Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi. Polacy gdzie wasza kultura?

Polecane posty

Gość astree
Aha, jestem pusta bo nie wzruszyły mnie ściągnięte z netu cytaty o snobizmie :classic_cool: Ja też wcześniej napisałam że poproszona o ustąpienie miejsca przez osobę naprawdę tego potrzebującą - ustępuję Ale rozglądać się nie zamierzam, nadskakiwac obcym też nie. Po to ludzie mają buzie żeby w razie potrzeby ich używać i mówić że czegoś potrzebują, i tyle :classic_cool:

Jalowa dyskusja,jak komus brakuje kultury to nikt juz tej kultury nie nauczy,bo wynosi sie ja z domu.

astree--nie dlatego jetes pusta,ze cie cytat nie wzruszyl..ale dlatego,ze jestes egoistka:)pusta i zapatrzona w siebie,ale to two problem,ja na szczescie w swoim otoczeniu takich ludzi nie spotykam..i obym nigdy w zyciu nie miala stycznosci z kims taki jak ty..brrrrrrr

A mi się już nie chcę brać udziału w tej bezsensownej dyskusji o ciężarnych kobietach. Każda kobieta inaczej przechodzi ciążę i niektóre gorzej się czują od tych wygimnastykowanych babek z gospodarstw i potrzebuje pomocy od innych obywateli polskich. Wierzę, że życzliwym ludziom los odpłaci dobrze. Pozdrawiam Elizę26. Żegnam Piszcie sobie dalej nietolerancyjni, bezduszni ludzie. I tak już was nie przeczytam, bo szkoda na was czasu.

Gość astree
Z tym że jestem egoistką wcale sie nie kryję :D Chociaz raczej określiłabym się "egoistka wybiórczą" :D Bo od samej siebie ważniejsza jest dla mnie rodzina, równie ważni sa przyjaciele, których mi nie brakuje. I w ogóle jestem powszechnie lubiana, to ci dopiero dziwne :) Ale to pewnie dlatego że w stosunku do ludzi których znam zawsze jestem w porządku. A co do nieznajomych...mam sie wszystkimi dookoła zajmować i patrzeć czy czegos nie potrzebują? Nie mówię oczywiście o tych ewidentnie i widocznie potrzebujących. Jak ktoś będzie miał potrzebe to mi powie i wtedy ja pomoge. Dziś w autobusie jakaś kobieta zapytała mnie czy mogę pomóc jej znieśc wózek. Ja grzecznie odpowiedziałam że "niestety nie", a pani mnie od razu spiorunowała wzrokiem. No cóz, nie mam na twarzy wypisane że mam przeciążony mięsien łopatkowy i nie moge dźwigać. Pani do mnie grzecznie, ja do niej również grzecznie, ale kajać się i tłumaczyć się dlaczego nie to już najzwyczajniej w świecie nie muszę. Więc nie wiem skąd ta jej obrażona mina, skoro nie byłam nieuprzejma czy cos, no ale to jej problem :classic_cool: Skoro proszona o pomoc pomagam, to wychodzi na to że egoistka jestem dlatego, ze nie wypatruje wszędzie potrzebujących, nie dopatruję się komu by tu jeszcze pomóc i jasno deklaruje ze zbawiać świata nie zamierzam :classic_cool:

Gość astree
Szanowna Pani Egoistka: a) nie żyjesz dla siebie a dla innych b) twoje potrzeby sa na ostatnim miejscu c) najpierw zadbaj o samopoczucie innych d) dla siebie zrób cos gdy uszczęsliwisz wszystkich dookoła e) tylko przypadkiem nie rob dla siebie zbyt dużo :classic_cool: Jak wprowadzimy to w życie to juz nie będziemy egoistkami :D

Gość astree
"Wierzę, że życzliwym ludziom los odpłaci dobrze" - całe szczęście że z tego sie wyrasta :classic_cool:

Gość Astree ty nadety bufonie
Idz sie wysraj bo gowno przez ciebie przemawia!

Gość astree
Kuraiko - wdzianko supermena byłoby stanowczo zbyt nieskromne. Myślałam raczej o jakiejś burej luźnej sukience. Z obłędem w oczach zacznę sie rozglądać czy może przypadkiem mogłabym kogos uszczęsliwić, w autobusie będę wszystkich już od wejścia prowadzic na miejsca siedzące krzycząc "och, siadaj, ależ natychmiast siadaj, koniecznie siadaj, bo co to będzie jak autobus przyhamuje?!", z siedzenia w środkach komunikacji miejskiej bez względu czy ktoś będzie chciał usiąść czy nie będę sie wyrywać szybciej niż sprinter z bloków (no bo jeśli na następnym przystanku wsiądzie ciężarna to będzie mogła te pare sekund szybciej sobie usiąść bo miejsce wolne już bedzie oczekiwać!), do tego dorzucę minę osoby zatroskanej "och, gdzie ten świat zmierza" i wszyscy będą się mna zachwycać :classic_cool:

Gość fortunka
Opowiem wam co widziałam niedawno przez moje okienko;] Historia odnośnie pilnowania dzieci (rozmowy o tym kilka stron temu). Mianowicie: Idzie sobie piekna para: laska wypicowana, typ solaryjny, rózowy, chichoczacy i koles typu napakowany, wyżelowany i obcisłokoszulkowy;] ida, trzymaja się za ręce, smieja się. I wszystko byłoby ok gdyby nie to, że tak na oko z 10 metrów za nimi dreptało sobie male dziecko, chłopiec może z 5-6 letni. Zwróciłam uwagę najpierw na to co takie małe dziecko robi samo na ulicy i gdy zaczęłam wzrokiem szukac z kim mógłby on "podróżować" zauważyłam te parę. To na pewno byli oni bo facet trzymał jakis samochodzk dziecięcy i inne takie, poza tym chłopiec szedł jak po sznurku tam gdzie oni, tyle że tak daleko w tyle. Brak słów po prostu, jak tak można! Przechodzili przez ulicę, moze nie jakaś wielką ale za to na zakrecie!!! A ci "dorosli" ale na pewno NIE dojrzali ludzie nawet sie nie zainteresowali dzieckiem! Dopiero parę chwil później obejrzeli sie za siebie i chyba to im wystarczylo. Jak tak mozna?! Wiem, że to może nie konkretnie na temat cięzarnych, ale przeczytałam tu o obowiązku pilnowania dzieci przez matki i przypomniala mi sie ta scena.

Gość fortunka
do kogo to było? jeśli do mnie to uwierz: tak było naprawdę

Gość astree
Ja przeginam? Nie stresuj mnie bo w nocy nie zasnę :classic_cool:

A ja tak egoistycznie napiszę, w dupie mam czy ktoś siedzi czy stoi, ważne żebym ja się dobrze czuła w tej zgrai \"społecznej\", jak ktoś języka w gębie zapomniał i czeka aż ja go wyręczę, to niesamowicie mi przykro, ale pocałujta mnie w d... ;)

Jak najdalej od egoistek i innych podobnych osobnikow!!!:)Nie przyodziewam rano wdzianka supermena i nie szukam potrzebujacych..najnormalniej w swiecie,jesli ktos tej pomocy potrzebuje..nie odwracam glowy i nie udaje ,ze nie widze,ale coz dla was egoistek to cos hmmm ....dziwnego?? Zegnam szanowne rozmowczynie,zyjcie dalej w waszym egoistycznym swiecie..szkoda tylko waszych obecnych lub potencjalnych dzieci..beda takie same jak wy:(naste[ne pokolenie ludzi,nie reagujacych na czyjes cierpienie.SZANOWNA PANI EGOISTKA----wlasnie ludzie twojego pokroju tworza ..jak piszesz ..ZGRAJE SPOLECZNA!!!!!!!!!!!!!!Gdyby nie tacy jak ty swiat bylby lepszy,latwiej by sie zylo,byloby wiecej zyczliwosci i szacunka wzajemnego,nie tylko szacunku do samego siebie:)I tym malo optymistycznym akcentem koncze moje wywody:)Szkoda mi czasu na tak jalowa dyskusje.Obyscie NIGDY nie potrzebowaly czyjejs pomocy..zycze wam tego na prawde z calego serca:)duzo zdrowka i szczescia:)pozdrawiam i zegnam:)

Gość antychryst
ja cie chetnie pocaluje w d...i to z rozkosza :D astre- idziemy na piwo-i niech tylko ktos sprobuje nam nie ustapic miejsca :D:D:D

Gość astree
Pff, jak nie ustąpią to będziemy sie kłocić! Przecież nam się należy! A dlaczego? No bo tak :D

Gość astree
Szanowna Pani Egoistka - barrrrdzo mi się podoba twoja ostatnia wypowiedź :classic_cool:

Gość antychryst
jak to nie ustapia?? przeciez po nas bedzie widac ze jestesmy zmeczeni i bardzo potrzebujemy rozwalic sie na miekkiej pufie i saczyc piwko. klucic sie nie bedziemy tylko bedziemy podziwiac ten szlachetny narod przesiakniety empatia i wspolczuciem ktory nam tak chetnie ustapil miejsca-ba nawet beda nam donosic pelne kufle-zebysmy sie bron boze nie zmeczyli i mogli w blogim spokoju odpoczywac :D:D:D:D:D:D:P

Gość antychryst
:D:D szanowna tez zabierzemy ze soba :D bo przeciez po jej tekstach tez widac ze STRASZNIE zmeczona..:D

Stawianie siebie i swoich potrzeb na pierwszym miejscu to ogólny wyznacznik naszej społeczności/gatunku, a oni mi tu o empatii i to jeszcze bezinteresownej piszą. Następnym razem jak ktoś zrobi mi awanturę o miejsce w komunikacji miejskiej czy kolejce zapytam, a co będę miała z tego, że Panu/Pani ustąpię.

Gość antychryst
ooo- nie mowilem-szanowna tak strasznie zmeczona ze nawet na piwo nie ma sily isc-biedactwo. HEJ-!!! gdzie jestescie -ci od pomocy blizniemu w potrzebie-trzeba czym predzej po szanowna jechac i dowiezc bidule do wyszynku-jeszcze nam gotowa tu wyciagnac kopytka. hej no co jest?? gdzie jestescie? ..........tylko nie pchac sie-po kolei..ostroznie :D:D:D

Gość astree
Szanowna - jak zapytasz co będziesz miała z ustąpienia miejsca to sie dowiesz że nie dośc że jesteś egoistka, to jeszcze interesowną ;)

Gość szkoda komentować
ale z was głupie dzieciaki,co się dziwić,że tak się zachowujecie.