Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem co mam myśleć

10 dzień cyklu- jakie prawdopodobieństwo??

Polecane posty

Gość sama nie wiem co mam myśleć

Mam w miare reguralne ceykle 28-29 dni, jakie jest w takim razie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w 10 dniu cyklu stosując stosunek przerywany??

Gość kalendarzyk i stosunek
przerywany to jest rosyjska ruletka. nIBY NIE POWINNAS ZAJSC W CIAZE, ALE WYSTARCZY, ZE JEST ZMIANA KLIMATU (np teraz sa dni cieple, a wczesniej bylo bardzo zimno) ALBO SIE ZESTRESUJESZ i wpadka gotowa :(

Gość sama nie wiem co myśleć
ale chyba 4-6 dni przed owulacją to mało prawdopodobne??

Gość duze dzuze
to ruletka watykańska czyli taniec przerywaniec kiepsko to widze dzidzia w drodze

Gość uv
to, co stosujesz, to nie są meteody zabezpieczania się przed ciążą, Ty wogóle się nie zabezpieczasz, to jest działanie na chybił-trafił, uda się-nie uda. porównanie do rosyjskiej rulatki jest tutaj jak najbardziej na miejcu.

plemniki zyja chyba z 48 godzin wiec nie licz 4-6 dni, tylko 2-4... no a jak zalozysz, ze to dwa dni, to dodac do tego stres jakis zmiane klimatu, jedna nieprzespana noc, czy cos, co zburzy Twoj porzadek miesiaca i juz... :] no ale badzmy dobrej mysli :]

Gość ... ... wrr..
okres płodny wypada więc pomiędzy 9. a 18. dniem cyklu.. .....ehh....co by tu powiedzieć... GRATULACJE!!

Gość sama nie wiem co myśleć
no właśnie jest tyle podzielonych zdań...niby okres płodny przypada między 9 a 18 dniem, ale tak naprawdę, w ciążę mozna zajść w ciągu tylko 5 dni jeśli dobrze pójdzie, czyli wychodzi na to, że jeśli owulacja przypada na 14 dzień to można zajść w ciążę mniej więcej od 12-16 dnia cyklu, czy tak??

Gość musisz tez brac po uwage
margines bezpieczenstwa. nie zawsze idzie tak wszystko obliczyc. dlatego przyjmuje sie, ze okres plodny (przy 28 dniowym cyklu) przypada miedzy 10-18 dniem cyklu gdyz organizm ludzki to nie zegarek. Bez monitoringu cyklu nie idze okreslic terminu owulacji. Tylko kobiety, ktore mialy zaplodnienie in-vitro moga na 100% okreslic moment zaplodnienia.

Moj cykl tez trwa 28-29 dni. Pamietam jak niedawno w 10 dniu cyklu pekla nam prezerwatywa. Ginekolog od razu dal mi Postinor. A po tym przypadku przerzucilam sie na tabletki anty :)

Gość ajajaja
prosze jeszcze mnie uswiadomic jesli cykl jest nieregularny 25-26-27dni to wtedy kiedy wypada ten cykl dni płodnych?dziękuje

Gość kiwaczek
-- > dziewczyna znad morza plemniki zyja chyba z 48 godzin ---- co za bzdura prosze bardzo sama daj sobie wtrysnąć sperme 40 h przed owulacją zyczymy miłego porodu - ale nie doradzaj innym bo to nie Ty bedziesz wychowywyac nowego obywatela 4-tej RP plemniki zyją do 5-6 dni dlatego dni przed owulacją są niewadomą w miare pewne są te po owulacji o ile ktos zeczywiscie potrafi rozpoznac kiedy ona byla

Gość paola899

Gość paola899
witam wszystkie Panie... jestem tu po raz pierwszy i mam pytanie. Jakie jest prawdopodobieństwo,że jestem w ciąży gdy do stosunku doszło 10 dnie cyklu,a mam regularne cykle 28-dniowe? proszę o szybką odpowiedz....

50%. Albo zajdziesz, albo nie. Dni płodnych nie liczy się x dni od rozpoczęcia cyklu, tylko x dni przed jego zakończeniem - druga faza trwa 12-16 dni, pierwsza może być dowolnie długa, nawet gdy masz regularne cykle. Ajajaja --> pewnie już tego nie czytasz, ale 25-27 dni to regularny cykl. Nieregularne są, gdy różnica jest dużo większa, np. 27-39 dni.

Gość aaaaassssssiaasd
myslę że będzie dzidzia

plemniki w śluzie płodnym mogą przeżyć do 7 dni nawet, a w niepłodnym do 48 godzin. Ja mam cykle 28 dni i u mnie okres płodny przypada między 9 a 18 dniem cyklu. Wiem bo monitoruje cykl a nie wyliczam. Co do stosunku przerwanego to większość facetów nie ma plemników zdolnych do zapłodnieni w płynie preejakulacyjnym. Ale twój facet może należeć do tej drugiej grupy więc stawiam że jak coś to będzie dziewczynka :D.

Gość paola899
dziękuje Wam bardzo dziewczyny... jedyne co mi pozostało to czekać tydzień do okresu.. w stresie... co najlepszego w tym to nie był stosunek przerywany... cóż... zobaczymy co przyniesie następny tydzień...

Gość paola899
no i co najdziwniejsze to zazwyczaj byłam dość szczupłą kobietą.... a teraz ciągle bym jadła i jadła... na przemian coś słodkiego i słonego...

my z moim kochanym w 13tym dniu w żaden sposób nie zabezpieczyliśmy się i teraz czekam, kiedy można będzie zrobić test... mam nadzieję,że będzie na razie negatywny, ale jak dwie kreski, no to cóż.. będziemy się cieszyć. :D a co do stosunku przerywanego,to stosujemy go 3 lata i do tej pory ciąży nie było.

Gość paola899
ja brałam tabletki anty,ale ze względu na to,że nie zmniejszały bólu menstruacyjnego i podczas ich brania plamiłam,odstawiłam je. Stosowaliśmy stosunek przerywany,ale akurat tego dnia coś nie wyszło...

Gość paola899
pozostaje nam czekać...:/ co by nie było to będę się cieszyć...:)

ja tam też, chociaż nie jesteśmy małżeństwem. trzeba będzie jakoś rodzicom powiedzieć, chociaż nie jesteśmy już dziećmi, jednak się martwię, jaka będzie ich reakcja.

a może nie czekaj do okresu, zrób już teraz test. podobno z tydzień po zapłodnieniu coś już widać. a z okresem tez różnie może być. niektóre kobiety mają do trzeciego miesiąca ciąży okres.

Gość paola899
my też nie jesteśmy małżeństwem,ale mieszkamy razem ponad pół roku... no i mieszkamy z jego mamą:/ ciekawe jaka będzie reakcja rodziców moich i jego...

Gość paola899
chyba zrobię w tym tygodniu... jutro będzie już dwa tygodnie to może coś wyjdzie...

ha, myślimy o tym samym. my razem nie mieszkamy, ale parą jesteśmy od trzech i pół roku. długo się nie widzieliśmy i tak się rozpędzilismy, ze już było za późno na jakiekolwiek działania.. :)

a, to myślę, że po dwóch tygodniach na pewno już będzie widać, może blado, ale będzie. u mnie dopiero czwarty dzień i nie mogę się doczekać, żeby się dowiedzieć...

Gość paola899
znam to...taka mała chwila zapomnienia... jeżeli chcesz to podam Ci gg i pogadamy....