Kostka Lodu 0 Napisano Czerwiec 16, 2005 Słuchajcie zrobiłam wczoraj test ciążowy (bo podejżewałam że mogłam zajść) i wyszło że nie jestem. Ok schowałam go do szuflady Na drugi dzień przyszła koleżanka i pytała sie co wyszło mi z testu ja go wyciągam pokazuje jej a tam minimalnie widać drugą kreskę. Nie mogłam w to uwierzyć!!! Czy to jest możliwe?? Prosze odpowiedzcie bo nie wiem co o tym myśleć:( Najpierw wyszło ze nie jestem a na drugi dzien patrze a tu pojawiła sie mało widoczna druga kreska. Odp czy to jest możliwe i co to oznacza??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chloe1 0 Napisano Czerwiec 16, 2005 zrob jeszcze jeden test :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tequlia sunrise Napisano Czerwiec 16, 2005 nie jestes w ciazy! wynik testu juz po godzinie moze sie zmienic i byc fałszywy, a co dopiero na drugi dzien! nie masz powodu do obaw! ja kiedys miałam taka sytuacje tylko wynik pokazał brak ciazy a po 20 minutach ciąze i nie byłam w ciązy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kostka Lodu 0 Napisano Czerwiec 16, 2005 chloe1---> Zbankrutuje przez te testy. Musze czekać na kiezonkowe albo jak pożyczę od kogoś to zrobie najwyżej drugi. tequlia sunrise--> Dzięki za pocieszenie mam nadzieje ze to prawda. Bo to jest jakieś dziwne zeby wyskoczyła druga kreska skoro nie jestem:( Jakim cudem?? Nie znam sie na tym ale dziwne to wszystko Piszcie jeszcze. Im wiecej opini tym lepiej Papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do kostki Napisano Czerwiec 16, 2005 W tresci ulotki testu,ktory kiedys robilam,bylo WYRAZNIE napisane,zeby nie sugerowac sie wynikiem po upływie tych kilku minut.więc wyluzuj.A jak Ci padnie na głowe i tak,to zrob drugi:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
o shit 0 Napisano Czerwiec 16, 2005 uczmy sie CZYTAC ulotki (i nie tylko) ze zrozumieniem... :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Joł-asia 0 Napisano Czerwiec 16, 2005 Najlepiej zrobić i wyrzucić. Producenci piszą zawsze na ulotkach, że po kilku godzinach odczyt może się zmienić. I wtedy jest klops i stres. Test był negatyny - znaczy - nie jesteś w ciąży, jeśli zrobisz drugi, wyrzuć po odczytaniu wyniku, bo inaczej faktycznie zbankrutujesz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość testy nie sa takie drogie... Napisano Czerwiec 17, 2005 bedac ostatnio w Rossmanie i stojac w kolejsce do kasy zobaczylam jeden test, bodajze nazywal sie PRO-TEST i byl przeceniony z 10 zl na 7. Niewiem czy jest super skuteczny, ale napewno nawet te 10 zl to nie majatek. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie panikuj Napisano Czerwiec 17, 2005 W tescie cally czas zachodza reakcje chemiczne dlatego ten. Nie jestes w ciazy (ja tez tak miala i nie bylam) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kostka Lodu 0 Napisano Czerwiec 17, 2005 testy nie sa takie drogie...---> nie bede kupowała jakiś przecenionych pewnie dawno juz po dacie przydatnosci!! Ja chce miec pewnosć!! Wiec tylko apteka!! I zadne przeceny!! nie panikuj--> Nadal nie rozumiem jak to możliwe ale mam nadzieje ze nie jestem. Dzięki wszystkim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malenkaa Napisano Czerwiec 22, 2005 napewno nie jestes:) na kazdej ulotce jest wyraznie napisane ze po 5 minutach wynik jest juz nie wazny i moze ulec zmiana:) poprostu w tym tescie caly czas znajduje sie twoj mocz zachodza reakcje chemiczne i poprostu pojawia sie druga kreska jesli po okreslonym czasie tyes wykazal ze nie ejstes TO NAPEWNO nie jestes w ciazy:) Wyluzuj ja zrobilam tez sobie tescik i byl na szczescie negatywny:) uff.. nastepnym razem musimy bardziej uzywac bo powiedz sama po co nam taki stres? pozdrówki trzymaj sie cieplutko i korzystaj z zycia tylko uwazaj he:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zulusia Napisano Sierpień 15, 2007 hej... Ja ostatnio schizy przechodze. Zrobilam test quick vue czy jakos tak na drugi dzien jak mi sie spozniala miesiaczka (napisali, ze mozna juz w pierwszym dniu spoznienia) wyszedl negatywnie. Zrobilam dla pewnosci dzisiaj tescik- do 3- 5 min nie widzialam drugiej kreski, poczekalam kolejne 3 min i nagle zaczelam kreske dostrzegac- ledwo widoczna ale... Czy tak szybko w takim razie moze kolor kreski sie zmieniac?? Bo ja juz na zawal umieram, rodzice by mnie zabili gdybym byla w ciazy;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziecko gdyby Napisano Sierpień 15, 2007 rodzice takze wiedzieli ze uprawiasz seks tez nie byliby zadowoleni!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smuutna 0 Napisano Luty 20, 2008 cześć wam... w styczniu byłam chora miałam wysoka gorączkę prawie 40 i w tym czasie dostałam \"niby\"okresu...tylko plamiłam tak na czarno ...i nie wiedziałam co to wystraszyłam sie...poszłam do ginekologa zbadał mnie powiedział ze może mam zaburzenia miesiączki...i ze zrobilo mi się zapalenie małe... i że po tabletkach przejdzie mi... przepisał mi tabletki na regulacje miesiączki i powiedział ze jeśli nie dostane to ze jestem w ciąży..wybrałam już tabletki... odczekałam parę dni...i powinnam dostać okresu nie mam;/ boli mnie brzuch,czasami w głowie mi sie kreci,i niedobrze mi rano,oddaje mocz dosyć często ...zrobiłam dziś rano test i wyszło że nie jestem.... a macice mam spuchnięta... co to jest w takim razie nie wiem co myśleć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulka156 0 Napisano Luty 20, 2008 kobiety bez paniki. testy ciążowe są ważne tylko te 3 minuty jak czeka się na wynik. Potem może się zdarzyć że pojawi się ta druga kreseczka,a nawet bardzo możliwe że się pojawi a nie jesteście w ciąży ,taki ich urok po prostu i już!!!!!! Nie umiem tego fachowo wytłumaczyć ale po prostu tak jest!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulka156 0 Napisano Luty 20, 2008 smutna zrób test z krwi najlepiej,tylko że go się robi ok3 tyg po ewentualnym zapłodnieniu. Ale jest wiarygodny. poza tym to że sikasz często to nie objaw wczesny ciąży,bo jak się jest w ciązy to chodzisz siku częściej jak masz już brzuszek większy bo wtedy uciska on Ci na pęcherz....... a te inne oznaki to może jakiejś choroby a nie ciąży....rób test mowie Ci. Albo idź do innego jeszcze lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ówka Napisano Luty 20, 2008 stosowac zgodnie z ulotka ,pozniej wynik moze ulec zmianie....wazne co wyszlo zaraz po zrobieniu a nie na nastepny dzien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madziulek1111 Napisano Kwiecień 23, 2008 Czy jeśli dostałam okres. który trwał tyle co zwykle, tj. 5 dni,tyle,że był mniej obfity i jesli potem zrobilam dwa testy ciążowe,które wyszły negatywnie...to chyba nie jestem w ciązy, jak myślivie, bo ja z nerwów świra dostaję...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Kwiecień 23, 2008 zulusia Quick Vue są dobre mi wyszedł pozytywny zaraz no może po minucie. Szybkość "wynikania" drugiej kreseczki zależy od stężenia hCG w moczu. Ja bym poczekała dwa dni i zrobiła jeszcze jeden. Albo zrób beta hCG z krwi za ok. 20 zł Do autorki topicu Ale po jakim czasie schowałaś go do szuflady, może wynik wyszedł w granicach tych minut ile można czekać. Pozatym wszystko zależy od testu teraz ulepszyli Pre-Test (one są bardzo dobre i Quick Vue też, Bobo-Test odradzam) i wynik można odczytać do 30 minut. Tak więc zrób jeszcze jeden test albo z krwi betę. Mi w Bobo-teście wyszło, że nie jestem, a byłam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mama1981 Napisano Sierpień 4, 2008 No dobra dziewczyny więc co ja mam myśleć skoro jeden test wyszedł pozytywnie kreseczka testowa bardzo anemiczna, bardzo jasna, okres mi się spóźnił,a potem zamiast normalnej @ miałam cztery dni lekkiego plamienia, piersi zaczęły mnie boleć dopiero w trzecim dniu plamienia , to nie był normany ból tylko takie pieczenie swędzenie, wrażliwośc, piersi są troszkę napuchnięte ale nie wiele, powiększył mi się obwód brzucha i jest jeszcze wiele innych znacznych objawów a tu robię drugi test i to samo ale kreka jeszcze mniej widoczna, co ja mam sobie o tym myśleć.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DO TEJ WYŻEJ Napisano Sierpień 4, 2008 ty lepiej nie myśl już tyle tylko idź do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mama1981 Napisano Sierpień 4, 2008 właśnie idę w środę ale boję się jak nie wiem co Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasiulkaaaaaaaa Napisano Sierpień 18, 2008 Witam, przeprowadzałam test ponad tydzien po stosunku. Pokazała mi się druga kreska ale bardzo malo widoczna. Uznałam ze jest to wynik negatywny. Poxniej moj partner prosil bym, drugi raz zrobila. inny test. Też byla malo widoczna druga kreska. W tym tygodniu ide do ginekologa, bo okres spoxnia mi się juz czwarty dzien. Co o tym sadzicie? Czy jestem w ciąży? Moj chlopak mowi ze musi byc calkiem niewidoczna druga kreska. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniciulka 0 Napisano Sierpień 19, 2008 mi się pojawiła ledwo widoczna i jestem w ciaży :D więc jak Ci się pojawiła na dwóch to nie myśl wiele tylko biegusiem do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do kostka lodu Napisano Sierpień 19, 2008 nastepnym razem chca uprawiac sex powiedz chlopakowi ze mosicie to odlozyc bo nie masz jeszcze kieszonkowego= kasy na jakiekolwiek zabezpieczenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aga1980P Napisano Sierpień 27, 2008 Hej dziewczyny Zrobilam dzis tes Bobo z porannego moczu na paczatku zerknelam i wyszla tylko jedna kreska za okolo 30min ku zdziwnieniu zobaczylam druga slaba kreske Wulotce tez mam napisane zeby odczytywac wynik do 5min bo potem zachodza dzialania chemiczne.Ale wierze w to ze wszystkim sie uda....inne objawy mam w-g wzoru siusianie bol piersi wraz z zylami kluje w brzuchu itd. Powtorke zrobie 2wrzesnia. bo to termin miesiaczki co myslicie??p.s staramy sie bardzo intensywnie z meżem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikkka Napisano Sierpień 27, 2008 wspolzylam 23 . czy w ten poiatek moge juz zrobic test czy odczekac? zalezy mi na czasie bo sie stresuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aga1980P Napisano Sierpień 27, 2008 do monika< test mozna zrobic okolo 7dni od zaplodnienia ale nie myl zaplodnienia z tym dniem ktorego sie kochalas bo plemniki moga nawet do 6dni dotrzec do zapl WIEC jesli 23 sie kochaliscie to dadaj 14dni i zrob test mam nadzieje ze Ci pomoglam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikkka Napisano Sierpień 27, 2008 dziekuje bardzo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natalia83 Napisano Grudzień 1, 2008 Troche nie ten watek ale prosze o pomoc!!!!!!!!!Hej!Dziewczyny poradzcie mi cos!bo ja pierwszy okres po porodzie dostałam w sierpniu i przez trzy miesiace bylo w miare regularny a teraz nic.Zaznacze ze moj synek ma rok i trzy miesiace i nadal karmie.A okres powinnam dostac 18.11.08 i go nie ma robilam test dzisiaj i wyszedl negatywny.A z mezem kochalam sie miedzy 8.11. a 15.11.08 bez zabezpieczenia z tym ze on nie konczyl we mnie.Moze za wczesnie zrobilam test!! !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach