Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kathia

Ktory to miesiac???

Polecane posty

Gość kathia

Mozecie mi powiedziec w ktorym wlasciwie jestem miesiacu ciazy....pogubilam sie juz w tych liczeniach...nie jestem pewna czy miesiac ciazy liczy sie, ze sa to 3 tygodnie? Ostatnia miesiaczke mialam 13 marca...wiec teraz jest 13 czy 14 tydzien ciazy? I ktory miesiac...trzeci czy juz czwarty? Z gory bardzo dziekuje za pomoc!!! Pozdrawiam !!! :):):)

Gość kathia
dzieki....za tego linka...ale problem polega, ze w kazdym kalkulatorze mi inaczej wychodzi....wiec poglupialam....

Gość Ninka35
Ale podejrzewam, że zawsze Ci wychodzi 20-tyktóryś grudnia? Ja miałam urodzić 2 sierpnia, a urodziłam 11. :)

Gość kathia
...termin (lekarzowy) :) to 18 grudzien.....:)

Gość Ninka35
No i szczerze mówiąc, taki będziesz miała wpisany do karty ciąży. Wiek ciąży, przy kolejnych wizytach będzie określał lekarz. Tego należy się trzymać. Zresztą, to i tak dzidziuś "decyduje" kiedy przyjdzie na świat. Nie martw się.

Gość kathia
...ale wedlug Ciebie, ktory jest to miesiac i tydzien? Sorrki, ze tak Cie mecze....ale sama juz nie wiem.....

Gość kathia
..dziekuje Ci Ninka....ten ostatni link nie chce sie otworzyc.....

Gość kathia
tzn. ta stronka to jakis wydzial flilozoficzny ....to jest to????jakos nie wiem gdzie mam tam tego szukac.....

Gość wiedzma ola
polecam stronę: http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie dalej wybierasz --> "sprawdź" --> "terminarz ciąży" --> wpisujesz datę ostatniej miesiączki (lub datę poczęcia jeśli dokładnie wiesz) i średnią długość cyklu. 14 tydzień ciąży zaczął się 12 czerwca (licząc od ostatniej miesiączki) a 12 tydzień licząc od zapłodnienia. W 12 tygodniu od zapłodnienia długość płodu od czubka głowy do pośladków wynosi 5,5 cm, do stóp 7 cm a waga około 20 g. Żebra i kręgi kostnieją, a nerki rozpoczynają produkcję moczu. Zgadza się? :)

Własnie z tym liczenie, to jest nieźle zakręcone. Nawet z pierwszego dnia ostatniej miesiączki różnie liczą, u mnie położna przy zakładaniu karty ciąży dodała 10 dni i 9 miesięcy - i tak wiedziałam, który tydzie, ale dokładnie kiedy się zaczyna i kończy to nie wiem, poza tym wychodzą dziwnie miesiace z tego. Ja prawie co do dnia wiem, kiedy było zapłodnienie i tak sobie miesiące liczę :) (a tygodnie podaję te lekarskie ;) ;) ) A kalkulatory jeszcze inaczej liczą.. :)

Gość kathia
dzieki wielkie wiedzma ola:)....w poniedzialek mam termin wiec wtedy sie dowiem co do dlugosci dzieciatka....dziekuje Ci bardzo :):):)

Gość wiedzma ola
;) nie ma sprawy a ja czekam do jutra i zrobię sobie test (wcześniej, we wtorek wynik był negatywny) a nigdy mi się tyle okres nie spóźniał no i mam objawy ciążowe :). U mnie jest dziś 34 dzień cyklu (5 tydzień od ostatniej miesiączki).

Gość kathia
..wiec trzymam kciuki zeby bylo to co tylko chcesz:):) A mam jeszcze pytanko....na tej stronce (echo) nalezy podac przecietna dlugosc cyklu....moje byly w granichach od 31 do 40 dni...przy czym dwa ostatnie cykle to 40 dniowe..wiec co najlepiej wpisac....ale zamotana jestem...glupieje juz czy co ;)

Gość według
najlogiczniejszego schematu: 18.06 zaczyna się czwarty miesiąc 18.07 - piąty itd. 18.11 zaczyna się 9ty i kończy porodem :) I według dat które podałaś dzisiaj jest 13 tydzień 4ty dzień ciąży. Zostało 185 dni! :D

Gość kathia
Bardzo dziekuje !!!!!!!!!!!:):):):)

Gość wiedzma ola
Jeśli podasz 40 (średnia z dwóch ostatnich) to poród wyjdzie ci na 29 grudnia, a odnośnie tygodni to dziś zaczął się w takim razie 13 tydzień. Najlepiej napewno określi to twój lekarz, w którym tygodniu jesteś, po wielkości maleństwa. a ja czekam na pozytywny wynik testu ( w tym cyklu zaczęliśmy z mężem starać się o dzidziusia)

Gość kathia
ok..lepiej faktycznie zapytam lekarza...bo tylko metlik robie sobie w glowie...ale dziekuje za wszystkie odpowiedzi...a Tobie wiedzma ola zycze z calego serca malenstwa....:):):):):)

Gość kathia
...dzieki wielkie:):):)

Gość kacia
jeśli jest to40 dzien od poczecia to który to jes miesiac ciązy??

Ja mam 2 książki od ciąży. 1) W jednej ciąża trwa 10 MIESIĘCY, 40 tygodni, 4 tygodnie na miesiąc :) Ale jakieś takie to nienaturalne :) 2) W drugiej jest następujący podział (wg mnie sprytniejszy): 1 miesiąc: 1-4 tydz. 2 miesiąc: 5-8 tydz. 3 miesiąc: 9-13 tydz. 4 miesiąc: 14-17 tydz. 5 miesiąc: 18-22 tydz. 6 miesiąc: 23-27 tydz. 7 miesiąc: 28-31 tydz. 8 miesiąc: 32-35 tydz. 9 miesiąc: 36-40 tydz. Tu jest sprytny kalkulator: http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/zdrowie/kalkulator.html Jeżeli ostatni okres miałaś 13.03., to jesteś w 24 tygodniu, 4 dniu ciąży. Łapiesz się na 6. miesiąc wg podziału z drugiej książki :)

Kacia - 40 dzień od poczęcia czyli 40+14 dzień od ostatniej miesiączki (przy cyklach 28-dniowych), co daje 7 tydzień z kawałkiem (skorzystaj z kalkulatora powyżej, wpisz datę ostatniej miesiączki, to Ci wyskoczy dokładny wynik). Bądź co bądź - 2 miesiąc :)

Gość sadowisia
Cześć ! Nie wiem , czy jestem w 13 miesiącu ciąży . Mam powiększony brzuch i biust . Dziwne brodawki , jakby z krotami . Miałam dwie miesiączki i już kolejnej nie . Zrobiłam dwa tygodnie po stosunku test i był negatywny .Biust mam coraz obfitszy i ciągle stojące sutki otoczone "krostami".

sadowisia jak to w 13 miesiącu? toż to jakiś rekord by był :D chyba o13 tydzień chodziło :D zrób test, nikt ci lepiej nie poradzi.

Gość sadowisia
Oczywiście miałam na myśli 13 tydzień .Ale , czy jest możliwe skoro miałam 2 miesiączki ?

Gość blizniaki
to jest mozliwe ja mialam miesiaczke zrobilam 3 testy i wychodzilo ze nie jestem w ciazy mialam takie same objawy jak ty i gdy poszzlam do lekaza bylam w 9 tygodniu ciazy