Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oxoden

dania ze szpinakiem

Polecane posty

Gość oxoden

Czy to prawda ze szpinak jest niezdrowy??? Dalam swojemu szczesciu ziemniczki ze szpinakiem ze sloiczka a kolezanka mnie przerazila mowiac ze szpinak jest bardzo niezdrowy ze wzgledu na duze ilosci szczawianow!!! Naoiszcie prosze, bo nie wiem czy dac czy wywalic do kosza.......:O

To prawda, że ma dużo szczawianów - może to powodować zaburzenia w gospodarce wapniowej organizmu, ale musiałabyś mu ten szpinak dawac codziennie i jeszcze sok z rabarbaru do popicia. Więcej jest za niż przeciw.

Gość moja córka nie chciała jeść
tego dania:))) sama stwierdziła widac że szpinak jest dla niej be:P

Gość oxoden
dzieki za odzew narazie jednak zrezygnuje. Jest taki wybor dan, ze roznorodnosc diety mojego maluszka mam nadzieje nie ucierpi pozdrawiam:)

Gość pyszne są
Naleśniki ze szpinakiem, albo mięsko mielone zesmarzone z dwoma ząbkami czosnku, do tego szczypiorek i na końcu szpinak , razem wszystko wymiesznae , ummm ,pycha przesadzacie

najlepsza jest plota, koleżanka koleżance, a szpinak nie zawiera szczawianów w szkodliwej ilości, hmmm a zastanawialiście sie ile jest azotynów w wczesnych warzywach? szpinak górą!!!

Szpinak jest bardzo zdrowy. Wystarczy do niego dodać sól, pieprz i czosnek i mozna dodawać do naleśników czy makarony. A z dodatkiem mleka/śmietany i mąki lub jajaka tworzy pyszny dodatek do ziemnaków. Naprawdę warto jeść szpinak, ma dużo żelaza i witaminy C.