Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zaintersowana

dr Roszkowski Warszawa

Polecane posty

Gość ciężarowka
Byłam u dra Roszkowskiego w zeszłym tyg na usg połówkowym (21 tc). Sama wizyta - a w zasadzie usg - trwało ok. 15-20 min. Do do jej przebiegu - nie mam większych zastrzeżeń. Lekarz zachowywał się normalnie- ani nie był "słodkopierdzący" i nie rozpływał się z zachwytu nad moim dzieciem (pewnie dalece podobnym do kilkunastu innych które widział w ciągu dnia wcześniej) ani też nie był niemiły czy gburowaty. Wręcz przeciwnie - robiąc zdjęcia żartował, że to pewnie pierwsze słitfocie na fejsa i na bieżąco opowiadał co bada i jak ocenia. Mimo, że na wizycie bylam późnym popołudniem (19.30) i podobno była spora "obsuwa" a na korytarzu czekało kilka kolejnych dziewczyn, nie miałam wrażenia, ażeby dr się spieszył. Mam nadzieję, że w diagnozie się nie pomylił i nic przykrego w drugiej połowie ciąży ani po porodzie mnie nie zaskoczy. Dodam, że pierwsze USG w 14 tc (połączone z testem PAPP'A) robiłam w Boramedzie na Ursynowie u bardzo miłej młodej lekarki - również trwało ok. 15-20 min i również miałam pozytywne wrażenia. Niestety - jako laik - nie mogę porównać ani jakości sprzętu (choć z uwagi na to, co w trakcie badania widziałam na monitorze - wydawał się być podobny) ani kompetencji diagnostycznych i wiedzy lekarzy i chyba ;ozostaje mi tylko ufać, że wiedzą co mówią. Porównac mogę za to cenę - u dra Roszkowskiego 450 w Boramedzie albo 200 albo 300 (razem z testem PAPPa - 500).