Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość outogtouch

z jeanine na marcilon.............

Polecane posty

Gość outogtouch

witam, mam problem, mianowicie zmienilam tabletki z jeanine na mercilon (nie mam jak skontaktowac sie z lekarzem bo wyjechal:( ) w aptece kupilam 1 listek mercilonu (na probe - nie dostalam ulotki) po jeanine zrobilam 7dniowa przerwe i dzis wzielam 1mercilon.... no i wlasnie, gdzies przeczytalam ze nie powinno robic sie przerwy:((( czyli co , moge nie byc zabezpieczona??

Gość logewoman
zawsze sie robi przerwe nawet jesli zmienia sie pigulki , wg mnie jestes zabezpieczona :) pozdrawiam

Gość outoftouch
no ja pomyslalam tak samo, w koncu normalnie biore tabletki, tylko slabsze, ale sa dobrane do mojej masy (jeanine miala sporo hormonow).....ale wypowiedzi ze nie powinnam robic przerwy troche mnie zaniepokoily..

Gość logewoman
ja sadze ze wszystko powinno byc okej. mowilas ze jeanine mialy za duzo chormonow ? wiesz moja siostra chce je teraz zaczac brac , trudno mi jej poradzic bo nigdy ich nie bralam. jak ty je oceniasz. ona jest przewrazliwiona na punkcie swojego wygladu najabrdziej to sie martwi czy nie przytyje ehh...

Gość outoftouch
ja na jeanine to raczej nie mialam apetytu:( (u mnie to niedobrze bo waze tylko 48kg przy 166cm), bralam je 7 miesiecy-..na poczatku myslalam ze to ciagle zmeczenie to przez pogode itp, no ale po 3,4 miesiacu to juz bez przesady, w zadnej depresji nie bylam a nie mialam ochoty nawet wyjsc z domu, po ok 5 miesiacach pojawily sie skurcze w lydkach, wiec juz bylam prawie pewna ze to od tych tabletek. do wad moge jeszcze dodac to ze czasami bylo mi niedobrze. co do zalet to na pewno krociutki i praktycznie bezbolesny okres (no i oczywiscie zapobieganie ciazy:) wiem ze jeanine maja dosc spora dawke hormonow, i pewnie dlatego tak sie czulam. postanowilam przejsc na Mercilon - ma mniejsza dawke i jest wlasnie polecany mlodym i drobnym dziweczynom.... takze jestem w fazie ich sprawdzania.

Z tą dawką hormonów to nie jest tak. One w przeliczeniu mają tyle samo co inne tabletki tyle, że jest to inny hormon. Logewoman- zapraszam na forum Jeanine, tam się wszystkiego dowiesz.

Gość logewoman
juz czytalam , wypowiedzi w wiekszosci pozytywne , siostra tez chudziutka z tym ze tak sie uparla zeby nie przytyc , ja biore logest i jest wszystko ok chociaz przez pierwsze dwa miesiace nie wspominam tego mile, pozatym troszke sie zaokraglilam ale to chyba bardziej przez to ze mam ogromny apetyt :)

Gość outoftouch
clover....a co z moja zmiana?? bedzie ok jesli zrobilam przerwe???

No myślę, że można tak zrobić. Ja już przechodziłam w ten sposób na inne tabletki i z tego co wiem, to właśnie powinno się zrobić przerwę. Co prawda nigdy nie miałam Mercilonu, ale myślę, że normalna 7-dniowa przerwa jest wskazana. A wracając do Jeanine, to ja się czuję po nich bardzo dobrze, tak, jakbym żadnych tabletek nie brała;) Pozdrawiam!