Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nik

jak sobie radzić z siedemnastolatkim zbuntowanym

Polecane posty

Gość nik

już nie mam sił jak to robić

Gość kochać bezwarunkowo
nagradzać ale i karać jak zasłuży i być konsekwentnym :)

Gość nik
a jak i kary i nagrody nie działąją to co dalej?

przeczekać - być cierpliwym i ostrożnym - kochac bezwarunkowo (przeżywałam to dwa razy)

Gość kochać bezwarunkowo
muszą zadziałać :) przypuszczam, że bierze Cie na wytrzymałość i w końcu odpuszczasz i chłopak to wykorzystuje.

A przed czym on sie tak mocno buntuje? Moze za mocno próbujesz go trzymac na smyczy? To niestety moze miec skutek odwrotny do zamierzonego. Ty tez w końcu miałaś kiedys 17 lat. Spróbuj być kumplem dla swojego dziecka i traktujcie sie po partnersku, a samym krzykiem, nakazami i zasadami to niewiele wskórasz. Nie znam bliżej twojego problemu wiec piszę ogólnie.

Gość nik
tak kocham bezwarunkowo i chyba w końcu mnie wykorzystuje masz rację jesetm za mało stanowcza ale chyba nie umiem inaczej

Gość nik
próbowałam wszystkiego, grożby prośby partnerskie rozmowy, zaufanie i nic a on dalej nie chce ze mna gadać, jest zamknięty w sobie na niczym mu nie zależy, mówi ze uczy się dla siebi jest dobrym dziecjiem z samymi dop w szkole i opuszczonymi godzinami w ranicach rozsądku

Gość kochać bezwarunkowo
wiem, trudno być konsekwentnym jak miną emocje, ale radzę Ci nad tym popracować. Może następnym razem odetnij mu dostęp do internetu na 2 dni i nie odpuszczaj, będziecie mieli więcej czasu na rozmowy, zaangażuj go do pomocy w domu, zakupach itp.

Gość nik
wiśta wio, łatwo powiedzieć próbowałam to wtedy caly dzioeń śpi a o pomocy w domu nie ma co marzyć choć xczasem posprząta u siebie oczywiście, razem na zakupy to marzenie!

Gość nik
enka a jak ty sobie poradziłaś, da się to przejśc bez przykrycgh następstw?

Gość z doświadczenia
jesli mogę coś pomóc to dopowiem, że chłopcy w tym wieku bardzo nie lubią matek siedzących w internecie. Wyobraźnia im podpowiada, co matka może w nim robić, wiedząc co robią jego koledzy i o czym rozmawiają ze starszymi od siebie kobietami Mógł też widzieć przypadkiem co oglądasz a jeśli nawet nie robisz tego, to i tak przypuszcza, że możesz to oglądać... bo w większości przypadków dla nich net się właśnie z tym wiąże. Matka + internet to rozwiane wyobrażenie o jej moralnej czystości no i bunt gotowy. To jedna ale dość ważna przyczyna braku porozumienia z matką - mogą być też inne. Ktoś pewnie jeszcze coś napisze.

Gość nik
do z dościwdczenia z tym internetem to przegiołeś bo robię to pierwszy raz i tylko dlatego że wyszyscy na około mówia że to takie cdo, u mnie tylko dzieciaki z tego korzystaja, ja dopiero zaczynam i uczę się więc to chyba zła diagnoza,

Gość anestet-ka
jak sie na ciebie drze bez powodu- to sie na niego nie obrazac, jak wraca pozno- spytac czy bylo zajebiscie:P, jak nie sprzata- a niech zginie w stercie smieci, jak pyskuje- tez mu popyskowac no i sie ogolnie tak wszystkim nie przejmowac, jak nie chce z toba gadac to znaczy ze nie chce i juz. Uwierz bo wiem co mowie.

Gość uh
tak, i czekac aż w poprawczaku wyladuje!!!

Gość co wy wiecie
w zasadzie jedyna madra wypowiedz to wypowiedz osoby o nicku anestet-ka... nic wiecej nie trzeba dodawac