Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola20

pomocy

Polecane posty

Gość Ola20

prosze o pomoc.. mam za wysoką prolaktyne o 100% ginekolog przepisała mi bormergon niestety nie moge go przyjmować ponieważ wywołuje spore skutki uboczne... (a wyjezdzam do pracy) więc narazie go nie przyjmuje czy mozna tak przeniesc leczenie tzn rozpocząć 4 miesiące pozniej.. I czy wolno mi brać przy podwyższonej prolaktynie tabletki antykoncepcyjne prosze o porade... i jak to się ma do mojej płodnosci.. z gory dziekuje za porade

Gość Ola20
czy naprawde niekt nie potrafi mi pomoc:(

Gość do Ola20
Olu, witaj!! widzialam pytania o prolaktyne i jej nadwyzke na forum dyskusyjnym na stronie www.lekka.pl Tam udzielaja rowniez odpowiedzi ginekolodzy, m. in. ginekolog do ktorego chodze. Tam jest wiele szczegolowych pytan i jest ich straaaaaaaasznie duzo, ale warto popatrzec. Oprocz tego moze skontaktuj sie jeszcze raz ze swoim ginekologiem i opisz mu swoja sytuacje. Przykro mi, ale to dosc skomplikowane pytanie, byc moze nikt nie potrafi tu na nie odpowiedziec i dobzre, bo gdyby mial mowic nieodpowiedzialne glupoty to dobzre ze nie odpowiada. Zajrzyj na te strone, tam pamietam ze byly pytania o te chorobe. POZDRAWIAM CIE SERDECZNIE🌻

racja, wysoki poziom prolaktyny ciaży nie sprzyja. też brałam bromergon i wiem, że ma skutki uboczne niezbyt przyjemne, ale one mijają na szczeście. ja bym radziła jednak wziąć, np. wieczorem, to ominą Cię te dolegliwości - prześpisz je bo pojawiają się około po 2h, może też dawka jest za wysoka na początek, jak to było u mnie. Spróbuj przez pierwsze dni podzielić tabletki i brać po pół (nie wiem jaka jest Twoja dawka) i gdzieś po tygodniu zwiększ dawkę, bedzie Ci łatwiej, ja wolałam to niż dolegliwości spowodowane samą podwyższoną prolaktyną, w tym okropną tkliwosć i bolesność piersi. A nie kazał Ci lekarz zrobić dodatkowych badań związanych z przysadką? W końcu jeśli masz o tyle podwyższony poziom, trzeba sprawdzić, dlaczego.

Zgadzam się z Ruminką. Ja brałam bromergon tuż przed snem, dlatego nie odczuwałam skutków ubocznych. Ponadto rozpoczynałam leczenie od o,5 tabletki przez 5 dni, potem już brałam po jednej. Wiem, że są osoby, które pomimo tych różnych kombinacji z porą zażywania leku jednak źle znoszą ten lek. Pozdrawiam.

Gość Ola20
skotaktuje sie z lekarzem jeszcze.. a jakie dokładnie miałyscie obajawy przy podwyzszonej prolaktynie? miałam badania na przysadke i wszytsko w porzadku na szczescie. Wziełam wczoraj pierwsza tabletke Cilestu nie wiem co na to moja ginekolog na to obym sobie nie zaszkodzila pojde do niej w tym tygodniu na pewno ciekawe co mi powie.. troszke sie tym martwie najwyzej odstawie cilest i zaczne brac bromaergon ale wyjezdzam na 4 miesiace na USA do pracy wiec wolałabym nie... zobaczymy pozdrawiam

o ile wiem to w ulotce leku jest napisane, że nie można brać jednocześnie tabletek anty. Ale upewnij się u lekarza.