Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spuchnięta kostka

puchnące kostki

Polecane posty

Gość spuchnięta kostka

nie wiem czemu, ale strasznie od wczoraj mam spuchnięte kostki u nóg - jestem w 15 tyg. ciąży. Unoszenie nóg wysoko nie pomaga - pomocy!!!

Gość pomocy pomocy

Ja mam ten sam problem tylko ze jestem w 24 tyg ciazy. Nogi mam normalnie jak giry Fiony Shreka ;-) Na razie staram sie za duzo nie chodzic i trzymac nogi wysoko a pozatym mocze je w zimnej. Najlepiej zapytaj sie swojego lekarza co moze byc tego przyczyna bo jesli u mnie sie nie poprawi to tez nie pozostanie mi nic innego ;-) pozdrawiam

Gość bertta
to podobno normalna reakcja zwłaszcza w upały i nie ma na to złotego środka, z zimną wodą to dobry pomysł, musimy przez to przejść i nie ma innego wyjścia.

ninby normalna, niby wiele dziewczyn tak ma, ale mierzcie sobie dziewczyny ciśnienie, pilnujcie, zeby nie było wysokie i o tych obrzękach powiedzcie lekarzowi.

Ja tez miałam bardzo opuchniete kostki w ciąży... Zaczęło się jeszcze w pierwszym trymestrze, ale lekarka tak jakby to zbagatelizowała. potem było coraz gorzej... ale na szczęście tylko z nogami a potem dołączyły też ręce i twarz... Mierzyłam codziennie ciśnienie, kilka dodatkowych badań moczu. Pod konieć ciąży dostałam leki odwadniające i musiała kontrolowac tentno płodu na KTG. Po 40 tygoniu zostałam przyjeta na patalogie ciązy gdzie leżałam tydzień. Urodziłam dużego, zdrowego syna a puchnięcie zmnijeszyło się ale nie znikło zupełnie..

Gość manu555
Witajcie, ja jestem w 19tc,przed chwila zauwazylam jak mi kostka u jednej nogi strasznie napuchla.Kilka miesiecy przed ciaza okazalo sie,ze mam rwe kulszowa i do dzis nie czuje na 100% palcow u tej nogi.Caly dzien przenosilam,sprzatalam i duzo chodzilam.Czy to z powodu przemeczenia czy powraca rwa kulszowa?