Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca zmian

zaczynamy od wakacji....kuracja antytradzik!!!!!!!!!

Polecane posty

Dziewczyny ! Maściami i kremami nie wyleczycie trądzika. Możecie jedynie go załagodzić. Trądzik trzeba leczyć od środka. Dosyć długo walczyłam z trądzikiem,tymbardziej ze dostałam go dosyć wcześnie. Wypróbowałam wszystkie maści, kremy, tabletki i inne cuda. Niektóre z nich pomagały - ale oczywiście na krótko, tylko na okres stosowania. Po pewnym czasie trafiłam na dobrego dermatologa. I to właśnie on skierował mnie na zrobienie AUTOSZCZEPIONKI. Dziewczyny, mój trądzik się wyleczył !! Oczywiście czasami wyskoczy mi coś, ale uwierzcie mi, to nie to co miałam wcześniej. \'] Idźcie do dermatologa i zapytajcie o nią. Mi pomogła, i mam nadzieje że Wam też pomoże :)

Gość Jednak się uda
Witam was.Czytam tak te wasze wypowiedzi i dostrzegam że brak wam wiary.Wiem że to trudne ale to co ja przeszłam to byście nie chciały napewno.Nie można się tak dołowac.Musimy o tym tak jakby zapomniec a wtedy bedzie lepiej .A z dermatologami to dajcie spokój ja leczyłam się u nich 4 lata i oni doprowadzili moja skóre do takiego stanu że nie wychodziłam 6 miesięcy z domu wogóle!!!! Zbadałam hormony i okazało się że mam wysoki poziom androgenów i to jest powód.Jesli chodzi o dietę to czy chcecie czy nie to ona ma wpływ na cerę.Ja wam mówię dziewczyny bedziemy miały zdrowe buźki musimy poczekac to fakt ale nie zamartwiajcie się (również tymi barbiowatymi dziewczynami co krzywo może patrzą na nasze buzie niech trochę poczekają)Więc koniec zmartwień.Aha i jeszcze jedno nie słuchajcie głupich opowiastek typu nie bierzcie hormnów bo wam zaszkodzą jeśli potrzebujecie takiego leczenie to nalezy się poddac takiej terapi aż unormuje się gospodarka hormonalna.Pytałam mojej ginekolog.Pozdrawiam was :)

Gość PAULO
PRZECZYTAŁEM TYLKO KAWAłEK TEGO FORUM NA TRąDZIK. I W SUMIE WSZYSTKO JEST OK. ALE. NIE UżYWAJCIE BENZACNE !!!!!! OWSZEM NA POCZąTKU EFEKT JEST. ALE POTEM - MASAKRA. SKóRA JEST WYSUSZONA. W MIEJSCACH GDZIE NAKłADA SIę MASć (MAść TA JEST DO STOSOWANIA PUNKTOWEGO) POZOSTAJą PRZESUSZENIA PRZEZ BARDZO DłUGI OKRES CZASU. A NIEKIEDY POZOSTAJą NA STAłE. POZA TYM TA MASC JEST STERYDOWA, RADZę UWAżAć. POLECAM TRIBIOTIC ORAZ ZESTAW GARNIERE CZYSTA SKóRA (CHOć TEż NIE DLA WSZYSTKICH - MOżE WYSUSZAć) POZDRAWIAM

Gość trarara
mnie po autoszczepionce dopiero wysypało, teraz musze leczyc sie roacuttanem i mam plamy i blizny, takze co komu pasuje....

Gość majcik
a na jakiej zasadzie dziala ta autoszczepionka?? ja mialam differin i jakas jeszcze masc alepomoglo mi na chwile...teraz mam lepsze mascie...

Gość Zalamana 15-sto latka
eloo wam.. :( mam straszny tradzik na twarzy i nie wiem jak sobie z nim radzic.. Byla u dermatologa ktory przepisal mi differin i leki doustne. Gdy zaczelam brac te leki to zaczal mnie paskudnie pecherz moczowy bolec:( musialam je odstawic. Mam strasznie wysuszona twarz:( Smarowalam mascia cynkowa ale to nic nie daje.. Chodze na solarium ale tez roznicy nie widze..:( poza tym ze jestem opalona. Smaruje twarz afrodyta adonis i bardzo mnie piecze, a w oczach kreca mi sie lzy. Moze znacie jakies mascie tanie, ziola, byle co ale zeby mi zeszly te pryszcze:( Mam juz ich dosc.. Do szkoly nakladam puder ale nie kryje mi wszystkich:( prosze pomozcie mi :(:(

Gość Prawie wyleczony D
Hmm...macie tutaj dużo strasznie mądrych porad, ale większość to sposoby reklamowane w telewizji ;)..podczas gdy najlepsze są sposoby domowe..pewnie większość słyszała o Maseczce Babuni no ale to naprawde pomaga...stosowałem ją przez 4 dni i pryszcze zniknęły...Sposób przygotowania jest bardzo prosty: Odrobina mleka, odrobina oliwy z oliwek, i najważniejsze...Drożdże ..drożdże rozpuścić w mleku i wymieszać z oliwą...nałożyć równomiernie na twarz i trzymać przez ok. 10 min..Przed użyciem najlepiej sprawdzić na małym skrawku skóry czy nie wywoła wyspyki..znam wiele osób ktore to stosowaly i wszystkim pomogla ;) Polecam jeśli będą jakieś pytania prosze pisać ;)..Polecam ;] SKUTECZNOść 100%

Gość Mulla
EE nawet ogromniaste i najogromniejsze prychole to nie taki problem jak rozszeżona naczynka tzwn "burak" bo jego sie praktycznie nie da leczyć!!! ... Pryszcze znikną w kuńcu, można je wypalać słonkiem- sfobodnie się opalać łykać proszki jest tysiąc sposobów. Buraka nic nieuleczy.

Gość karollinka
słuchajcie, ja problem trądziku mam już za sobą, choć było ciężko, próbowałam wszystkiego, aż w końcu ZNALAZŁAM DALACIN T przysięgam na wszystko że pomoże, pomógł wszystkim , którym go poleciłam, tylko jest to antybiotyk więc trzeba go stosować regularnie, ale efekty są.....szczerze....no i najlepsza jest wersja w płynie z aplikatorem,,, bo są również maści i jakieś tam ine cuda, ale ten jest najlepszy...powodzenia.

Gość martex_
byłam na wielu forach ale nadal nie wiem jak zrobić tą maseczke z cebuli.. Bo żadne kremy mi nie pomagają na te cholerne blizny:( Pomocy;**

Gość Sophie1993
WitamWas,pisze pierwszy raz.Barzdo mi sie wasze forum spodobało:)viki ma pytanie,gdzie kupiłąś ten zel truskawkowy?Bo aj zawsze widziałam tylko antytradzikowy,melonowy i ten różowy,bodajże on jest wiśniowy. Mam jeszzce problem,bo na dekolcie i na plecach koło szyji mam krostki;/I nie wiem,chyab mam nowy rodzaj trądziku(może to nie tradzik,jak nie on to nie wiem co;/)bo na udach też mam krostki. Błagam poradzcie coś

Gość Sophie1993
Ja też mam napółce tone kosmetyków;/3 zele(under twenty melonowy,clean&clear gleboko oczyszczający i nivea visage young)kilka toników(soraya,matujacy,clean&clear,iwostin,melonowy under twenty,nivea visage young,antybakteryjny z serii nastolatki marki Kolastyna)i kilak kremów(z serii perfecta no problem antytradzikowy,under twenty melonowy-nawilżający,clean&clear o podwójnym działaniu i marki oceanic z serii AAYoung nawilżająco0matujący). każdy produkt jest napoczety,kazdy krem juz jest przy końcówce.I właśnie chyba mam jakaś fobie kosmetyczną,bo uwielbiam siedziec w Rossmannie i oglądać zele,toniki,kremy....Wczesniej każdy produkt miałąm po 2 bo rano uzywałąm innego zelu niz wieczorek,to samo wiązało sie z tanikiem,kremem.Pomimo tego ze juz miałam zel to kupowałam nadal...no i mam!Tysiać kosmetyków na półce. Powiedzcie mi czy dobrze jest kupować po 2 produkty(oczywiscie nie identyczne)tak zeby miec na rano i wieczór inne kosmetyki? CZy dobrze jest kupowac jak mis ei spodoba jakis zel czy tonik pomimo tego ze juz mam? I naposzcie jakie kosmetyki uzywacie:)

Gość Sophie1993
viki ja miałąm z serii Iwostin krem na noc i tonik(właśnei mis ie kończy)a to wszystko z serii purritin. Tonik troche zajeżdza;/,i mam juz jego końcówke i nie widze tego zeby wągry sie wyniosły z mojego nosa a pryszczy mi nawet wiecej wyrosło;/Wczesneij nie miałam ich tak duzo czasami mi sie jakiś gigant wystawił ale zadko,a teraz ,mam takie 2 okropnie bolące na brodzie i nosie.Nos mam tak wysypany takimi małymi syfami i moja skóra sie przetłuszzca;/Szczerze nie polecam.Tonik juz dokończe,ale krem musiałam oddac kuzynce;)

Gość Sophie1993
Powiedzcie mi cos dokładneij o tych olejkach? GZdie je moge kupic,jak uzywać,jakei kupić. Który jest na co? I jeszcze słyszałam cos o płatkach owsianych,ajk ich uzywac,gdzie ej kupie I powiedzce mi (mam zamair przejsć na nature;) )gdzie moge te różne naturalne specyfiki kupic zeby sobei zele,toniki i kremy przyzarzac...czekam na odpwoiedz:)I jeszcze oczywiscie ajk je przyzradzac i który jest na co:)

Gość Sophie1993
Powiedzcie mi cos dokładneij o tych olejkach? GZdie je moge kupic,jak uzywać,jakei kupić. Który jest na co? I jeszcze słyszałam cos o płatkach owsianych,ajk ich uzywac,gdzie ej kupie I powiedzce mi (mam zamair przejsć na nature;) )gdzie moge te różne naturalne specyfiki kupic zeby sobei zele,toniki i kremy przyzarzac...czekam na odpwoiedz:)I jeszcze oczywiscie ajk je przyzradzac i który jest na co:)

Gość Sophie1993
Powiedzcie mi dziewczyny co ja mam zrobic jak mam na dole policzków takie gródki,nawet jak wygładze to peelengiem to mam jeszcze takie lekkie i nastepnego dnia z powrotem mam chropowato.Właśnie dziwnei sa one usytuowane bo na górze policzków mam skóre gładziutka a na dole normalnie jakbym sobie ziorno pod skóre włozyła Macie na to jakies domowe,naturalne sposoby? Widze ze juz tyle mieszacie z tymi olejkami itp.,że może znajdzie sie coś dla mnie:)

Hej dziewczyny pomóżcie, czy moja cera jest naprawdę tak fatalna jaki mnie się wydaje(tragedia i koszmar po prostu), czy to wyleczyć, bo na razie próbowałam serii under twwenties i kremu acnefan, ale nie działają, słyszałyście może o terapii homeopatycznej, czy wam pomogła może miałyście podobny trądzik, proszę o rady, a może któraś z was wie jaki to rodzaj trądziku? dodam, że mam z nim problemy na policzkach i ramionach, wszędzie indziej cera może nie idealna, ale całkiem w porządku. oto foto http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/817602a8 e9d62ea6.html

to jeszcze parę moich fotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4a02643 859819dc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48cde684 72bedf14.htm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97a4ace3 c0801044.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/68699aa9 c79e6a6d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c8283cbe b485bf07.html ratujcie co robić, wcześniej nie miałam trądziku(kilka grudek w strefie T) ale po pół roku po odstawieniu tabletek anty coś mi się porobiło(chyba to z tym związane, choć przekonana nie jestem)

Gość Sophie1993
------>TakaSobieFajna

Gość Sophie1993
----------->TakaSobieŁadna

Gość Sophie1993
Kurcze co jest ze nie m oge dodac tekstu?!

Gość Sophie1993
takaSobieŁadna-Spróbuj ziółek.Tutaj dziewczny stosują różne ziołowe różności. jesli nie chceż,to wypróbuj:Clearasil "3 dni"(jesli amsz duzy tradzik to moze nie pomoze w 3 dni ale cos zaleczy ;) ),Perfecta No Problem(moja skóra chyba właśnie po niej była w leprzej kondycji),clearasil na codzień,Garnier Czysta Skóra. Nie stosuj kosmetyków z alkoholem,bo on wysusza skórę,smierdzi i szczypie;). Najlepiej by było jakbys poszła do dermatologa.Zbadał by ci rodzaj cery,przepisał ewentualne maście.Dałby ci liste(żebys nie bładziła;) ) preparatów z Apteki,albo zwykłych kosmetyków z drogerii.

Gość Sophie1993
Wie ktoś co to za tonik Acnosan?

Sophie1993 dzięki za rady, wiesz ja się trochę boję wybrać do dermatologa, bo się sporo naczytałam o antybiotykach które on przepisują a jak mam do wyboru trądzik albo zdrowa wątroba, to wolę to drugie, a może ktoś zna dobrego dermatologa w Warszawie?

Gość Sophie1993
Nie wiem dziewczyny,czy wy nie chcecie ze mna gadac,czy może wyjechałyscie:P bo zadna nieodpisuje XD

Gość Sophie1993
powyjezdzałyście wszystkie?:)Nikt nie pisze.....:)no nic,buzka

Gość Sophie1993
no moze masz racje z ta watroba....ale jak Ci przepisze jakieś świństwo,to zawsze mozesz wyrzucić recepte..do kosza :P

Gość ktosiaaaaaaaaa
ppodnoszę

Gość moje male ja
hejka:P wiecie co wam powiem. ja tez mialam problem z tyum cyms na twarzy. raczej dalej mam. ale powiedzialam dosc. odstwailam to wszystko. buzie myje woda z rumiankiem i jest jak na razie ok