrzeczeń ;-) Pozdrawiam was serdecznie Titka

Witaj titka🌻witajcie słonko, mimi🌻 Znalazłam wasz topik dzisiaj i postanowiłam napisać ponieważ tez brałam Duphaston. Wszystko zaczęło się w 7 tygodniu kiedy wieczorem, zauważyłam delikatne brązowe plamienia. Ponieważ często się to zdaża, a nawet niektóre kobiety mają okres na początku ciąży postanowiłam uspokoic się i poczekać do następnego dnia rano. Niestety plamienia się nasiliły. Zadzwoniłam więc do mojego gina i wypisał mi duphaston - 2x dziennie po 1 tabl. i bezwzględne leżenie w łóżku. Gdy go zapytałam czy nie powinnam podjechać do szpitala, gdzie mogli by chociaż USG zrobić powiedział, że na tym etapie w szpitalu tak samo położyli by mnie do łóżka i dali lek na podtrzymanie. Więc lepiej chyba poleżeć w domu, w towarzystwie i pod opieką rodziny. zastosowałam sie rygorystycznie do leżenia w łóżku, wstawałam tylko na siusiu. Plamienie ustąpiło po 2 dniach, natomiast duphaston brałam do końca opakowania. Teraz jest wszystko w porządku!:D titka - pamiętaj, że dzidzia jest teraz najważniejsza więc połóż się chociaż na 2 dni, aż wszystko się uspokoi. Życzę szczęścia i zdrowego dzidziusia🌻

Gość Mimi29
Czesc dziewczynki Ja dopiero wstałam...straszny leniuch ze mnie ostatnio;) Titka jasne że sie połóż dopóki plamienie nie ustanie...Poczatkowo maiałam pobolewania brzucha ale to było takie uczycie jakby rozciągania ....bo macica się powieksza i to jest naturalne. pozdr

Gość Mimi29
Hej Słonko, Jestem w 9 tyg.Zrobiłabym sobie suwaczek ale nie wiem jak:)

Gość TITKA
Czesc dziewczyny Nie poinformowałam was chyba do konca, bo kazda z was mi pisze, "zebym sie polozyla dopóki mi plamienie nie ustanie". Otóz ja to plamienie mialam chwilowe, raz było na chwile jakies 2,5 tygodnia temu a drugie wczoraj. Jak pojechalam do szpitala to lekarz zobaczyl ze juz jest "prawie" czysto. Ja spanikowałam, bo nigdy nie byłam w ciazy i nie wiem jak to ma wygladac. Ale dobrze, ze pojechalam to sie uspokoilam. Tyle tylko,z e musze sie oszczedzac, nie dzwigac itd. A lezec narazie nie mam jak. Pracuje narazie a ciaza nie jest 100% stwierdzona, jedynie na podstawie testu. Jak juz pisałam chyba wczesniej, nie pamietam zreszta... No cóz.. to chyba tyle, nie panikujcie... ja tez sie juz nie denerwuje ;-)) Buziaczki Titka

Mimi wejdź sobie na stronkę www.tickersfactory.com lub www.lilypie.com , chociaż na tej pierwszej chyba łatwiej, ale jeśli znasz choć trochę angielski to spokojnie sobie poradzisz. Potem jeśli chodzi o tą pierwszą stronkę, zaznacz Pregnancy i potem już wybierz sobie paseczek, zaznacz go i klikaj next po każdym wyborze aż do końca, gdzie jak zatwierdzisz będziesz miała link do swojego paseczka i trzeba go skopiować i gotowe. Nie wiem czy dość jasno to piszę jakby nie wysżło daj znać.

Ok Słonko dziękuję ci bardzo. Własnie zmontowałam suwaczek i robie próbe generalną.Ten link wkleiłam do moich preferencji...zaraz sie okaże czy dobrze.

Witam, posiadam do odsprzedania jeden listek Duphastonu. Cena 35zł + wysyłka. W razie zainteresowania proszę o kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam

Witam! mam problem z jajnikiem ostatnio byłam u lekarza i okazało się że mam na jajnku torbiel wielkości mandarynki :(:( :( szok :(.Lekarz przepisal mi duphaston mam go brać między 21 a 28 dniem cyklu czyli od 06.04 do 13.04 tylko niewiem kiedy mam przestac go brać.Czy mam go przestac brac 13 kwietnia? wychodzi na to że mam go brac tylko 7 dni? czy dobrze myśle? jeśli nie to prosze podpowiedzcie coś .Dziękuje

Gość Paula2012
Witam wszystkich. Ja osobiście korzystałam z tego leku 4 miesiące.Bardzo mi pomógł.Niedawno na świat przyszła sliczna i zdrowa córeczka. Zostały mi 2 pełne nowe opakowania i jedno naczęte.Wszystkie oczywiście z aktualnym terminem ważności.Chcę sprzedać go tanio bo mi juz nie potrzebny a innym może się przydać i pomóc w utrzymaniu ciazy tak jak mi.Zainteresowanych zapraszam i podaje maila kuola@wp.pl

Gość gość
hej. ja jestem w 16 tygodniu ciazy i jade caly czas na duphastonie....czuje sie dobrze nic mi nie dolega i wlasnie dzis skonczyly mi sie tabletki, a do wizyty u lekarza mam jeszcze tydzien. i tak sie zastanawiam czy taka tygodniowa przerwa moze miec wplyw na moja ciaze. nie wiem czy isc do lekarza juz teraz po recepte czy poczekac do ustalonej wizyty

Gość gość
Hej, ja tak samo jak Ty, 16 tydzień, od początku na duphastonie. Ja bym poszła po receptę, albo chociaż zdzwoniła do lekarza

Gość gość
bo bez recepty to chyba nie kupie duphastonu?? :/

Gość gość
dziewczyny czy ten duphaston bierze się od razu po stwierdzeniu ciąży, czy dopiero jak są jakieś dolegliwości ile on kosztuje

Gość gość
ja zaczełam brać jak wylądowałam z plamieniem w szpitalu, to był 12 tydzien. Teraz jestem w 16 tygodniu i cały czas biorę duphaston 2x dziennie

Gość gość
Ja biore duphaston od pozytywnego testu ciazowego najpier bralam 3x1 ale jak pojawilo sie plamienie i krwawienie lekarz zwiekszyl dawke do 3x2 z tym ze ja mam problemy z bardzo niskim progesteronem. Opakowanie 20 tab kosztuje ok 40 zl choc czasem jest w promocji po 30. mi opakowanie starcza na 3 dni.

Gość gość
a bez recepty go kupię?