Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marsylcia

cerazette-minipigulki, czy ktoras z was bierze ??

Polecane posty

Gość marsylcia

chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was bierze minipigulki i z jakiego powodu minipigulki zamias normalnych tabletek antykoncepcyjnych poza tym zastanawiam sie jakie sa przeciwskazania i skutki uboczne bo dzisiaj bardzo sie zdziwilam jak ginekolog stanowczo mi odradzil cerazette i niespecjalnie uzasadnil to chociaz pytalam sie go dlaczego:/ poza tym czy ktoraas z was zaszla w ciaze po minipigulkach??

Gość zadna z was nie bierze i nic
nie wie na ten temat?? niemozliwe:(

Cerazette jest przede wszystkim dla kobiet karmiących piersia...Sama je biorę :)

Gość gochna9
Ja stosuję od 8 miesięcy i wszystko jest ok. Czuję się dobrze i dzidzia też. Nie tyję, nie mam miesiączki. Nie zakłócają laktacji. Polecam

w Polsce stosuje się je w przypadku karmienia piersią mają minimalną dawkę hormonów, w związku z czym wymagają bardzo restrykcyjnego przyjmowania co do godziny i spotkałam się z wieloma skutkami ubocznymi - nieregularne miesiączki, bądź ich zatrzymanie, wahania nastroju, spadek libido

Gość xuxu
Te pigułki nie są tylko dla kobiet karmiących ale również dla kobiet palących, które nie mogą skończyć z nałogiem a nie chcę narażać swojego zdrowia na ewentuakne skutki uboczne -czyli większość z nas!!

Gość MIRKA 324
Tak , racja Cerazette są minipigułkami dla palących kobiet szczególnie w wieku od 35 lat, które są mocno narażone na powikłania np.zakrzepice.

Gość xuxu
Jeśli palicie papierosy i jesteście po 35 tym roku życia Cerazette to pigułki dla Was, poczytajcie sobie w necie na ten temat.

Gość kaszka03
Cerazette zaczęłam używać po 33 roku życia bo wiedziałam o zagrożeniu wynikającym z palenia i brania dwuskładnikowych tabletek, teraz mam 38 lat i uważam ,że to był dobry wybór i dobry czas na zmianę pigułek.

Gość Hshshshs
Poczytaj lepiej to: \"Pęcherzem nadreaktywnym (OAB, ang. overactive bladder, łac. vesica hyperreflectorica, też: hyperreflexia detrusoris – nadreaktywność wypieracza) określa się taki stan, w którym występują poniższe objawy: * częstomocz – wielokrotne oddawanie niewielkich ilości moczu, spowodowane bolesnymi parciami, wywołanymi patologicznymi skurczami pęcherza podczas jego wypełniania, * parcia naglące – nagła, niepohamowana potrzeba oddania moczu, spowodowana nieprawidłowymi skurczami pęcherza, pojawiającymi się w trakcie jego wypełniania, * nietrzymanie moczu z parcia – mimowolny, niedający się powstrzymać wyciek moczu, spowodowany parciami naglącymi, przy braku innych chorób, które uzasadniałyby te dolegliwości. Objawy występują łącznie lub osobno. Nadreaktywność pęcherza często wiąże się z zaburzeniami ze strony jelita grubego (np. zaparcia) i zaburzeniami seksualnymi.\"

Witam! Mam do sprzedania nie otwarte opakowanie cerazette, 35 zł z przesyłką. niva4x4@wp.pl Pozdrawiam

Witam, sprzedam 1 listek Cerazette. 30zł + wysyłka. Kontakt pod adresem olcia.k@o2.pl Pozdrawiam