Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę odpowiedzcie

HENNA WAX TREATMENT odżywka

Polecane posty

Gość Rafał tito
pytanko do madziorek 86: jakie są te dwie firmy ? możesz podać nazwy ? czy wax mogą stosować również faceci ? czy to tylko odżywka dla dziewczyn ? czy wax poprawia tylko jakość włosów czyy działa także na odrost ? czy możliwe jest odzyskanie gęstości włosow ? dzięki z góry każdemu kto będzie chciał mi coś napisać ? pzdr

waxa maga uzywac takze faceci:) ( to nie jest odzywka tylko dla dziewczyn) poprawia kondycje wloso, pobudza cebulki wlosowe dzieki temu odrastaja nam nowe wlosy a to wplywa na getosc. sam zobaczysz po kilku tygodniach stosowania tej odzywki zauwazysz mnostwo malych wloskow ktroe odrastaja dzieki tej odzywce. i jeszcze jedno, niestety nie na kazde wlosy dzila tak dobrze.

Gość Rafał tito
dzięki kwiatuszku a czy wax farbuje włosy ? czy to prawda że tylko bląd i czarne ? aja mam brązowe raczej

Gość smutny maciuś
stosowałem loxon , nic nie pomógł. Włosy były po nim bardziej zniszczone, sianowate. Może spróbuję tego waxa. Przekonało mnie to że właśnie po waxie Gąsowskiemu zaczęły rosnąć włoski. Mam pytanie : czy wax jest tylko dla czarnych lub blond włosów ? jakiej firmy , producenta wax kupujecie ? Madziarek86 pisze że są dwie - jedna dobra, druga nie. Bardzo proszę o odpowiedż pomóżcie. smutno mi bo młody jestem a wypadają mi i to bardzo.

wax jest do ciemnych i jasnych wlosow.Ale na kolor wlosow wplywa tylko ten wax przeznaczony dla jasnych wlosow, on rozjasnia ten dla ciemnych nie wplywa na kolor wlosow. jesli masz brazowe wlosy to ci polecam ten do ciemnych wlosow. ja mam polskiego waxa, zawsze kupuje w aptece.

Gość smutny maciuś
dziękuję kwiatuszku. a podasz mi nazwę producenta ? podobno niektórzy producenci są nie bardzo. 2 firmy są chyba - tak słyszałem jak byś moigła to bardzo bym prosił dzięki śliczne

producent: Richards & Appleby Ltd. importer: PHU J.Bortkiewicz, 05 - 822 Milanówek, ul. Graniczna Ja tego prducenta zawsze uzywam i zawsze kupuje w aptece z innymi waxami sie jeszcz nie spotkalam.

Gość ble bleleble

Gość ten wax
jest leszy http://www.domzdrowia.pl/40027,treatment-wax-odzywka-do-wlosow-jasnych-z-rumiankiem-vit-c-240-g.html mialam jeszcze tej 2 firmy to gorszy byl. Pozdrawiam

Gość Lenaaa*
dzisiaj pierwszy raz zastosowałam odżywke Wax.. Nie chce nic mówić ale od razu widać róznice... nie jakas wielka, ale sa miłe w dotyku i lśniące. A moje włosy sa bardzo cienkie i zniszczone,bo ponad 3 lata je prostowałam ... Więc mam nadzieje ze stosowanie tej odżywki mi pomoze...

Gość kiziak
Hej;) też dziś się skusiłam na te odzywke poniewaz moje wlosy zaczęły masakrycznie wypadac do tego wyglądały ja siano po farbowaniu( coś za coś).Kupilam sobie Waxa do blondow i powiem ze tez widze roznice;) włosy miękkie i lśniące.Zapach hm...troche jak szare mydło hehe ale ujdzie:P w koncu ma być skuteczne;) Ja nałożyłam odzywke najpierw na skóre potem troche na reszte, założyłam folie, podsuszyłam i na to ręcznik.Poczekałam 20 min około i bez problemu spłukałam wodą.Nie wiem jak możecie mówić,że nie da się po niej rozczesać włosów??? dla mnie nie bylo z tym problemow;) pozdrawiam

Cześć! Dzisiaj pierwszy raz wypróbowałam odżywki wax treatment, oczywiście nie ma mowy o rezultacie. Bardzo wypadają mi włosy i właśnie przeszukując internet natknęłam się na informacje o tej odżywce. Nie chcę się zbyt szybko zniechęcać, ale już przy pierwszym nałożeniu zaczęły mi bardziej wychodzić włosy. Odpowiedzcie proszę, czy macie takie same doświadczenia?

Gość Agg _Laura
Wolę jedwab bio-silk'owy. Mniej zachodu , spłukiwac nie trzeba. NA moich włosach(farbowane, długie) efekt lepszy od Wax'a. zdecydoawnie.

Gość tara-lilia
Czytajac wasze wypowiedzi mam wrazenie, ze znalazlam to czego szukalam dla moich wlosow.Mialam piekne wlosy prawie do pasa ale stres jaki przezylam zniszczyl je do takiego stopnia ,ze mam niezle przeswity, tak mi wypadly. Moze wie ktos czy po stresie wlosy uda sie odzyskac ?Czy WAX regeneruje wlosy po stresie?Dawniej farbowalam wlosy ziolami henna co powodowalo ,ze szybko rosly byly mocne,blyszczace i w ogole mi nie wypadaly ,to dla tych ktorzy chca uzyc farby ziolowej henna do farbowania wlosow .Jeszcze jedno moj problem z wypadaniem wlosow trwa juz okolo5 lat wydalam majatek na rozne preparaty, ale bez efektu-pozdrawian

Gość mam ten sam problem
tracę włosy od stresu niestety na to nic chyba nie poradzi się bo stres zwęża naczynia krwionośne w skórze głowy i cebulki włosa są niedotlenione i obumierają jedynie walczyc ze stresem i często delikatnie masowac skórę głowy czasem myślę że to nie te wszystkei cud maseczki i toniki pomagają na wypadanie włosów ale właśnie masaż skóry głowy u mnie w ogóle jest kosmos bo włosy są paskudnie suche a na skórze głowy ciągle mam łupież i czuję swędzenie, próbowałam szamponów z rzepą, te koszmarnie przesuszały włosy i powodowały łupiez i swędzenie głowy a z kolei odżywcze maseczki które wygładzają i nawilżają włosy sprawiają że swędzi mnie skóra głowy i potem szybko włosy się przetłuszczają....i pomyślec że kiedyś zupełnie nie miałam problemów z włosami, ani sie nie przetłuszczały, ani nie miałam łupieżu ani nie wypadały...

Gość h4nuska
Hmm dzisiaj zakupiłam Henne Wax do włosów ciemnych, zobaczymy czy coś pomoże, bo włosy wypadają mi w DUŻYCH ilościach. Wystarczy że przeczesze je ręką a już pozostaje na niej z 20 włosków... brrr... Z przodu głowy mam taki mały łysy placek więc muszę inaczej robić przedziałek :/ Dodam, że mam dopiero 20 lat... Przyczyna wypadania włosów? Nie mam pojęcia. Było trochę stresu... włosy osłabione po farbowaniu i suszeniu suszarką... Ale zastanawiam się czy może to być wywołane tym, że pod koniec kwietnia poszłam na zdjęcie rtg szczęki. W sumie od tego czasu zaczęły się moje problemy z włosami :/ Najgorsze, że czekają mnie jeszcze takie 2 zdjęcia... :/ chciałabym się jednak dowiedzieć czy któraś z Was miała taką reakcję na zdjęcie rtg??

A mi wypadaja od roku i jzu duzo rzecyz proobwalam i kupialm dzisiaj henne waz ciekawe czy i ona mnie zawiedzie

Gość Margoll
Okropnie wypadają mi włosy. Kupiłam Wax bo znajoma farmaceutka mi poleciła. Dodatkowo zaczełamm brać belissę. Użyłam waxa raz i ypadło mi b. dużo włosów ale to normalne tak działaja odżywki, ze przy wcieraniu dużo włosów wypada. Myśle do Czarna ze to minie. Ja jestem dobrej myśli.

Gość h4nuska
Użyłam dzisiaj. Bardzo dużo włosów mi wypadło :/ powiem nawet że więcej niż zwykle... MASAKRA. Siedzę i ryczę bo moja łysinka z przodu głowy jest jeszcze bardziej widoczna... Myślicie że to minie? może tak jest za pierwszym razem?? już sama nie wiem co robić ;(

Gość kiziacz
Hm...mi w sumie nie wypadły w jakiś większych ilościach a zastosowałam już 4 razy i z racji tego ze mam bardzo zniszczone wlosy co 3 dni.U mnie efektu wypychania starych włosów nie bylo;) ale myślę,ze kazdy reaguje inaczej:).Ja jednka zauważyłam dużą zmianę w kondycji włosów;)

Gość h4nuska
Użyłam henne WAX po raz drugi. Moje włosy są fajne w dotyku i niesamowicie się błyszczą. Niestety nadal wychodzi ich całkiem sporo. Dziennie koło 300-450 (liczyłam to co wyszło mi podczas mycia głowy, czesania i suszenia plus MNIEJ więcej to co w ciągu dnia - wiem, wiem nie mam co robić tylko liczyć włosy :P). To dopiero 2 raz... za 3 dni spróbuje znowu... Mam nadzieje, że za którymś razem się polepszy. Oczywiście biorę poprawkę na to, że przy nakładaniu tej maseczki strasznie się "drażni" włosy i też ich więcej po umyciu zaraz będzie. Jednak po klasycznym myciu to tak jak mówiłam 300-450 włosów.

ja juz 3 razy uzylam i lecą jakby bardziej;/ sama ju znie wiem co robic

Gość kattuska
dziewczyny jak bardzo wam wypadają włosy to musicie zrobic badania na hormony tarczycy i hormony płciowe, bo niestety zaburzenia hormonalne mogą powodowac łysienie a na to żadna odżywka nie pomoże

robilam na tarczycy i wszlo wszsytko dobrze. Dermatolog powiedzala ze mam wypadanie wlosoow tzw. antrogenczne ( chyba:P) czylo tak jak u facetow robią sie zakola ale ja zawsze mialam take cos nawet jak bylam mala a malam gęste wloski ;/;/ moze ja zamienam sie w męzyzne ;/ biust tez mi nie chce rosnąc;/

Ma problem z włosami,od farbowania są zniszczone. Napiszcie mi która odżywka jest lepsza?? Która firma produkuje ten prawdziwy WAX a która podróby??

Gość soniablack
Stosuję Wax ale nie ten który możemy kupic u nas w Polsce, tylko oryginalny przywozony przez moją kumpelę z Anglii. Tam kosztuje on 1 funta czyli jakies 6 zł za największe opakowanie 480 gram u nas jest to cena okolo 30 złc-i nie oryginał. Używam go gdy czuję że mam przesuszone włosy. Na mokre nakładam waxa, w zimie podcieplam suszarką , w lecie nie, trzymam na glowie ok 20 min i spłukuje szamponem. Jak nie spłukiwalam to przetłuszczały mi sie bardzo włosy. Po szamponie nie ma tego problemu.Włosy robia sie śliskie i znika efekt sianiowosci. Zaleznie od potrzeb stosuje raz na tydzien lub rzadziej. to zależy. Efekty ok. WAX NIE FARBUJE WŁOSÓW!! wiec nie wiem dlaczego takie wsrod Was panuje przekonanie. Ta informacja jest zamieszczona na pudełku i na oficjalnych stronach waxa. To chyba tyle. AHA. W angli ta odzywka jest NAJTAŃSZA z odżywek które stoją na aptecznych półkach. Pozdro dla wszytkich papa

Ja dzisiaj kupiłam waxa i właśnie w tej chwili spłukałam włosy po dożywce. Trzymałam 30 minut. I czekam na efektty za 2 h.w siemie to ja mam zdrowe włoski nie wypadają , ani nic tylko , że strasznie wolną mi rosna az dostaje pierdolca. Zobaczymy i wtedy sie odezwie. Sorki za błd.ort. mMam nadzije e bedzie efekt. Umyłam włosy raz, pozniej znowu i nalozaylam lyzke odzywki 30 minut zmyłam chłodna ciepławą woda i czekam .. hehe zoabzcymy