Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adda

KOSMETYKI NA ROZSTEPY

Polecane posty

Gość Adda

Cześć wszystkim, jestem w pierwszej ciąży i chciałabym zadbać jak najlepiej o swój brzuch i piersi. Może któras z Was mi coś poleci dobrego i skutecznego na rozstepy na brzuchu i jakiś krem do piersi, w miare rozsądnie cenowego. Dzięki z góry za rady

Gość KasiaK79
Witam! Też jestem w pierwszej ciąży (3 m-c). Słyszałam że najlepsza jest zwykła oliwa z oliwek stosowana na mokrą skórę. Ja osobiście zaczęłam stosować oliwkę dla dzieci Johnsona (w żelu) i też stosuję ją na morką skórę, zresztą instrukcja obsługi jest na opakowaniu. Jeśli dowiem się czegoś nowego dam ci znać. Pozdrawiam Kasia

Gość KasiaK79
cena tego żelu to ok. 13 zł, dostępny praktycznie w każdej drogerii

Johnson&Johnson to firma o złej sławie. Jej produkty należą do uczulających. W pierwszym trymestrze nabawiłam się nieciekawej alergii i dlatego odradzam wszelkie produkty tej firmy. Nie tylko ja z resztą, na szkole rodzenia również przestrzegano nas przed nimi, na innych forach również czytałam niepochlebne opinie na ich temat. A w temacie - przez całą ciążę stosuję kosmetyki hypoalergiczne (Iwostin), jestem w początkach 39 tyg. ciąży i póki co nie mam rozstępów . Zapytaj po prostu w aptece o kosmetyki dla kobiet w ciąży. Jest słynna już seria Mustela, niestety droga. Jest krem Fissan na rozstępy koszt - ok 20 zł (ale pewna nie jestem) - jest dosyć wydajny. Jeżeli chcesz stosować oliwkę to kup sobie raczej zwykłą Bambino, z tego co słyszałam nie jest tak agresywna jak Johnson.

Gość ania69x2
ja wlasnie koncze 8m-c ciazy i stosuje od 5m-ca fissan-20zl (bo wtedy wyskoczyl mi brzuszek). nie odpowiada mi zapachowo i jest tlustawy,ale dzieki temu skora calutki czas jest natluszczona i widac,ze jest elastyczna. jak narazie nie widac nawet najmniejszego rozstepu. zapewne nie u kazdej sie sprawdzi,bo to czy pojawia sie te paskudztwa zalezy tez od kondycji skory,ale na pewno fissan ją poprawia w pewnym stopniu.

Gość bozinka
Cześć, polecam marcowy numer miesięcznika 'Twoje 9 Miesięcy". Dużo informacji i konkretne rady. Pozdro

Polecam bardzo gorąco krem. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Używałam go od pierwszego miesiąca ciąży. smarowałam uda, brzuch oraz biust. Nie mam ani jednego rozstępu. Jestem bardzo zadowolona.