Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama roczniaka

Pomocy!! roczne dziecko i kolejna ciąża!

Polecane posty

Gość mama roczniaka

Jestem mamą kochanego roczniaka,ale wlasnie sie okazało,ze jestem w kolejnej ciąży.Pierwsza była zaplanowana,byłam przygotowana do niej z kazdej strony,a teraz...........Rozpacz!! niedozywiona,nadal karmiąca piersią i to na diecie bezmlecznej,zestresowana w pracy,kłopoty z porozumieniem się z mężem.Jak mogę się cieszyc? Wydaje mi się ze oszaleję-nie dam sobie rady z dwojką małych dzieci,jak będę mogła poświęcić czas synkowi,przeciez noworodek zabierze moją całą uwagę.Chcialam na razie tylko synkowi się poświęcić. Proszę,jesli są tu mamy z dziećmi z małą roznicą wieku,niech mi coś poradzą

Gość bardzo
częsta jest roczna różnica wieku pomiędzy rodzeństwem. Jest to bardzo dobre bo dogadują się swietnie!

Gość moja
koleżanka zaszła w ciążę jak jej synek miał 10 mcy. Teraz w lipcu urodzi właśnie tego nowego szkraba (też chłopaka!) i jest super.

Ja mam brata starczego o 1,5 roku i moja mama jak zaszła w ciążę ze mną to miała bardzo podobne problemy jak Ty... ale ejstem jej kochaną córcią... brat na tym nie ucierpiał, bardzo szybko stał się samodzielny i z dumą był starszym braciszkiem :) To często tak strasznie wygląda na początku... ale dasz radę.

Gość wspolczuje
na prawde, bo to wbrew pozorom nic szczesliwego cie nie czeka, jezeli nie masz oparcia w najblizszych, to sorry, ale do luftu. A, ktory miesiac??? Niezly pasztet swoja droga.Mimo wszystko glowa do gory.

Ciesz się! Poradzisz sobie, kobiety silne są przecież. A to maleństwo w Twoim brzuszku to jest tak samo kochaniutkie i słodkie jak Twój duży juz syn. Zawsze żałowałam, że między moimi dziecmi jest aż 7 lat róznicy i zazrdościłam koleżankom, które juz miały taką dwójkę \"odchowaną\" (np 8 i 6lat), a ja na nowo \"wchodziłam w opieke nad maluchem\". Będzie dobrze, nie martw się A mąż juz wie o tym drugim dzieciątku?

Nie zamartwiaj się, stres szkodzi. Koniecznie musisz teraz o siebie dbać! Na poczatku będzie Ci pewnie ciężko, ale w miarę upływu czasu będzie coraz lżej. I w chwili, kiedy Ty, będziesz miała dwoje odchowanych już dzieciaczków, inne dziewczyny z powrotem bedą wskakiwać w pieluchy. Im mniejsza róznica wieku między dziećmi, tym lepiej, a jeśli się mogę tak wyrazić, łącznie będziesz krócej na etapie pieluszek niż gdybyś miała drugie dziecko za naprzykład 5 lat. :) Pomyśl o tym:) Uszy do góry!

Gość qwerty_
A jak już zaczniesz sie poświecać, nie boisz szie że twój mąż znajdzie sobie inną połówke pomarańczy której on z kolei zacznie sie poswiecać?

Gość nie doradzajcie...
dziewczynie morderstwa............

Gość jakiego morderstwa
o co ci chodzi???

Gość sooooooooory
raczej zlecenia zabojstwa

Gość killer 2

Gość justar
będzie dobrze, zobaczysz! pomyśl że za pare lat będziesz miała odchowane dzieci, a kłopoty w zwiazku często spowodowane są zmęczeniem, brakiem snu, to normalne gdy pojawia sie maluch. na pewno nie bedzie łatwo, ale na pewno sobie poradzicie.

Super!!!Zawsze marzyłam,żeby mieć dzieci rok po roku albo żeby maksymalnie różnica między nimi wynosiła 2 lata,dasz radę,porozmawiaj z mężem,spróbuj dojść z nim do porozumienia.Trzymaj się i bądź dzielna!!!Napewno dasz radę:):):).

Hej, Kobietko nic się nie martw, dasz sobie radę, MOJA kuzynka była dwa miesiące po porodzie gdy się okazało, że wpadła, pierwszy raz się kochała z mężem po porodzie i od razu zaskoczyła, między jej dziećmi nie ma nawet roku różnicy, ale jest najszczęśliwszą babką na ziemi, dzieci jeżdzą w jednym wózku (bliźniaczym) i są kochane. Ale w sumie jej bardzo pomógł mąż, twój też powinien Cię teraz bardzo wspierać. Będzie dobrze, Pozdrawiam, Gosia 🌻

hej MAMO Roczniaka! W sumie to nawet cio zazdroszcze moze to i glupio brzmi ale naprawde ja chcialam najpierw zeby roznica wieku miedzy moimi dziecmi byla tak ok 3 lata / bo dobrze wyglada no i co by bylo jesli by tak jedno po drugim - no wiadomo ze by wpadka bylo nazwane?!/ ale teraz bardzo zaluje ze sie zabezpieczalam po porodzie mojej coreczki / teraz ma 3,5 roku/ no a jak zaczelismy sie starac by byla ta 3 letnia roznica to okazalo sie ze mam problemy z tarczyca i niebedzie tak latwo jak bysmy tego chcieli.. najpierw prubowalismy \"naturalnie\" bez zadnych pomocy miedycznych a teraz juz bez tabletek na owulacje nieidzie nic zrobic no i tak jak sie juz staramy to bedzie ok ...2 lata \" na wakacje\" jak planujemy powiekszenie rodziny i nc no nie przepraszam razy \"wyszlo\" w lutym okazalo sie ze \"bylam \" w ciazy ale niestety sie nieutrzymalo... poronilam..... i teraz juz mam dosc tego czasami.....starania sie.... ale wiem ze u mnie nic nie wyjdzie jesli niebede pod opieka lekarska no i z tabletkami... wiec szczerze od tej strony ci zazdroszcze!!!! a maz zrozumie powoli sytuacje i zobaczysz niebedzie zle!!!! a co do roznicy wieku .. moje siostry sa od siebie o rok \"zroznicowane\" i jak widzialam jak mam super dawala sobie rady no i one zawsze byly razem !!!!! i jak beda juz dzieciaczki twoje troszke starsze to zobaczysz bedziesz miala jak w raju... ja musialam dzwonic po kolezankach czy niemaja ochoty sie spotkac zeby sie dzieciaki pobawily bo sama czasami juz niewystarczalas dla dziecka to ty bedziesz miala ten klopot z glowy! trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UDA CI SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pralineczka
nic się nie bój ja też jestem w ciąży a moja córa ma niecałe dwa latka wiem że ze swoim rodzeństwem (termin wrzesień) będzie miała wspólny język a ja poświęce te w sumie 4 lata i parka dzieciaków z głowy one będą kiedyś dla siebie podporą gdy nas zabraknie GŁOWA DO GÓRY !!!!!

Gość Limes
tez tak mialam syn obchodzil roczek w sierpniu a w wrzesniu dowiedzialam sie ze jestem w 6 tygodniu ! Na poczatku bylo okropnie trudno, bo maly jeszcze nie chodzil i musialam go nosic, maz ma prace w rozjazdach, staralam sie dac malemu tyle milosci ile tylko moglam, bo przeciez niedlugo mialam byc znowu potwornie zajeta... Teraz syn ma prawie 4 lata corcia wlasnie skonczyla 2 ( roznica to 21 m-cy ) i z perspektywy czau moge Ci dac jedna rade : odpoczywaj w kazdej wolnej chwili ODPOCZYWAJ!!! Postaraj sie tez pogadac z meze i dojsc z nim do jakiegos kompromisu bo to jak Ty zachowujesz sie w czasie ciazy moze miec wplyw na dziecko wiec nie denerwuj sie zbytnio podchodz do tego tak jak ja : mowilam sobie na swiecie sa tysiace kobiet w podobnej sytuacji i skoro one daja sobie rade ja tez musze - ulomkiem nie jestem, a kiedy bylo juz baaaardzo zle to pocieszalam sie mysla ze to nie blizniaki !!! ;-) Jedno powiem Ci na 100% to bedzie zupelnie inna ciaza niz ta poprzednia przedewszystkim dlatego ze nie bedziesz miala czasu na to zeby sie nia delektowac ! Jak chcesz o cos zapytac to daj zanc na Limes_inferior@gazeta.pl