Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja nie wiem

WAZNE PYTANIE ODNOSNIE CIAZY!!!

Polecane posty

Gość a ja nie wiem

Witajcie kobietki!! mam pytanie, wiem o tym ze wada wzroku moze byc przeciwskazaniem do porodu naturalnego. Czy ktoras z WAS wie, czy taka przypadlosc matki jak na stale przyspieszona akcja serca tez moze byc taka pzreszkoda?? nie pytalam jeszcze lekarza. POZDRAWIAM Jelsi ktoras z pan ma taka przypadlosc, to prosze podzielcie sie czy to moze jakos na dzdzia wplywac?? POZDRAWIAM

Gość odpowiadam7
podobno wada wzroku powyzej -4 moze byc wskazaniem do cc

Gość a ja nie wiem
dzeki za odpowiedz, ale pytalam o cos troszke innego. Napisalam ze o wzroku wiem, ale chodzilo mi o serduszko:)

sama mam wadę wzroku ponad -4 dioptrii i po badaniach pozwolono mi rodzić naturalnie. Wskazaniem do CC jest wada powyżej 8 dioptrii (na + lub -) lub mniejsza jeżeli na badaniu okulistycznym wyjdzie iż ma się słabą siatkówkę (o ile dobrze pamietam), co może grozić jej odklejeniem się przy porodzie. co do serca - Na rutynowych badaniach w moim przypadku wyszła też lekka arytmia serca, ale po konsultacji z kardiologiem orzeczono, że mogę rodzić naturalnie. Każdy jednak przypadek jakiejś nieprawidłowości w akcji serca najlepiej skonsultować z fachowcem i on musi zadecydować.

Gość a ja nie wiem
Dzieki ASIEK:):) Ja bylam badana przez kardiologa nie pod katem porodu:)i w zasadzie dziwna sprawa, chyba pod tym wzgledem bede musiala sie skonsultowac z kims jeszcze, bo moj kardiolog dal mi rozne specyfiki lagodzace, zazywac ciagle magnefar B6 itd itd, a w razie duzych nieprawodlowosci propranolol. Tak ze jakby co:) co do dzidzia kiedys bede musiala to porzadnie skonsultowac:) DZIEKI:)