Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crazy daisy

Nadżerka a planowanie ciąży

Polecane posty

Gość gość
Kreatywna -autorka tego tematu założyła go w 2005r.

Gość gość
Lepiej wyleczyć przed ciążą. Nadzerka może prowadzić nie tylko do stanów nowotworowych Ale także do infekcji, które mogłyby spowodować poronienie ( co najprawdopodobniej stało się w moim przypadku). Mój lekarz (doświadczony specjalista) mówi., że można się starać o dzidzie po miesiącu od pozytywnie zakończonego zabiegu. Lepiej poczekać 1 miesiąc niz każdego dnia martwić się o odnoszenie ciąży.

Gość kasiukla
Dziewczyny, proste pytanie: ile cykli nalezy odczekac po wypaleniu nadzerki zeby starac sie o dzidzie? prosze o konkretne odp. :)

Gość gość
Ja byłam wczoraj u swojego ginekologa, chodzilam do niego w pierwszej ciazy, tez stwierdzil ze mam nadzerke ale jak mu powiedzialam ze planuje z mezem kolejne dziecko , to stwierdzil ze w takimprzypadku narazie nie bedzie jej ruszal, dostalam tabletki do pochwowe na zapalenie i zrobil mi cytologie

Gość kinia207
Witam mam pytanie czy jeśli ma się nadżerke to można zajść w ciąże i czy trzeba usunąć tą nadżerke przed zajściem w ciąże.

Gość gość
kinia207 dziś Witam mam pytanie czy jeśli ma się nadżerke to można zajść w ciąże i czy trzeba usunąć tą nadżerke przed zajściem w ciąże. XXX Spytaj ginekologa, ale to chyba zależy od nadżerki (czy duża, czy jest stan zapalny). Z tego co się orientuję aktualnie uważa się, usuwanie nadżerki może mieć wpływ na późniejsze problemy z utrzymaniem ciąży (skraca się szyjka) i rzadko kiedy nadżerki się usuwa u kobiet planujących ciąże.

Gość kinia207
no oky. ale lekarz nie chce mi nic zrobić z ta nadżerka powiedział ze na razie nie trzeba.