Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekarze na forum

zapalenie mozgu

Polecane posty

Gość lekarze na forum

prosze o jakiekolwiek informacje na temat zapalenia mozgu, nie opon mozgowych, nie jest to kleszczowe zapalenie. Obecnie czuje sie dobrze , w szpitalu podano mi sterydy przez kroplowke, nie powiedziano mi czym zostalo to spowodowane, czy powroci i jak zachowywac sie po chorobie, czy na forum sa lekarze lub studenci medycyny?

Gość zapalenie mozgu
PODATNOŚĆ: w zależności od przyczyny. PRZYCZYNY: bakterie lub wirusy. OBJAWY OGÓLNE: gorączka, ospałość, ból głowy. CZASAMI: powikłania neurologiczne, w późnej fazie śpiączka. POSTĘPOWANIE: konieczne leczenie szpitalne. DIETA: miękkie pokarmy, nie drażniące jamy ustnej. ZAPOBIEGANIE: szczepienia przeciw chorobom, których powikłaniem może być zapalenie mózgu np. przeciw odrze. NAWROTY: mało prawdopodobne. POWIKŁANIA: uszkodzenia neurologiczne.

Gość idz na strone
gazety tam jest forum zdrowie wpisz w wyszukiwarke i znajdziesz mnóstwo informacji

Gość ktos sie odezwal
dziekuje slicznie, mam nadzieje, ze nic nie powroci. Wizyte kontrolna mam wyznaczona na czerwiec. Nie mialam zapalenia opon mozgowych, na wynikach z tomografii widoczne byly jasne plamy -nigdy nie mialam boli glowy ani goraczki, przeciwnie pocztkowo dobrze sie czulam, jednakze stopniowo wystapily silne zawroty glowy i wymioty, ktore towarzyszyly mi przez miesiac, jednostronne odretwienie twarzy. To chyba tyle, nie jestem lekarzem, chce jak kazdy czlowiek zyc, boje sie nawrotu choroby....