Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozkojarzonaaaaa

NIE POŁKNIETA TABLETKA..........plissssssssss

Polecane posty

Gość rozkojarzonaaaaa

zapewne ten temat był wałkowany 1000razy-prosze odpowiedzec na moje pytanko, gdyz zgubiłam ulotke od tabletek anty!w niedziele zapomniałam przyjac tabletki-wiec postanowilam ze sobie ja daruje-zostawilam ja i dalej pobieglam z braniem tabletek antykoncep-wzielam kolejna z opakowania z poniedzialku!podkreslam ze 24h byly juz przekroczone!czy w takim wypadku powinnam byc ostrozniejsza???dzieki za rady!tylko prosze bez negatywnych osadow!dzieki

Gość fjkhvbilhg
powinnas chyba wziac ta tabletke nawet jak zapomnialas.tolrancja jest do 12 godzin

powinnaś wziąść ją od razu, jak tylko Ci sie o niej przypomniało, teraz to już na bank nie masz 100%ochrony antykoncepcyjnej. do końca opakowania sie zabezpieczaj dodatkowo. zależy jeszcze która to była tabletka, z którego tygodnia.

Gość A............
Nie każdą tabletkę się połyka jeśli przekroczy się 12h, zależy jakie bierzesz, ale poprzednicy mają rację. Przez ten miesiąc, aż do miesiączki musisz stosować dodatkowe zabezpieczenie (chyba nie muszę pisać że metody naturalne odpadają??), najlepiej jeśli będzie to prezerwatywa.

i jeszcze jedno-jeżeli była to tabletka z trzeciego tygodnia, to nie rób przerwy, tylko zacznij od razu następne opakowanie. acha, i jescze, po 17. tabletce ochrona antykoncepcyjna już jest zachowana, więc też mogłabyś zrobić od razu przerwę sobie. i po 7 dniach rozpocząć kolejne opakowanie.