Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agusia 2

Ciąża a morze-jechać czy nie jechać

Polecane posty

Gość Agusia 2

Byłam u lekarza i jestem w ciąży ale jeszcze nie mija 1 miesiąc ,więc lekarzowi powiedziałam o wyjazdu nad morzem ,ale lekarz powiedział że lepiej nie,ale skoro załatwione wczasy i powiedział żebym pojechała.Ale myślę że jest to niewskazane a nawet nie wiem czemu. Ale nie będę chciała pływać ,opalanie to chyba krótko.Czy ktoś wie na co trzeba uważać nad morzem czy jod jest wskazany czy nie ,bo nie miałam okazji porozmawiać dłużej z lekarzem bo miał dużo pacjentek.

Gość oczywiscie ze jedz
Przeciez ludzie mieszkaja nad morzem i tez pewnie bywaja tam w ciazy, wiec jod nie zaszkodzi. Musisz sie tylko nie przemeczac i niezbyt dlugo na sloncu! Moja mama w 8 miesiacu wygrzewala sie ze mna na plazy ;)

Gość Agusia 2
Tak.Tez myślałam że ludzie też bywają w ciązy na morzem.Tylko nie wiem czemu ten lekarz tylko kręcił głową jakby chciał powiedzieć że nie warto.Ja tego nie rozumiem.

Gość moze boi sie ze
bedziesz sie wylegiwac na plazy i imprezowac. Bo co innego sie robi nad morzem? ;)

Gość korebka
ja mialam podobny problem tyle ze ja wyjezdzam w góry.Jestem w ósmym tygodniu ciazy(to moja druga ciaza)czuje sie swietnie.Aco do tego czy mozna wyjezdzac nad moze?pewnie ze mozna,jest to nawet wzkazane ze wzgledów zdrowotnych pytalam mojego lekarza wiec jedz i odpoczywaj pozdrawiam cie serdecznie!!!!!!!!!

Gość NIUSKA
a w 9 mies. jechac? Tak bym chciała, a boje sie

Gość w 9
to lepiej nie niewskazane podroze i wogle

mi sie wydaje ze lekarz może sie bac o ciże i ociebie, to jest poczatek i w tym czasie czasami dochodzi do róznych komplikacji , a nawet poronien (wszystko bedzie napewno ok), ale lekarzowi może chodzic wlaśnie o to, w domu masz go na miejscu, wiesz gdzie jest szpital itd, a w obcym otoczeniu różnie to bywa. a tak poza tym, to przed wyjazdem zorientuj sie gdzie jest najbliższy szpital położniczy lub inny z takim oddziałem - weż od lekarza karte ciązy i zrob sobie morfologie i badanie ogólne moczu, grupe krwii i miłego wypoczynku. Bała bym sie wyjeżdzac gdzieś dalej w 9 m-cu, lepiej poczekaj troche to juz niedługo. Ja urodziła na początku 37 tyg, więc sama widzisz, atez czułam sie swietnie. pozdrawiam

Gość Hana
Jestem w 4 m-cu i za tydzień jadę nad morze ale nie do cieplych krajów tylko nad Bałtyk. Doktor powiedział że jak najbardziej mam jechać pływać i nawet trochę opalać się. Do Agusi 2 - ten twój doktor to chyba jakiś histeryk lepiej go zmień bo jak w takim czymś widzi problem to ja niewiem No chyba że masz ciążę zagrożoną to inna sprawa!!!

Gość Agusia 2
Ten lekarz to dr.nauk -ginekolog -połoznik nie jest histerikiem ,jest poporostu b.dobrym lekarzem ponieważ moja znajoma nie mogła zajśc w ciąże pare lat jezdziła do najlepszej kliniki czy specjalisty we wrocłąwiu czy warszawa i tak dalej a okazało poszła do rodzimej lekarza (tego doktora) własnie to on pomógł zajść w ciąże.

Przychylam się do opinii zeby jechać tylko przedtem na wszelki wypadek zorientowac sie gdzie tam jest szpital i zabrać ze soba książeczkę zdrowia i wyniki badan Ale mi chodzi o co innego - mianowicie o to, że lekarz nie mial dla ciebie wystarczająco duzo czasu zeby odpowiedzieć na wszystkie twoje pytania? Nawet najlepszy i najbardziej oblegany lekarz wg mnie powinien, zwlaszcza jeżeli jest to twoja pierwsza ciąza a do tego jej początek! Tak mi sie wydaje... Gratuluję dzidziusia i zyczę bezproblemowej ciązy 🌼

ja też sie obawiam ale nie ze względu na jod tylko bardziej na moją zaawansowaną ciąze(chcemny jechać w lipcu to będzie 8 miesiąc) boje sieże mnie złapie tam poród

Gość Agusia 2
Dzięki Kareena!!! Tak to moja pierwsza ciąża lekarz powinien był zadać dużo odpowiedzi,chyba że następna wizyta popytam jeszcze ale to już bedzie to inny temat. A Kangurek jest w 8 miesiącu ciąży to ja bym już nie pojechała nad morzem raczej bym została w domu i w poblizu lekarza.to juz zaawansowana ciąża.Radzę zostać w domu i byc blisko lekarza.Powodzenia Pa