Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sarna19

Czy to wystarczy by nie zajsc w ciaze?

Polecane posty

Gość Sarna19

Kochałam sie dzis ze swoim Chłopakiem po raz pierwszy... Okres skonczyl mi sie 3 dni temu, użyliśmy globulki pantenax , byl to stosunek przerwany. Niestety nie mogliśmy użyc rownoczesnie prezerwatywy. Czy istnieje duze pradopodobienstwo wpadki? Uwazaliśmy , jednak bardzo sie boje...

Gość Penelope
Pewnie, ze jest duze ryzyko! Same globulki sa o dupe rozbic! Skoro mialas okres 3 dni temu, to teraz blisko do owulacji. Ta moze sie znow przyspieszyc. A plemniki moga zyc w ciele kobiety naprawde dlugo (nawet do 7 dni). Wiec radze udac sie po Postinor i na przyszlosc uzywac tez prezerwatyw :P

Gość ktos tam
nie panikuj....po pierwsze mialas dni nieplodne a po drugie jakies tam zabezpieczenie mieliscie....Skoro byl to pierwszy raz to ciesz sie a nie psuj tego zbednymi schizami....bedzie dobrze i zycze udanego seksiku! a jak sie boisz to mozesz sporbowac tabletki anty...

Gość tej penelope
nie strasz! mi sie z kolei wydaje, że powinno być ok, globulki i od tego nie skończył w Tobie.... spoko.. ale na przyszłośc polecałabym jednak gumki, penwiejsze to raz, a poza tym jak pęknie, to od razu wiesz co robić: postinor, a w takim przypadku jak Twój to pozostaje tylko czekanie na okres....

Gość Sarna19
dziekuje za odpowiedzi. Uspokoiłam sie troche. TROCHE ;) Wiem , ze to mało odpowiedzialne z naszej strony , ale wczesniej wogole nam sie nie udawało. Juz mielsmy tego dosc, a dzis wszystko bylo na dobrej drodze. No i wyszlo. Aby nie az za dobrze, by rodziny nie powiekszac, nie daj Bog. Teraz juz trzezwiej mysle o antykoncepcji. Niestety teraz rozstajemy sie na dluzszy czas (praca za granica) wiec tabletek nie ma sensu brac...Poki co. Pozniej owszem Do Penelope --->plemniki żyja z pól roku jak sie postarasz i je pielegnujesz. A jak o dupe globulki porozbijasz, to moze i z rok... ;) Az tak niedoswiadczona nie jestem. Glupota z mojej (naszej) strony, ale to wyniklo pod wplywem jednej glupiutkiej chwili... Bo byla nadzieja ze "wyjdze" ...

Gość al1234
ja kochalam sie z facetem choc byl to stosunek przerwany w 7 dniu cyklu(jeszcze plamilam) potem w 32 dniu dostalam @ ktory trwal 6 dni i byl dosc obfity.......dodam jesszcze ze skonczyalm brac tabsy 4 miechy temu teraz boje sie czy dostane okres w tym miesiacu i czy nie jestem w ciazy :( prosze o dojrzale opinie

Gość luuluska
to ile plemniki zyja w kobiecie slyszalam ze tylko 20 godz wiec sie nie martw

Gość 20 godz
to żyje może komórka jajowa plemniki 3-5 dni 7 to już chyba jakieś wyjątkowe skubańce na amfie, ale i takie przypadki notowano:P

ostatnio przeglądąłem podrecznik do biologii (chyba 2 klasa szkoły średniej) i jest tam napisane: plemniki w organizmie kobiety żyja do 20h. komórka jajowa od 5 do 12h (tego juz nie jestem na 100% pewien) :P a wracając do tematu... z ukochanaą kilkakrotnie juz stosowaliśmy taką forme zabezpieczenia (globulki patentex oval) i jak narazie wszystko jest OK! no moze nie wszystko... bo troche mnie uczulają :( także się nie schizuj!!! w dodatku nie kończył w Tobie to raz a dwa gdyby nawet miał jakies plemniki w płynie poprzedzającym wytrysk to jestem na 100% pewny ze globulka z tak małą ich ilością sobie poradzi!