Myszka 24 0 Napisano Sierpień 20, 2008 EfQa ja nie mam pojecia ile nalezy kupic takich spiochow aby starczylo maluszkowi, ale mysle ze chyba nie tak duzo , bo po pierwsze dziecko szybko wyrasta a po drugie to kazdy jak przyjdzie w odwiedziny do Ciebie to przyniesie cos :):) moja bratowa nie kupywala duzo bo naniesli jej troche tego i co niektore to zalozyla pare razy a niektore ani razu bo byly juz za male....takie jest moje zdanie, ale mysle ze doswiadczone mamusie Ci lepiej doradza:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patinka26 0 Napisano Sierpień 20, 2008 no jesli masz liczna rodzinke to fajnie bo kazdy cos kupi. Ja musze liczyc sama na siebie niestety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiaczki 0 Napisano Sierpień 20, 2008 hmm spoko dam rade lezakuje dzis wykatkowo nijak sie czuje do tego mialam dzis nerwy...mam nadzieje ze ta 1 tabletka wystarczy i spadnie prl,,i uda sie i bedziemy z mezem w ciazy:D moj brat ma stresa ma 19 l i z dziewczyna raz zaszaleli na tyle ze ie zabezpieczyli sie i ...teraz maja stresa jak wyliczyli to w plodne bylo...on ze ie teraz chce miec .ze kiedys i nie z nia..ze sobie w lwp strzeli jak zaszla..wiecie co??mowie bedziesz kiedys tego zalowal...przez maly ulamek zrobilo mi sie smutno ale wiem ze sie nam uda TAK JAK WAM KOCHANE STRACZKI:):) dlatego jest tyle wpdek nie m7sla tylko dobrze sie bawia a strazki mysla ..:P ja w sumie przyzwyczailam sie to tego..nie mysle lecze sie i czekam efektow..z usmiechem mysle..kiedys nie dostane @ i zobacze upragione 2 kreski na tescie:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzik255 Napisano Sierpień 20, 2008 hej dziewczyny zglaszam sie bylam w kosciele bo dzis byla msza za mojego tescia mialam nie isc wiecie z jakiego powodu ale tu ludzie zaraz by obgadaly misiaczki ja tez nie musle o dzidzi nawet bac sie zaczelam heheh a moj mowi zeby nic nie bylo a ja sie ciesze bo moze to jakos wplynie :):):):):):):):) dziewczyny buziaczki dla was zgloscie sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sara76 Napisano Sierpień 20, 2008 Misiaczki jeżeli Twój brat zrobił to z przypadkową dziewczyną i ona zaszła w ciążę to mu się nie dziwię, że chce sobie w łeb strzelić. Możesz mu ode mnie zacytować: "jak nie uważałeś jak robisz, to teraz rób jak uważasz". A swoją drogą to by była ironia losu, czyż nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sara76 Napisano Sierpień 20, 2008 Myszka ja się próbuję ograniczać z jedzeniem (od gęby sobie odejmuje) a Ty tu wypisujesz o dwudaniowych obiadach... litości kobieto!!! Ale i tak przesyłam Ci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sara76 Napisano Sierpień 20, 2008 EfQa i Patinka ja uwielbiam kupować ubranka dla dzieci, jeżeli w końcu będę mogła kupować dla swojego maleństwa to mnie chyba mąż siłą będzie wyciągał ze sklepu... trzymajcie się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sara76 Napisano Sierpień 20, 2008 Smerfetka ma podwójny wydatek na wyprawkę... zżera mnie ciekawość co będzie miała, obstawiam 2 dziewczynki (ja bym chciała).... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sara76 Napisano Sierpień 20, 2008 Chociaż najbardziej wskazana byłaby parka... o imionach dla parki nie było jeszcze mowy, więc może na wesoło: Wars i Sawa ha,ha,ha... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sara76 Napisano Sierpień 20, 2008 No to dobranoc, bo widzę, że nie ma dziś zainteresowania moją osobą. Dobranoc i spokojnej nocy dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Sierpień 20, 2008 Saro przepraszam:(:( Wiec moze w nagrode wskoczysz do mnie na obiadek i na kawke i jakis deserek?????:D:D:D:D:D:D U mnie zawsze jest obiad dwudaniowy bo maz nie jada sie sama zupa lub tylko drugim daniem:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzik255 Napisano Sierpień 20, 2008 u mnie tez aby 2 dania bo zup nie umie gotowac:) misiaczki a twoj brat niech sie nie zalamuje niech poczeka az sie dzidzia urodzi wtedy napewno nie bedzie zalowal wiem to bo moj brat tez ma 19 i mial dzidzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Sierpień 20, 2008 Madzik zupy to bardzo prosto sie gotuje:) Sara chyba juz poszla spac....a ja ide sobie zrobic popoludniowa kawke:):):) A gdzie reszta dziewczynek???? Smerfetko co tam u Ciebie?? jak sie czujecie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzik255 Napisano Sierpień 20, 2008 barszczyk mi wychodzi areszte do dupe:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EfQa 0 Napisano Sierpień 20, 2008 Madzik to ćwicz te zupy , trening czyni mistrza... :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EfQa 0 Napisano Sierpień 20, 2008 Ja cos ostatnio stronki łapie... Kurcze to kupie jeszcze parę pajacków. No uciekam od kompa bo teraz męża kolej. Pograłam sobie w moje ulubione gry i uciekam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EfQa 0 Napisano Sierpień 20, 2008 Dziewczyny ale na zime pod pajaca to na krótki rękaw te body? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smerfetka 29 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Witajcie kochane, Smerfecia jak zwykle o nieprzyzwoitej porze, ale to norma, bo jak zwykle zabiegana jest a i spać nie moze, wiec same wiecie dlaczego dopiero o tej porze. Kalpek trzymam kciuki, musi byc dobrze. Podczytuję też ostatnio to forum o bliźniakach, ale mam czytania, ale czytam narazie, zeby byc na bieżąćo i dużo ciekawych rzeczy juz sie o bliźniakach dowiedziałam. Saro imiona mamy dla parki wybrane, nieco inne, ale są, nie mówię narazie , bo moze się okazać,ze będą rzeczywiście 2 dziewczynki albo 2 chłopcy i trzeba będzie znów intensywnie myśleć, ale już we wrzesniu chyba się dowiem, oczywiście jak nie wystawia na mnie dupek. Mam nadzieję jednak,ze juz teraz są dobrze wychowane i pokażą co tam maja miedzy nóźkami, bo ich dupek to ja się naoglądam dosyć po urodzeniu, a teraz chcę widzieć ich przodki, mam nadzieje,że sie dowiem. Najgorzej jak jedno się pokaże a drugie nie, poczekamy , zobaczymy. Ja narazie kupuję drobne akcesoria typu buteleczki, śliniczki, pieluchy, smoczki, bo z tymi ubrankami nie wiem jeszcze jakie kolory kupować. W każdym razie wydaje mi się,ze tych mniejszych rozmiarów wystarczy po 5 sztuk na dziecko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Jeżeli chodzi o śpioszki to ja kupilam malo chyba 3 pary na 56 a reszte dostalam fakt że z 56 dziecko wyrasta barzdo szybko ale jednak są potrzebne a inne rozmiary kupowalam sukcesywnie a jak sie zaczelo robic cieplo to przestalam jej zakladac nawet na noc, mala śpi w body bo jest tak goraco, a na jesien to juz jej żadnej pary nie kupuje bo jest tyle pieknych dresikow, rajstopek i spodniczek że nie potzrbuje juz spiochów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Sierpień 21, 2008 no i skończyłyśmy dzisiaj osiem miesięcy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
becia_gask 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Witam wszystkie staraczki ;) A ja mam jakies twardnienie brzucha ostatnio, nie iwm czy to normalne bo mówia ze brzuch powinien byc miekki a ja mam ciagle twardy a czasem tak twardy jak głaz. Mały kopie wierci sie kreci, ale jeszcze nie tak bardzo jak krecil sie moj pierwszy synek... moze jeszcez za wczesnie ;) w poniedzialek ide na badania-glukoza mnie czeka ;( i strasznie ciagnie mnie zeby zrobic usg i sprawdzic co u maluszka ale... wiem ze to bez sensu bo i tak okolo 32 tyg bede musiala zrobic wiec dam sobie spokoj. Wczoraj przejrzałam rzeczy jakie zostały mi po starszym dziecku i powiem, Wam ze az tak duzo rzeczy nie musze kupowac. ŁÓZeczko z szuflada mam, baldachim ochraniacze i posciel mam, materac przewijak, wanienka mam ;) pieluchy tetrowe mam i 3 beciki- rożki wiec wszystko co takie bardziej ogolne mi sie odnalazlo, nawet ubranka ogladałam i sa w idealnym stanie -tylko tych akurat mało ;( mam 3 komplety spioszki+kaftaniki, 3 kaftaniki, 3 body z krótkim, 2 body z długim ;) ale mysle ze moja szwagierka da mi troszke za jakies 1,5 miesiaca jak jej mały wyrosnie bo jest tam tez kilka rzeczy jakie ja jej pozyczyłam. wiem ze mam tylko stanowczo za mało (albo wcale) rzeczy cieplejszych - wszystkie zaczynaja mi sie od 62/68 albo i wieksze wiec... jakies ze 2 pajacyki czy kompleciki musze dokupic no i pewnie nie bede mogla sie powstrzymac wiec cos jeszcze innego tez kupie ;) a wózek hmmm mam ale jest juz stary, niemodny, i w dodatku troche sie rozlatuje ;) wiec grubszy wydatek bedzie na wózek. Ze sprzetów został mi podgrzewacz, wiec tez odpada z wydatków. martwie sie o ten mój brzucholek ale mam nadzieje bedzie ok, A mam takie pytanko do was... w którym tyg najwczesniej dziecko jest juz przygotowane do zycia poza łonem mamy? Pytam tak zeby sie uspokoic na wszelki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzik255 Napisano Sierpień 21, 2008 witam wszystkie panienki becia mowi sie ze gdy dziecko urodzi sie w 27 tyg to juz jest dobrze ale nie wolno tak sie nastawiac bo to roznie moze byc moja szwagierka urzodzila w 26 tyg dziewczynka wazyla 1200 i zyla ttylko msc to zalezy od dziecka jak sie rozwija tak dla ciekawosci powiem ze najmlodszy wczesniak urodzil sie w23 tyg i wazyla bo to byla dziewczynka 280 g i ze szpitala wyszla po 5 msc cala i zdrowa takze becia widzisz roznie moze byc najlepiej modlic sie aby dzidzia jak najdluzej byla przy mamusi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzik255 Napisano Sierpień 21, 2008 dziewczyny zyjecie?????gdzie wy sie podziewacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EfQa 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Beciu trafiłaś mi w temat. Dwa tygodnie temu byłam u mojej gin której bardzo się nie podobało że mam twardniejący brzuch. Zaleciła mi wypoczynek i mam brać no-spę 3X dziennie. A oprócz tego magneB6. Dostałam zwolnienie lekarskie, mam więcej wypoczywać i nie chodzić za dużo. Miałam głupi zwyczaj urządzania kilkugodzinnych maratonów po sklepach i chyba to mi troszkę zaszkodziło. teraz jest już trochę lepiej. Lepiej idź do lekarza albo sama weź nospę - nie zaszkodzi. Powyżej 28 tygodnia dziecko ma coraz większe szanse przeżycia. Po 28 płuca mogą samodzielnie funkcjonować.Ale tak naprawdę to te urodzone około 34 tygodnia sa na tyle dobrze rozwinięte i tłuściutkie że sobie radzą. Jeżeli rodzą się wcześniej maja różne schorzenia. Przesyłam ci link o wcześniakach. http://www.babyboom.pl/niemowleta/wczesniak/wczesniak_kto_to_taki.html Dziewczyny doszły do mnie body Early days białe ( seria w zwierzątka). Boskie! 6 sztuk za 30 zl. Dobry zakup!!! Pani Misiowa chyba kupie tez ze 3 pary na rozmiar 58 bo wszystko kupuje większe. Pani Misiowa czy nie sądzisz że powinnam kupić też ze trzy sztuki body na długi rękaw pod pajacyki na zimę? Czy raczej tak się dzieci nie ubiera? Widzicie ja nic nie wiem o ubieraniu dzieci :( Kurcze staraczki a wy też czytajcie! Same będziecie mieć takie rozterki! To się wydaje fajne a w rzeczywistości to trzeba wszystko dobrze przemyśleć żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EfQa 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Smerfetko nie mogę się doczekać aż nam oznajmisz jakiej płci są smerfiątka!!!! :D cześć Madzik. Co do wcześniaków to wiadomo im dłużej sie nosi tym lepiej ale to wszystko tak naprawdę zależy od genów i tego jak silne jest dziecko. Ja zaraz uciekam. idę do sklepu z odzieżą ciążową dla mam bo muszę kupić sobie kreację na wesele w sobotę. mam nadzieję że coś wybiorę!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Efqa__________ a wiesz że nie wiem, ja na dlugie body nakladalam rajstopki i jakis dresik ale ta twoja opcja tez jest dobra najwazniejsze zeby maluch nie zmarzł :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smerfetka 29 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Witajcie. EfQa no ja też już nie mogę się doczekać jakiej płci są moje Smerfiątka. Buziaki, postaram się być wieczorem o przyzwoitej porze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Czesc czesc laseczki Widze ze dyskusja na temat ciuszkow trwa, ale Wam super:) Ja sobie pije kawusie i zjadlam sniadanko i trzeba pomyslec nad jakims obiadem, cos na drugie danie zrobic-chyba schabowe zrobie i bede miala juz obiad:):) a pozniej pojde chyba do bratowej ktora jest w ciazy bo siedzi w domu do piatku bo ma zapalenie oskrzeli i musi jesc leki i siedziec w domu.....wiec moze pojde na chwilke posiedziec do niej.... A tak pozatym to u mnie powoli zaczynaja sie dni plodne wiec trzeba sie wziasc za robote hehehehe:P:P:P Zagladne jeszcze pozniej a Wy prosze sie meldowac:Pwszystkim przesylam po i do pozniej:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzik255 Napisano Sierpień 21, 2008 witam ponownie melduje sie myszko no to dzialaj ja wprawdzie robilam to w dni plodne tylko2 razy tak wiec na nic nie licze i o tym nie mysle moze jakas fasolka wyjdzie z tego mam nadzieje oj tzn nic nie bedzie pewnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EfQa 0 Napisano Sierpień 21, 2008 Myszka ty czytaj wszystko co wypisujemy bo niedługo ci się przyda i nie będziesz wtedy taka zielona jak ja! Nic nie kupiłam. Nie znalazłam nic fajnego oprócz sukienek które były naprawdę ładnie i ja tez wyglądałam w nich ładnie, tak ładnie jak tylko może wyglądać prawdziwy kombajn w szczerym polu podczas żniw..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach