Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olesia K.

Lecę to Stanów. Co z godziną brania pigułek?

Polecane posty

Gość Olesia K.

Jutro rano lecę do Stanów, do Nowego Jorku. W związku ze zmianą strefy czasowej nie wiem, o której godzinie powinnam brać moje pigułki antykoncepcyjne. Teraz (w Polsce) biorę je o 23. W N.J. jest różnica 6 godzin, czy mam brać więc pigułki o 17., czy o 23. ? A może jakoś inaczej?

Wydaje mi sie, że te 6 godzin to nie jest tragicznie duża różnica, niektóre kobiety przez nieuwagę mają większe kopnięcie, zresztą na ulotce jest napisane, że jeżeli nie wziełaś tabletki krócej niż 12 godzin, to natychmiast połknij zaległą i zażyj kolejną o zwykłej porze - jesteś nadal zabezpieczona. Sugeruje to, że nawet kopnięcie o 12 godzin nie likwiduje efektu antykoncepcyjnego. Sprawa ma się inaczej w przypadku minipigułek, bo tam faktycznie co do godzinki trzeba. Buzka!

Gość de9
trzymaj się czasu wschodnio-europejskiego i zażyj pigułkę o 17: 00 (no chyba, że do Stanów jedziesz na dłużej i wygodniej będzie Ci zażywać o 23:00 - wtedy zrób sobie 'przesunięcie' ;)

Gość Lived
oczywiscie ze tak jak teraz, myslisz ze twoje hormony odroznia ktora jest na zegarku w stanach? :) bierz tak jak bralas do tej pory

Gość yyyyyyyyyyyyy
po co Ci drugi taki temat? ale jescze raz: dla pigułek liczą się ogólnie 24 godziny, dla nich nie ma różnicy czy je weźmiesz po obiedzie czy przed snem, czy w śrdoku nocy, ważne jest tylko, żeby brać co 24 godziny i tyle.

Gość malaaaaaa
weź o 17 do konca opakowania, a potem zacznij nowe jak ci wygodnie. to logiczne