Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w dylemacie

CILEST czy YASMIN ??

Polecane posty

Gość w dylemacie

Witam!! Które tabletki są lepsze dla młodej kobiety z dużą nadwagą ( ponad 95kg, BMI ponad 35 ) : CILEST czy YASMIN?

Gość Wiśniaaa
Yasmin!!! po nich sie nie tyje i można nawet schudnąc zalezy od organizmu

Gość ale...
podobno Yasminu nie mozna brac przy pokaźnej nadwadze, bo nie są skuteczne.. Kiedyś już bralam cilest i byl skuteczny.. co teraz?

Gość wiśniaaa
hmmmm... a rozmawiałaś ze swoim ginekologiem???

Gość hymm..
przepisał mi Yasmin bez problemu - podejrzewam że nawet nie bral pod uwage mojej wagi i ew. skutkow ubocznych za tym idących... co zrobic?

dziewczyny co wzy z tymi tabletkami przeciez to do znudzenia ile mozna pisc ciągle o tym samym .............................sa wazniejsze tematy

Gość ja bym brala Cilest
ma troszke wiecej hormonkow ale jednak. Decyzja nalezy do Ciebie.

Gość .......
dominisia nie udzielaj sie w tematach na ktore nie masz nic do powiedzenia.. jak ktos sie o cos pyta to widocznie oczekuje odpowiedzi a nie twojej krytyki !!

Gość tiss
Są pogłoski że Yasmin powoduje zakrzepice żył to dziwne a miał być to nowy rewelacyjny preparat i do tego wyeliminujący skutki uboczne a tu takie kwiatki.Podobno w Holandii wycofano go i upchnięto do Polski

Gość kazde tabsu mają skutki
uboczne.W końcu to hormony a Yasmin też ma hormony więc ma skutki uboczne:-o

tiss Stosowanie każdego złożonego doustnego środka antykoncepcyjnego niesie ze sobą zwiekszone ryzyko zakrzepicy.. Ryzyko jest najwieksze w pierwszym roku stosowania tabletek.. Także to nie tak, że tylko Yasmin powoduje zakrzepicę.. Nie sądze, że ktoś go \"wypychał\" na polski rynek - poprostu Polska w porównianiu do reszty Europy jest daleko w polu jeśli chodzi o nowinki medyczne, stąd ten chwilowy szum wokół Yasminu..

tiss Stosowanie każdego złożonego doustnego środka antykoncepcyjnego niesie ze sobą zwiekszone ryzyko zakrzepicy.. Ryzyko jest najwieksze w pierwszym roku stosowania tabletek.. Także to nie tak, że tylko Yasmin powoduje zakrzepicę.. Nie sądze, że ktoś go \"wypychał\" na polski rynek - poprostu Polska w porównianiu do reszty Europy jest daleko w polu jeśli chodzi o nowinki medyczne, stąd ten chwilowy szum wokół Yasminu..

Gość nam wypychaja Harmnet logest
i reszte tablet III generacji bo tam ich nikt nie kupuje (wiem bo mojej kumpeli nie chcieli wypisac, bo sa na czarnej liscie)

Wiec moze tak : które nie są na czarnej liscie i dlaczego? W czym są lepsze od innych?

Gość na czrnej liscie sa przede
wszystkim talbety III generacji (logest, harmonet, novyette, minulet itd, idp). Sa one na czarnej liscie z powodu zwiekszonego ryzyka zakrzepicy. Przpisywane tam są: np. microgynon (II generacja), Loette (najlzejsza tableta II generacji. u nas dopuszczona do obrotu, ale nie wprowadzona). Ewentualnie Yasmin (po BARDZO DOKLADNYM WYWIADZIE) przy scisle okreslonych wskazaniach, z zastrzezeniem ze gdyby wystapily jakies dolegliwosci to natychmiast odstawic.

Gość Karrolka
a ja słyszałam, że właśnie weszła na rynek polski Loette, ktoś może coś o tym wie????????? w internecie nic nie ma...

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania 2 listki cilestu