Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sorrow.

po ciąży pozamacicznej

Polecane posty

Gość sorrow.

Witam, jestem po tym bardzo przykrym zdarzeniu. Przychodzi powoli otrząśnięcie się z szoku i żalu, no i myśl o ponownym staraniu się o dziecko. Pytanie tylko kiedy mogę? Wizyte kontrolną mam za jakiś czas i wtedy oczywiście zapytam, ale może któraś z pań była w takiej sytuacji i może mi powiedzieć jak to z nią było. Kiedy mogła już współżyć po operacji?

Gość upupupup

Gość sorrow.
nikt nic nie wie...:( znacie może jakieś strony internetowe gdzie można zapytać eksperta?

Gość słyszałam
że starać sie o dziecko mozna po pół roku, o wznowieniu współzycia niestety nie wiem kiedy

Gość sorrow.
no właśnie jestem skołowana, bo ginekolog, który postawił diagnoze ciąży pozamacicznej stwierdził, że będę miała laparoskopie i po niej będę mogła starać się o dziecko za 3 miesiące.W szpitalu stwierdzili, że będę miała laparotomię (czyli jeszcze mniej inwazyjny zabieg od laparoskopii) Jestem 2 tyg po tym zabiegu i czuje się wyśmienicie, małe nacięcie na brzuchu zagojone. Niestety będąc w szpitalu byłam tak zszokowana, wystraszona i nieszczęśliwa, ze nie zapytałam, a nic w necie nie moge znaleźć na ten temat.:(

Gość slyszałam
najlepiej starać się od pół roku w górę, wtedy najlepiej i mniejsze prawdopodobieństwo, że znowu dojdzie do ciąży pozamacicznej chociaż moze sie powtarzać sie, niestety

Gość sorrow.
dzięki za odpowiedź. No myśle, że jak się z lekarzem spotkam to już będe wiedziała na 100% co i jak :) Mam jednak nadzieję, ze wcześniej niż za pól roku ;)