Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę odpowiedzcie

HENNA WAX TREATMENT odżywka

Polecane posty

Gość ŚWIETNA
SKRZYP!!! Dziewczyny jeśli chodzi o odżywkę WAX to jest świetna ale sama odżywka nie zahamuje wypadania włosów, moje leciały garściami więc tak samo garściami zaczęłam jeść skrzyp z pokrzywą i tran, ale nie żadne tam capivit piękne włosy czy inne wynalazki bo one zawierają tylko niewielkie ilości skrzypu, zwykły najzwyklejszy skrzyp z pokrzywą i przez pierwszy miesiąc 2 razy w tygodniu maseczkę WAX-a efekt zdumiewający włosy nie wypadają są gęste jak nigdy. Teraz sporadycznie, kiedy mam więcej czasu nakładam ją na pół godziny i łykam codziennie 2 lub 1 tabletkę skrzypu i tranu, mówię wam nie uzyskacie efektu na samej odzywce bo włosy potrzebują wsparcia od środka!!!!!

Gość włoski
polecam wam zadbać przede wszystkim o wnętrze włosa np. kuracja Doppel Hertz do włosów w kapsułkach, mniej stresu, suszarek i zero żelazka! potem wax i wszystko będzie ok, ważne! czasami włosy sa jakie sa przez uwarunkowania genetyczne i warto porozmawiać z dermatologiem

Ja jestem baaaardzo zadowolona - wystarczy trzymać się wskazówek na opakowaniu i włosy są miłe w dodatku i rosną jak szalone! Jak juz w innym wątku pisałam, angielski wax używam od 7 lat i na nic go nie zamienię. A oryginalny wax (a nie polską podróbę) najłatwiej i najtaniej można kupić na www.wax-sklep.pl mają jeszcze szampon i odżywkę bez spłukiwania - była kiedyś w aptekach, potem wycofali, a teraz znowu jest z nowocześniejszym składem.

Dla mnie wax jest suuuper i na nic go nie zamienię! Jak pisałam w innym wątku, używam go od 7 lat - farbowanie, trwała, ściąganie koloru, a włosy wyglądają tak, że moja fryzjerka nie może się nadziwić :) Można go od nedawna kupić na www.wax-sklep.pl . Mają tam jeszcze pilomax.

Gość natu
ja go dzisiaj użyłam pierwszy raz i powiem ze juz teraz widze ze sa ładniejsze miekkiee i takie jakby bardziejj... gęste:))) mam nadzoieje ze z czasem bedzie coraz lepiej:] i juz nie beda tak wypadac przy myciuu...

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppp

Gość uuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppp

Gość EwaEwaEwaEwaEwa
Hej dziewczyny! Chciałam się dowiedzieć jak to w końcu jest z kolorem włosów i z waxem? Byłam wczoraj w aptece po wax dla blondu (ten z rumiankiem) a farmaceutka mi powiedziała, żebym go nie brała bo mam farbowany blond i nie wiadomo jak to wpłynie na kolor włosa bo: rumianek + farbowany blond (=) może się równać -->kolor zielony. Wziełam ten dla włosów ciemnych bo ponoć jest super i to żadna różnica, a dziś jak poszłam po szampon waxa do tej samej apteki inna farmaceutka poiwedziała mi, że ona wcale nie jest taka pewna czy naprawde ten wax do ciemnych nie przyciemni mi włosów bo przecież jest tam henna. Napiszcie jak na farbowany blond zadziałał wax dla blondu, a jak ten dla ciemnych. Pozdrawiam!!

EWA! WAX do blkond z rumiankiem nie sprawi, że włosy będą zielone - wręcz przeciwnie - rumianek i cała reszta składników tego WAXu sprawia, że jasne włosy nie zżółkną, a farbowane przecież mają do tego tendencję (to moje doswiadzcenie jeszcze z ogólniaka). W WAXie classic (brązowym) jest henna, a dokładnie białko henny. Białko nie ma szans, zeby przyciemnić Ci włosy, bo samo nie ma w sobie żadnego barwnika. \"Brązowy\" Wax jest do wszystkich typów włosów, a jego potoczna nazwa jest stad, ze ma literki na opakowaniu brązowe, a nie dlatego że jest dla brunetek. \"Brązowy\" czy tez klasyczny WAX nie zapewni Twoim blond włosom tak dobrej ochrony przed żółknięciem (szczególnie na słońcu), jak \"blond\". Jeśli masz wątpliwosci, zajrzyj na stronę www.wax.com.pl leksykon pilomaxu - to jest strona importera i oni tam tłumaczą takie rzeczy. Pozdrawiam

Gość meg0602
Waxa używałam 2 razy i zauważyłam znaczne rozjaśnienie moich włosów (używałam odżywki z wersji blond). Dodam że kolor mój włosów, naturalny to rudy. Gdy zaczełam używać Waxa podchodzą już pod taki słomkowy bląd, ale bez refleksów rudych. Nie wiem czy to dzięki tej odżywce, czy tak po prostu miało być. Podobno w tej odżywce znajduje się rumianek, może on tak rozjaśnia.

Gość ihihi
właśnie kupiłam to tzw. cudo jak niektore z was pisały ;} przekonam sie jak podziala na moje wlosy... bardzo skręcone, dość długie, i bardzo bardzo grube, po farbowaniu, bez rozdwojonych i połamanych końcówek, poprostu bardzo bardzo suche i spuszone..;/ wszystkie odrzywki jakie do tej pory uzywałam moje wlosy były dość dobre - stan moich włosów widocznie się pprawił :D ale nadal szukam czegoś co naprawde je ukoi.. nigdy nie używam jednego specyfiku dlużej niz pól roku-włosy bardzo szybko się przyzwyczajają i przestają reagować ;/ kiedyś mialam ich strasznie dużo a teraz strasznie dużo ich wypada ;/;/ oczywiście popieram ŚWIETNĄ XD jem codziennie skrzyp polny:D no i tran:D:D i taki fajny specyfik- SPIRULINA - suplement diety wegetariańskiej . okropnie śmierdzi (jak karma dla rybek ) ale w końcu jest to białko z alg morskich.jem 6 tabletek dziennie od pol roku i jestem zachwycona ;) bo naprawde moje wlosy sa mocniejsze-polecam- choć głownym celem jedzenia tych tabletek jest uzupełnienie braku żelaza(nie dobór żle wpływa na włosy) ech rozpisałam się... ;) ok wracam za godzinę opowiedzieć o efektacg WAX-a na miom typie wlosów :D pozdrawiam ;]

Gość ihihi
ok...po pierwszym uzyciu moje wlosy nadal sa bardzo spuszone ALE sa tez lsniace :) i nie takie szorstkie, suche, sa bardzo milutkie :) WAX trzymalam na glowie ok 40 min w folii i reczniku kozystajac z upalu wyszlam na podworko (recznik byl lepiej rozgrzany niz suszarka;)) jestem zadowolona:)) mysle ze to przyniesie pozadane efekty ;)

Gość eewuskaaaaaa
Witajcie czytałam duużo o tym całym WAX-ie, chcę żeby moje włosy szybciej rosły, były grubsze i nie rozdwojone. Jestem ciemną blondynką. Już miałam wybierać się do apteki, kiedy weszlam na to forum. Podobno strasznie śmierdzi- nie chcę chodzić ze śmierdzącymi włosami. Jeżeli śmierdzi to jak długo? Czy ta odżywka naprawdę rozjaśnia włolsy!? Moje włosy trochę się kręcą, ale kiedy używam szamponów lub odżywek z silikonem przestają się podkręcać. Czy WAX też tak zadziala?

Gość jdbvchpbphivberijgbvipt
hej;) ja kupilam odzywke wczoraj, 150g za dyszke. po nalozeniu na osuszone recznikiem wlosy zawinelam je w niego na 15 minut, podczas spłukiwania juz czulam ze sa o niebo w lepszym stanie! cudne, miekkie, lepiej sie ukladają, błyszcza sie... i nei wiem o co chodzi z tym zapachem-dla mnie slicznie pachnie, ale co kto woli ;p polecam, chcoiaz zobaczymy co dalej, mam zmaiar stosowac raz w tygodniu zeby nie przesadzic rowniez;) trzeba tez bardzo dobrze spłukac:) pozdrawiam,Marta

Gość ista
Hej dziewczyny:) A ja wlasnie teraz pluje sie w brode, bo pospieszylam sie i zamowilam na allegro wax moc natury. Teraz juz wiem ze to Pilomax jest oryginalnym kosmetykiem WAX. Czy moze ktoras z Was uzywala tej polskiej wersji wax moc natury i czy sa jakies pozytywne skutki? A moze od razu powinnam wywalic to do kosza?

Gość pipikaa
Ja użyłam dzisiaj pierwszy raz odżywki Rainforest wax firmy AZ medica.I mam pytanko:czy to normalne,żeby po użyciu tej odżywki wypadło mi dwa razy wiecej włosów niż zazwyczaj? Bo tak właśnie się stało,nie wiem co robić,używać dalej? Proszę o odpowiedź...

Gość ista
Ja rowniez zauwazylam, po pierwszym zastosowaniu kosmetykow wax (uzywam calej serii,ale z l'biotiki- szampon, odżywka, maska i jedwab), ze moje wlosy wypadaja w wiekszych ilosciach niz dotychczas. Ponadto bardzo mi sie przesuszyly,a uzylam maski tylko dwa razy zgodnie z zaleceniami producenta. Dlatego postanawiam, ze od dzis koniec z wax! Jakos nie napawaja mnie optymizmem opinie forumowiczek, ze zwiekszone wypadanie spowodowane jest rosnieciem nowych wlosow, ktore wypieraja uszkodzone. Moim celem poszukiwan jest produkt, ktory predzej czy pozniej zahamuje, lub przynajmniej ograniczy wypadanie wlosow, jednoczesnie ich nie przesuszajac. Jesli nawet opinie o "wyporze" slabych wlosow sa prawdziwe, to jakos nie bawi mnie wizja lysych plackow na glowie. Bo jesli w takim tempie jak po ostatniej aplikacji maski wax beda wypadac mi wlosy, to wkrotce zostalabym lysa. Moim ostatnim ratunkiem sa ampulki seboradin, na ktore wlasnie czekam,a jesli to nie pomoze, to przechodze na szampon dla dzieci i naturalne oleje: palmowy, rycynowy, kokosowy.

Gość ista
Witam wszystkie forumowiczki!:) Ja rowniez zauwazylam, po pierwszym zastosowaniu kosmetykow wax (uzywam calej serii,ale z l'biotiki- szampon, odżywka, maska i jedwab), ze moje wlosy wypadaja w wiekszych ilosciach niz dotychczas. Ponadto bardzo mi sie przesuszyly,a uzylam maski tylko dwa razy zgodnie z zaleceniami producenta. Dlatego postanawiam, ze od dzis koniec z wax! Jakos nie napawaja mnie optymizmem opinie forumowiczek, ze zwiekszone wypadanie spowodowane jest rosnieciem nowych wlosow, ktore wypieraja uszkodzone. Moim celem poszukiwan jest produkt, ktory predzej czy pozniej zahamuje, lub przynajmniej ograniczy wypadanie wlosow, jednoczesnie ich nie przesuszajac. Jesli nawet opinie o "wyporze" slabych wlosow sa prawdziwe, to jakos nie bawi mnie wizja lysych plackow na glowie. Bo jesli w takim tempie jak po ostatniej aplikacji maski wax beda wypadac mi wlosy, to wkrotce zostalabym lysa. Moim ostatnim ratunkiem sa ampulki seboradin, na ktore wlasnie czekam,a jesli to nie pomoze, to przechodze na szampon dla dzieci i naturalne oleje: palmowy, rycynowy, kokosowy.

Gość Nimrod
Siemka. Ostatnio nabyłem waxa do jasnych włosów (jeszcze go nie stosowałem) gdyż moje włosy strasznie się zniszczyły. Jako że posiadam rudy kolor włosów czy ta odżywka nie rozjaśni mi ich przypadkiem (przyznam szczerze że podobają mi się takie jakie są). Posiadałem włosy do ponad połowy pleców lecz niestety musiałem je ściąć o 50% gdyż mi bardzo dużo ich powypadało oraz poniszczyło. Mam nadzieję że owa odżywka dopomoże im by odrosły one szybciej, mocniej jak i gęściej. POZDRAWIAM

Gość Babyface
Na temat tego preparatu to już tu epopeje stworzono :) wiec nie bede czytac wszystkiego. Moje pytanie jest: czy do cienkich włosów ten specyfik tez sie nadaje? Moje włosy sa bardzo cienkie i jest ich mało, a ostatnio wypadaja garściami. Mam włosy po ramiona a jak zrbie kucyka to ma on grubość najmniejszego palca od ręki. Rozpuszczone są zawsze klapnięte i nawet lakiery nic tu nie pomagają. Szybko się przetłuszczają - tragedia. Juz sama nie wiem czego się chwytać. Czy po tej odżywce nie beda jeszcze gorsze? A moze akurat warto spróbowac? Poradzcie prosze...

Gość cappucino_18
a co z rudymi włosami (farbowanymi oczywiście;p)? Używać odżywki do jasnych czy do ciemnych włosów?

Gość wax
moje włosy to totalna masakra... są krecone ale w taki dziwny sposób ,że kręcą sie tylko końcówki, są suche na końcach a tłuste u nasady, wypadają i to jest największy ból... czy mam stosować wax'a? bo chcę spróbować, ale sie boje większego wypadania... :(:(

Gość wax 1111
to ja co u góry z moimi "kręconymi" włosami. czy mogłybyście mi coś poradzić numer gg :2062717 prosze....

Hej diewczyny! Też zakupiłam WAXa, narazie użyłam raz, moje włosy są cienkie i mało ich i są do brody. Głównie zalezy mi szybszym poroście włosów, ponieważ za rok wychodzę za mąż i chce zapuścić włosy. Możecie mi napisać czy zauważyłyście szybszy wzrost włosów, jesli tak to w jakim tempie wam rosły włosy, mi ok 1-1,5 cm/m-c, zobaczę jak po WAXie będzie. Łykam jeszcze REVALID na wzmocnienie i porost włosów. Będę wdzięczna za wasze opinie :) Pozdrawiam!

Gość wax 111
prosze ... pomocy... dzisiaj nie mogłam rozczesać włosów i pociągnęłam mocno grzebieniem..... wyrwałam ok. 250 włosów za jednym pociągnięciem..pomocy.. czy wax jest dla mnie skoro mam włosy tłuste u nasady i suche rozdwojone końcówki??? prosze o pomoc.. numer gg :2062717

Gość wax 111
prosze ... pomocy... dzisiaj nie mogłam rozczesać włosów i pociągnęłam mocno grzebieniem..... wyrwałam ok. 250 włosów za jednym pociągnięciem..pomocy.. czy wax jest dla mnie skoro mam włosy tłuste u nasady i suche rozdwojone końcówki??? prosze o pomoc.. numer gg :2062717

Od jakiegoś czasu wypadają mi włosy, próbowałam już przeróżnych specyfików i w końcu chcę spróbować odżywki WAX, tylko zastanawiam się czy lepsza będzie ta odżywcza, czy ta do włosów słabych ze skłonnością do wypadania???

Gość wax111
do iwona : mam ten sam problem co Ty, nie wiem ja bym chciała spróbować WAX bo to moja ostatnia deska ratunku, próbowałąm już belisse, skrzypowite, tyle szamponów i odżywek i nic.. a nawet chyba gorzej..:(:(:( z moimi włosami jest beeeznadziejnie wychodzą garściami... nie wiem jak emu zaradzić. , pozdrawiam. Wiolka Wax

Gość olejkowa maniaczka
Uzywam Waxa ale nakladam go tylko na skore glowy. Odrastaja mi wlosy ale dodatkowo stosuje Vatike z amla i hot oil parachute o tym ostatnim czytalam na wizaz, podobno odrastaja po nim wlosy nawetjezeli wypadaja na skutek lysienia poprzez hormony. Ja radze nakladac Waxa tylko u nasady wlosow a na reszte jakas super fajna odzywke nawilzajaca.