Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zibunka

Ranking tabletek antykoncepcyjnych. Wchodźcie i wpisujecie się!!!!

Polecane posty

Gość no i sie doigralam
zaczynalam od diana 35 mialam 18, brałam 2 lata i nie bylo zadnych zmian a po odstawieniu w ciagu roku okres pojawil sie 3 razy. zaszla potrzeba i znowu zaczelam brac tym razem cilest. w czasie 3 miesieczy znacznie przytylam wiec zmienilam na mercilon i bylo wszystko ok. po 4 latach lykania mercilonu zmienilam na nowoczesny yasmin. na poczatku nie bylo zle ale skutki widze dzisiaj po 2 latach. bardzo ciezko mi utrzymac wage, cellulitis ze piesc wchodzi no i najgorsze to opuchniete nogi. zawsze mialam chude nozki no ale ostatnie miesiace to juz szok nawet zykali sie pojawily a mialam takie gladziutkie nozki. zadzwonilam do cioci jest profesorem ginekologiem i dowiedzialam sie ze po oststnich badaniach stosowania yasmin dziewczyna maja zylaki, opuchniete nagi,hemoroidy a nawet byly po nich zgody. tego samego dnia je odstawilam. bylo to wczoraj. na razie zrobie przerwe i nic nie bede brac. moj facet sie zgodzil na zele plemnikobojcze i prezerwatywy zobaczymy jak bedzie... ale teraz jestem zla na siebie ze nie pilnowalam co ludzie pisza na necie o skutkach ubocznych!

Gość evvaaa
ja brałam 2 lata harmonet, odrobine prztyłam, celulitis sie pojawił, czasem czulam ze mam ociezałe ng. Ale po wczesniejszych próbach z innmi tabletkami to i tak był raj. Odstawal harmonet no i dopiero zaczął sie koszmar .... przez pół roku tak potornie wypadały mi włosy ... Chodziałam po lekarzach, byłam zrozpaczona.

Gość vi
ja przeszłam przez szereg tabletek: -na początku był logest: wszysto było ok, -następnie diane 35: totalna porażka, zmieniłam ginekologa i tabletki i gin był totalnie zaskoczony bo diane mają duży skład....., -potem były plastry EVRA: porażka totalna / ponownie/, nawet nie przytyłam jak napuchłam - woda w organiźmie, -potem yasmine: nawet mogły być - teraz znowu wróciłam do Logest, bo te tabletki najlepiej przyjął mój ogranizm :)

Gość Ewka24
bralam cilest, dziwne krwawienia po kilku miesiacach, ale zapobiegaja torbiela jajnika diane 35, nie pamietam, ale skoro nie pamietam to znaczy ze bylo ok cena ZA DARMO, bo mieszkam w Londynie, gdzie kazdy rodzaj antykoncepcji jest za darmo..................nawet prezerwatywy

Gość dla durdumów
Myślicie TYLKO TU I TERAZ!1 a kiedyś tam........zapragniecie mieć dziecko. Dziecko . Dzieki pysznym tabletkom dostaniecie PORONIENIE zamiast dziecka. JAK JA . JAK WIELE WIELE INNYCH DZIEWCZYN O CZYM SIĘ GLOŚNO NIE MÓWI . zAPYTAJCIE SWOJEGO GINA., JAKI MA WPŁYW TERAŹNIEJSZEJ TABLETKI NA PRZYSZŁY BRAK DZIECKA.........NIE MYŚLCIE:TYLKO YU I TERAZ BO CZAS SZYBKO PŁYNIE

muhhah. dobry dżouk. nie ma żadnych potwierdzonmych badań, że po tabsach jest trudniej zajść w ciąże a już tym bardziej , że występują poronienia. problemy są jeśli się decyzje o dziecku odwlekało do 30 lat i więcej. pozatym żadna nie robi sobie badań na płodność przed rozpoczęciem branaia tabsów. moja kuzynka przez lata śmiała sie ze mnie, ze onoi uzywaja tylko stusunku przerywanego w dni plodne a reszta normalnie. jak przyszlo co do czego to okazlo sie ze jej facet nie moze miec dzieci ...

Gość tatianeczka
zaczynałam ods tedirilu 30 brałam 2 lata zero srodkow ubocznych nawet piersi mi urosły z a do c pozniej niestety został na jakis czas wycofany i lekarz przepiał mi rigevidon BOZE tragedia puchłam z dnia na dzien nastepnie jasmin super REWELACJA!!! zero skutków ubocznych jednak postanowilismy z moim mezczyzna ze czas zrobic przerwe na pol roku i uzywalismu innych zabezpieczen wiec odliczalismy dni do pojscia do lekarza który zapisał mi novinette jeszcze nie wziełam czekam na okres jesli bedzie zle wracam do jasmin stediril 3 zł rigevidon 8zł jasmin 34zł a w innej aptece 40,50zł novinette 25zł

Gość citeczka
biore logest od 4 lat zero skutkow ubocznych.jak zucilam palenie(pol roku temu)to przytylam6kg.strata wagi idzie raczej po malu wczesniej bralam hormomet i tez nie bylo zadnych problemow po za rzadkimi ale silnymi(mirenowymi)bolami glowy. dopiero po dokladnych badaniach okazalo sie ze to tabletki nie dla mnie zastanawialam sie nad zmiana tabletek lub spiralka. jednak po przeczytanych tu opiniach zostane przy logescie. poecam zobcie baaia zanim zaczniecia brac jakiekolwiek tabletki

Gość saxony
Ja od 7(!) lat biore rigevidon i co?Nic :) zadnych skutkow ubocznych,zadnego tycia czy opuchnietych nog,po prostu bajka :) nie na kazda z nas tabletki dzialaja tak samo,niektore dziewczyny nie sa zadowolone z danych tabletek,a niektore nie zamierzaja zamienic tych samych na zadne inne :) trzeba odpowiednio dobrac tabletki i wszystko bedzie dobrze :) pozdrawiam :)

Gość KYTI
Do SAXONY strasznie dlugo bierzesz Rigevidon ,ja jestem na nim od 3 miesięcy ,też sie super czuję ,zero skutków ubocznych.oby tak dalej !!!!!!!!!!!!!!

Gość Monic*
Chciałam podzielic się z Wami swoją opinia na temat pigułek Logest i plastrów Evra.. Jeśli chodzi o Logest (cena: 31.50), stosowałam ok.2 lat, to hmm.. libido (w moim przypadku) osiągneło poziom depresji.. Aczkolwiek muszę przyznać że dażę ten preparat zaufaniem i daję mu plusa za brak skutków ubocznych. Evra.. Stosowałam ok. roku (cena: ok.50 zł) POLECAM! Naprawdę fajny i co ważne wygodny sposób antykoncepcji,jeżeli stosuje się je zgodnie z instrukcją obsługi :) ale.. Największą wadą ich jest to, że z upływem czasu tracą estetyczny wygląd..

Gość sylwiuska_18
"Regulon" ok. 25 zł

Gość sumienie...
od pol roku Harmonet.29 zloty.Wszystko ok:)

Gość roza23
Jak to mozliwe piszecie ze Diane 35 kosztuje 10 zł jak ja brałam i kosztował mnie 30 zł

Gość roza23
co ty tam gadasz ja stosowalam srodki antykoncepcyjne i urodziłam dziecko i zdrowo się mi wychowuje !mówisz ze tabletki tak zle wplywaja na pózniejsze urodzenie dziecka a widzisz ja jakos urodziłam i zyje a teraz ponownie chce zacząć stosowac tylko jakis chce tani kto i jaki mi poleci!?

Gość madox
novynette za 27 zł funduja wam mdłości, zawroty głowy, zero ochoty na sex, uczucie pełności (dziwne), senność, wszystko to czego nie dostaniecie przy innych tabsach osobno- a tu prosze wszystko na raz!!! jeden wielki SYF!!!

ja biorę novynette - jestem przy trzecim opakowaniu i czuję sie świetnie :-) na początku brania miałam bóle głowy ale po pierwszym tygodniu brania przeszły :-) a teraz jest ok :-) i urosły mi cycuszki :-D a płacę 22,85.

Gość Eveczka
Dziewczyny pomocy! Bralam przez prawie rok tabletki antykoncepcyjne: najpierw Regulon a potem Yasmin...przerwalam kuracja bo bardzo zle na mnie dzialaly...wprawdzie cera w stanie idealnym ale przytylam jakies 6 kilo no i poza tym mialam torbiel na janiku...teraz juz nie biore ale co dziwne dalej tyje chociaz jestem na scieslej diecie...czy mozliwa jest taka reakcja zwrotna ta odstawienie tabletek? ;/ pomozcie ;)

novynette, właśnie rozpoczęłam 4 miesiąc przyjmowania, cena ok 23zł, zero skutków ubocznych, świetnie się czuję, nie zgrubłam, zawrotów głosy nie mam, mdłości też, a przede wszystkim..nie będę mamą w najbliższym czasie :)

Biorę Steridil 4,5 lat...cena ok 2 zł. 1.fajne mam cycki po nich 2.nie jest drogi 3.Libido ok. 4.samopoczucie...takie sobie 5.Brak krostek 6.mam lekkie uczucie ciężkości...ale nie szkodzi.Pozdro.

o, sorry, przypomniał mi się jeden skutek uboczny..ale bardzo przyjemny..libido mi skoczyło o 50 pięter w górę :D

Gość mimira
yasminelle 44,50zl samopoczucie srednie.

Gość Pika123
przez ponad rok bralam novynette , zmienilam bo mialam przy nich dlugi okres, teraz biore Yasmin, przytylam i przy pierwszych i drugich tabletkach , w sumie odkad zaczelam brac przytylam jakies 4 kg, ale nie wiem czy to do konca wina tabletek, samopoczucie ok, Novynette kosztowaly ok 28zl, Yasmin 33,50zl

Gość llllllllll
ponad dwa lata logest(w anglii Femodette) odstawiłam ok 5 m-cy temu i co? przytyłam mimo że nie mam apetytu i zrobiłam się jakaś taka ospała. Chyba zacznę znowu brać

Gość Caro-la
Wypisujecie tu różne skutki uboczne albo ich brak bo zażywaniu pewnych tabletek, ale nie wiecie o tym że to że akurat jedna osoba nie przytyła czy nie miała zmian nastroju to nie znaczy że druga także tego nie będzie miała. Przed zmianą tabletek antykoncepcyjnych radze jednak skosultować się z lekarzem, ponieważ żeby dobrac odpowiednie tabletki potrzebne są badania. Podam niemiły przykład. Moja znajoma poszła do ginekologa który nie wiedzieć czemu nie zrobił jej odpowiednich badań, i przepisał jej tabletki. Jak kiedyś była szczupła i miała idealną figurę tak teraz wygląda jak prosiaczek. Ja tylko dobrze radze. Mogę doradzić jeszcze jeśli chodzi o zmianę tabletek, że nie jest konieczna kosultacja jeżeli tabletki z jakich rezygnujemy a na które się decydujemy mają podobny skład a są to np. Jeanine, Mercilon, Yasmin, Yasminelle, Regulon, Noviette. Mimo tego radzę jednak skonsultować się z lekarzem. POWODZENIA !

skoro jestesmy przy tabletkach... dla matek karmiacych i dziewczyn ktore \"nie chca\" miec miesiaczki polecam cerazette...:)bralam przez 6 miesiecy... fakt.. trzeba brac codziennie bez zadnej pzrerwy...w opakowaniu jest 28 tabletek... samopoczucie swietne... zadnych skutkow ubocznych.. zawrotow glowy... sennosci... uczucia oslabienia... mdlosci.. wymiotow.. biegunek... u mnie sprawdzily sie w 100% :D:D jedyny minus to sa dosyc drogie.. okolo 33-36 zlotych w zaleznosci od apteki.. a teraz diane 35:) cena ok 9-11 zl:)