Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agulec

Stedirii 30

Polecane posty

Gość Agulec

Dziewczyny, brała moze któraś z Was te pigułki antykoncepcyjne? Podobno są częściowo refundowane, normalna cena to ok 9. Cena jest jak najbardziej przystęna, ale ja mam wątpliwości co do skuteczności i stąd moje pytanko.Pozdrawiam

Ja je biore. Rzeczywiscie cena jest smieszna, bo sa refundowane w 70%, czyli za opakowanie wychodzi cos ok 3 zl. Ale sa ok. Jak bralam pierwszy raz, to 2 mce mialam jakies wahania nastroju, napiecie w piersiach (piersi sie powiekszyly). Ale poza tym ok. Teraz jak biore po dluzszej przerwie to nie mam zadnych \"skutkow ubocznych\". Tak wiec bez obaw :]

Gość A ja biorę Yasmin
Co prawda kosztują 33 zł w promocji, potem ponoć będą niestety koło 45 zł kosztowac, ale to są tabletki IV generacji, najnowocześniejsze i czuję sie po nich wspaniale, na dokładkę chudnę zamiast tycia jak po tych starych tabsach!!

Gość Agulec
Do hanuś: długo juz je bierzesz? JA do tej pory brałam Harmonet, ale mam ochote go zmienić, nie bedę ukrywac ze też z powodu na cenę, bo do najtańszych nie należy;(Jutro ide do ginekologa to o nie zapytam, najbardziej się boje,ze mogą okazac się nie skuteczne, a mamą zostać póki co nie chce.

Gość odpowiedz na pytanie
czemu mialyby byc nieskuteczne?? Szczegolnie, ze zawieraja wiecej hormonow. Jesli masz ponizej 20 lat, to nie wiem czy to dobry pomysl, bo takim mlodym kobietom zaleca sie raczej tabletki o niskiej zawartosci hormonow jak harmonet wlasnie.

Gość Agulec
LAtek mam 23. A zwiększona dawka hormomów ma cos wspólnego z tyciem?

kazda kobieta reaguje indywidualnie na tabletki. Nie ma jakiejs zasady, ze po tych tabletkach sie tyje a po tych nie. Trzeba po prostu sprobowac

Gość marsylcia
czy ja wiem czy tak duzo maja hormonow?standardowo powiedzialabym(np to t samo co microgynon21) zreszta zobaczcie sobie na tabele na stronie http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/ w dziale antkoncpecja jest temat ilosc hormonow w tabletkach anty :)

Stediril ma o polowe wiecej EE niz harmonet, no i progestagen nalezy do II generacji, natomiast w harmonecie do III. Standartowo mlodym kobietom daje sie tabletki antykoncepcyjne z najnizsza zawartoscia EE, chyba ze sa jakies wskazania do stosowania wiekszych dawek.

Gość marsylcia
jakie o polowe mniej?? przeciez stediril 30 ma 0,03 ethynyloestradiolu i 0,15 lewonorgestrelu a harmonet ma 0,02 ethynyloestradiolu i 0,075 gestodenu (a przeciez to zupelnie inna substancja, wiec liczy sie jej ilosc inaczej...) wiec gdzie masz o polowe mniej?najwyzej o 1/3:P

"Stediril ma o polowe wiecej EE niz harmonet" 20+20:2=30 czy juz rozumiesz? 20:2 - to jest polowa O polowe wiecej to nie znaczy o polowe mniej. Ehh... O progestagenie juz pisalam. Starsza generacja, wiecej dzialan niepozadanych.

Gość marsylcia
skoro ma polowe mniej niz stediril to punktem wyjsciowym liczenia jest raczej stediril skoro ma 30 to dzielimy na pol i raczej 15 wychodzi... zalezy od ktorego pynku liczysz, jesli mowsz "niz stediril" to raczej od tego...

Wy, dziewczyny, debatujcie o dawkach, ja odpowiem na pytanie. Po raz pierwszy bralam ponad pol roku (dokladnie nie pamietam, ale jakies 7-8 mcy). Teraz skonczylam pierwsze opakowanie (wczoraj). A skoro mamy tu znawczynie tematu (mowie o osobie \'ukrywajacej sie\' pod nickiem \"odpowiedz na pytanie\"), to moze bediesz wiedziala w jakiej fazie cyklu mam isc na badanie o nazwie PRL. To jest badanie krwi, mozna powiedziec dwo fazowe, bo najpierw pobieraj krew raz, po godzinie i wzieciu jakiejs tbletki 2 raz. No i wlasnie wczoraj skonczylam opakowanie tabletek i nie iwem czy mam isc od razu, czy powiedzmy pocekac do nowego opakowania. A czy jak w miedzy czasie bede miala okres to to zawazy na wyniku? Jakbys wiedziala to bardzo prosze o odpowiedz. Niestety brak czasu nie pozwala mi skonsultowac sie u mojego lekarz (ktorego nawiasem mowic ciezko zlapac). THX