Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minor

wkurzajace polskie piosenki

Polecane posty

Gość prawda jest
ze wiekszosc poliskich artystow to po prostu zenada...

każde pokolenie.... kurde jak slysze tą piosenkę to nie dośc że mi się coś dzieje to jeszcze mi w głowie cały dzień chodzi

Gość wow_
MYSLOVITZ RULEZ !!!!!!!!!1

Gość madalena
A co powiecie na hicior Budki Suflera: do tanga trzeba dwojga i drugi tak samo dobry: wszyscy swieci baluja w niebie,kurz sie zloty sypie.I czy nikt nie pamieta juz piosenki: kolorowe sny,kiedy ja dotykam ciebie,zwariowany swiat,hej hoooo.Hop siup zmiana dup.A Bartek Wrona i jego radosna tworczosc? Polska fonografia ma dluga tradycje. Ktos tez slusznie wspomnialo piosence monte dziecka smak,nadaje sie do rankingu obok merci tak podziekuje ci. .Pozdrawiam rzeczonego Bartka Wronę i jego pobratymca gabriela Fleszar,czyliz oni nie spiewali w jednym bumboxie?

Gość moje gusta
Generalnie z polskiej muzy słucham tylko paru kapel rock/metal. Zgadzam się - KAT nieźle wymiata !!! I gdzie ten Illusion?! Zaś słysząc Stachurskiego, który niektórym się jeszcze widać nie znudził, nóż mi się w kieszeni otwiera...

generalnie to zgadzam sie....polski pop jest na zenujaco niskim poziomie, zal dupe sciska....brakuje nam kogos takiego jak Shakira, na przyklad , wystarczajaco prowokujacego, zeby nie przejsc obok, a do tego profesjonalnego, ze zroznicowany repertuarem... I tak wlasnie enie dziwie sie, ze mlodzi ludzie siegaja po wszelkiego rodzaju tzw \"alternatywy\" ...nawet jezeli czesc z nich jest na zalosnym poziomie muzycznym, przynajmniej nie wysluchuja tych samych, marudnych tekstow o zawiedzionej, zdradzonej,odrzuconej milosci...wypowiadali sie \"nazisci\"..hmmm, z tego, co wymienili HONOR, muzycznie, ciezki, metalowy niemal, za to teksty Szczerego na prawde na wysokim poziomie, lingwistycznym oczywiscie, tresci ideologicznych oceniac nie bede , Ramzes, tak \"technicznie\" jak i tekstowo, zalosna garazowa, co ko lubi....to samo co niektore zesply punkowe, eh, skoda nawet wspomianac wlochatego, defekt muzgo.....w odroznieniu do np profanacji (teksty, przdewszystkim)... Nikt nie wspmnial o Kaziku Staszewskim,mysle, ze nalezy mu sie zasluzone miejsce..i nie trzeba komentowac.. A dla znudzonych \"popem \" malenczuk, kontrowersyjny, na pewno tez Big Cyc...z tego \"kregu\" polecma siegnac po \"stare\" kawalki Jarka Janiszewskiego, szczegolnie zespol BIELIZNA , albo nowy Dr.Granat, taka wspolczesna kontynuacja o hip-hopie nie bede pisac, bo to tak specyficzna \"galaz\" ze co osoba to inna opinia, zrozumiale, w koncu wbrew pozorom skierowana do bradzo waskiej grupy , mlodych sfrustrowanych ludzi, tych, ktorzy nie chca lub nie potrafia szukac czegos ambitniejszego ( wybaczcie, hip-hopowcy, bo wiem, ze bedziecie protestowac, ale takie jest moje zdanie ) Mozna by wyliczac w nieskonczonosc, tylko po co nabijac takie dlugie posty, hehehe

Gość jachu
najlepsze recewnzje muzyczne sa w nowej gazecie "nacjonalista" do nabycia w kioskach polecam

A ja nie lubię hip hopu ani troszkę, ale znam wspaniałych ludzi, którzy go słuchają. To jest jakiś etap w życiu każdego młodego człowieka tak jak „Kat”- który jest, ścierwny, ale każdy z nas musi przejść pewien próg żeby dotrzeć do sedna. Może się mylę, bo pewnie Wy urodziliście się z bezbłędnym i wyrobionym gustem??

Gość a ja
Podpisuję się pod przedmócami. Mamy pare dobrych zespołów metalowych i gotyckich. I to nie jakieś tam granie do kotleta, tylko kapele często znane przez fanów tej muzyki za granicą. Trzymające poziom, co w Polsce, sądząc po kapelach w stylu Iwan i Czarne Oczy, jest dosyć trudne. Choćby wspomniany już KAT, Vader, Fading Colours, Moonlight, Artrosis, Sirrah... Myślę, że w żadnym innym gatunku polska muzyka tak daleko nie doszła. Poza tym ponawiam pytanie: jaki jest tytuł i wykonawca piosenki o chince ?

Wilki sa spoko. Oprocz tego mozna posluchac takich muzykow, jak: Anna Maria Jopek Justyna Steczkowska Edyta Bartosiewicz Ctrl-Alt-Del Renata Przemyk Z polskiego hip-hopu tylko Kaliber44, reszta to syf (przynajmniej to co sie slyszy). Pewnie jest jeszcze kilka nieznanych dobrych rockowych kapel. A tak poza tym to na moim kompie same zagraniczne.

Gość sznikers
Monika Brodka jest dobra

bradzo lubie takie glosy jak : nosowska przemyk steczkowska staszewski janerka malenczuk staszczyk szkoda ze takie duze pieniadze wydaje sie na komercje a nie inwestuje sie w to co sprawdzone no albo w cos nowego ale konkretnego. moim skromnym zdaniem rynek muzyczny padl (podobnie jak \"...janek wisniewski pad...\":D)

A pamiętacie hit jeden osiem l jak zapomniec??? piosenka fajna glownie przez motyw muzyczny- pianinko czy cos w tym stylu... A teraz posluchajcie sobie piosenki zespolu Live pt. Overcome.... Zobaczycie dziwne podobieństwo.... Ciekawe czemu??

ozesz k...... zajebista ta chinka, hahaha, no to chyab gorsze niz czarne oczy!!!!! ja pierdziele toz to nasz muza schodzi calkiem na psy, a ta babka na teledysku to faktycznie na chinke wyglada. Nie jestem w Polsce i nie wiem co sie dzieje ciekawego....ale rece opadaja. Ani muza fajna ani tekst ambitny.... Jest duzo fajnych zespolow, ale takich malo znanych np w klimatach, reggae, punk, soft rock ja lubie myslovitz, do tego sie moge przyznac...a reszta, moze jakies pojedyncze kawalki.

Gość DrwalThe Flat Caps
No to powojujemy na forum. Zgodnie jednak z tematem powiem szczerze , że rzygam na chinke czikulinke i powaznie mnie kurwica strzeliła jak to usłyszałem. nawiązując do polemiki Skinola z resztą świata przyznam że NS moze słuchać wszystkiego jak każdy człowiek nie tylko Oi! a nawet chinki czikulinki. co jednak jest dziwne ze słucha Podworkowych i Honoru. Jakos nie pasuje. Wnioskuje o młodym wieku kolegi badz o faktycznej wszechstronnosci słuchu muzycznego.

Gość olaf z berlina
kto kazika nie lubi ten sie w piekle sponiewiera i niech spierdala tak pozatym dodałbym jesszcze

Gość Trucizna
Dzizus... no skecz poprostu. Temat jest wprost nieziemski... Niektórzy na forum, to juz chyba wogóle z marsa przylecieli :P W 100% podzielam zdanie Drwala... Rzeczywiscie upodobania muzyczne Skinola są dość ''wszechstronne'' .... Zeby nie powiedziec paradoksalne.... (no ale przynajmniej Skinol zrobił reklamę Flat Caps'om :D - chociaz tyle w tym dobrego) Reszty wypowiedzi komentowac raczej nie bede :P Poczekamy na odzew....

DO DUPY?: BRODKA ZALEF ALA JANOSZ KOMBI KRAWCZYK ONA HEJ MEZO PASCHALSKA-KURWA RUDA FLINTA ROZYNEK bARTEK WRONA DODA MANDARYNA KAYAH PIASEK

Gość lasia
kto spiewa polska aishe? kto wie?

Gość kiciara
Magma - Aisha. Mnie denerwuje najnowsza piosenka chyba Markowskiej , nic w sobie nie ma

jest taka jedna polska piosenka dosc stara spiewała ja Kunicka\"orkiestry dete\" jakby ktos nie wiedzial to to jest to. pa pa pa parapapa i tp:) to zmnie zwala nog

Rynkowski miał taką piosenkę, \"Mrok\" bodajże - wstępniak niemal dokładnie zerżnięty z \"The Light\" Pandemonium. :o

Gość Ma-Ryush
Witam. Swoja droga to ciekawe jak to bylo z raczkowaniem pewnej osoby w showbiznesie. Ciekawe czy jak pojde z kompem na przesluchanie do wytorni popreze sie troszke bez wlasnej piosenki to czy wydaja moja plyte i zarobie mnostwo pieniedzy? A może potrzebuje jakiegos czerwonego aniola?

nie ma to jak blog27!! jeeeee!! to jest to!! buhehehehehehe:D:D:D

Gość wyspa
chinka mnie rozwaliła :( :) :D

Gość martina88
o co chodzi z ta chinka??co to za piosenka...............

Jasne, jasne. No jak piszą tu debile co np. Budkę Suflera pierwszy raz usłyszeli w \"Takim tangu\" (faktycznie kicz) i nie mają pojęcia o \"Samotnym domu\", \"Pieśni niepokornej\", czy \"Nocy nad Norwidem\" to efekt może być tylko jeden... To samo tyczy innych starych zespołów jak Perfect czy LP.To co teraz się dzieje to oczywiście tragedia...chociaż np. takie \"Znaki szczególne\" to najlepsza, moim zdaniem , płyta Maanamu od czasu \"Sie ściemnia\" (1989)