Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IzaM

chrypa u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość IzaM

Mam ogromny problem mój synek od początku maja ma straszną chrypę przeleczono go już antybiotykiem, różnymi syropami, lekami homeopatycznymi i nic nie pomogło. Nie miał gorączki, kataru ani kaszlu. Nie wiem co dalej robić czy może to być alergia?

Witaj! Jako matka piątki alergików przerobiłam już rózne stany u swoich dzieci. Najstarszy syn jako niemowlę trafił do szpitala i tam nauczono nas wielu sposobow radzenia sobie z infekcjami - sposobów tak skutecznych że mija 8 lat, a żadne z dzieci do szpitala jeszcze nie trafiło choc przerabialiśmy bardzo poważne choroby... Ale do rzeczy. Taką chrypę często powoduje gęsta wydzielina obklejająca krtań. Pomaga na to podanie leku rozrzedzającego (typu np. mucosolvan), a potem... wiem ze brzmi to drastycznie ... dzidzia otwiera buzię, ty wsuwasz do gardła małą gruszkę do odsysania wydzieliny z nosa - i odsysasz... Wychodzą najróżniejsze cuda... Masa flegmy, czasem nawet lekko ropna wydzielina... To naprawdę pomaga! Pozdrowienia dla dzidzi i mamy. Zdrowia życzymy!!!

Gość IzaM
Dziękuje za odpowiedzi, byliśmy u laryngologa dziecięcego, pobrała wymaz z gardła dała calcium w syropie oraz clemastin zamiast zyrtecu. Mały ma jak najmniej nadwyrężać gardło, co niestety nie jest proste bo jak zaczyna płakać to już tak krzyczy, że cała okolica go słyszy. Narazie wstrzymam się z tą gruszką zobaczymy czy podziałają te leki. Ale nie ulega wątpliwości to, że bardzo się martwię.

Gość checicheci
podnosze temat bo mam wlasnie taki problem cgrypka trzyma sie juz ok tygodnia, nie wiem jak sie jej pozbyc katar wyleczony, synek nie jest chory, a chrypka dalej jest jakies sposoby jak sie jej pozbyc?

Gość Labanbita
No chyba oczywiste jest, że konieczny będzie lekarz? Jeżeli nie wierzysz jednemu, to idź do innego. Parę słów o chrypce http://dzieckowpolsce.pl/aktualnosci,196.htm Pytania o zdrowie i rozwój dziecka powinnaś zadawać specjalistom.