Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilka_20

Pytanie o zmiane tabletek

Polecane posty

Gość Kamilka_20

Mam pytanie o zmiane tabletek. Otoz dotychczas bralam Microgynon 21 (5 opakowan) jednak po konsultacji z lekarzem, postanowilam je zmienic na Diane. No i teraz mam pytanie, czy normalnie mam je zaczac zazywac tak samo jakbym zaczynala nowe opakowanie Micro??? Czy trzeba odczekac na pelna skutecznosc czy jest juz po pierwszej tabletce??? Pozdrawiam

mialam podobnie, lekarz powiedzial zebym wziela w pierwszym dniu krwawienia, czyli tak jak sie bierze tabletki po raz pierwszy

Gość Kamilka_20
Na ulotce bylo napisane ze mozna wziasc nie pozniej niz w 8 dniu od zakonczenia poprzedniej paczki (i tak wlasnie wzielam). Nie wiem tylko czy zachowana zostala skutecznosc dzialania a zaznaczam ze kochalam sie kilka razy z chlopakiem. Mam nadzieje ze dobrze zrobilam. Jesli ktos wie cos na ten temat prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

Ja zmieniałam akurat w druga stronę (tzn z Diane na Microgynon) i lekarz kazał mi brać normalnie tak jakbym nie zmieniała tabletek, po prostu po zwykłej 7-dniowej przerwie zaczęłam nowe opakowanie, tyle że innych pigułek;-) Skuteczność antykoncepcyjna była zachowana, nawet w ulotce było to napisane.

Gość Kamilka_20
Dzieki, rozwialas moje niepotrzebne obawy. Pozdrawiam