Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja 19

biore logest. moge zajsc w ciaze?????pomocy!!

Polecane posty

Gość to ja 19

bralam regularnie logest jedynie bralam tabletke godzine pozniej ale to wszystko. dzis rano milam mdlosci i wymiotowalam.....boje sie ze moge byc w ciazy...:( czy to mozliwe aby tabletki zawiodly.......caly zcas boli mnie brzuch i mam mdlosci ale tylko rano!!!

Gość puma83
mam pytanie a palisz może?

Gość puma83
podobno jesli sie przyjmuje regularnie tabletki ,do godziny,nie przyjmuje sie antybiotykow i nie mialo sie biegunki i nie wymiotowalo nie powinno sie zajsc,sama biore tabletki i tez zaczelam sie obawiac odkad przeczytalam topik "ciaza po cilest"dziewczyna zaciazyla,tyle ze palila i to mnie troche uspokoilo,a tak w ogole to idz w poniedz do lekarza,i napisz czy to ciaza czy nie:) a moze po prostu cos zjadlas? pozdrawiam

Gość O MAJN GOD
papierosy nie maja wplywu na tablety (chyba, ze chorobe zakrzepową). To moze być od tabletek (ja czesto mam mdlosci a w ciazy nie jestem). mozesz tez miec wrzody zoladka, albo nadzerke. nie dramatyzujcie dziewczyny.

Gość puma83
owszem papierosy maja negatywny wplyw na tabletki,gorzej sie wchlaniaja tak mi powiedzial ginekolog a on sie chyba zna!

Gość pewnie
zgadzam się z "puma83"

Gość puma83
a mdlosci tez kiedys mialam przy pierwszym opakowaniu,wiec bedzie ok :)

Gość papierosy
zwężają naczynia krwionosne, dlatego tabletki moga sie gorzej wchłaniac!

Gość to ja 19
nie pale , ani nie bralam w tym miesciacu zadnych anybiotykow...wymiotowalam mzoe przez piwo, ktore wczoraj wypilam...ale juz dzien przed milam mdlosci nie wiem... narazie poczekam

Gość to ja 19
acha to moje juz 6 opaakowanie wiec organizm jest juz przyzwyczajony...zawsze milam mdlosci ale przed okresem a nie 1 polowie cyklu ..

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a mi dzisiaj ginekolog zapisal i antybiotyki ( na stan zapalny) i pigulki i powiedzial ze moge brac.

Gość poczekaj na okres
a jak tak bardzo się denerwujesz, to kup test i o sprawei, są już takie, co wykrywaja juz 6dniowa ciążę.

Gość fachowo
ee tam w ciazy.jak bralas regularnie w ciazy nie jestes.jak nie wierzysz to sobie zrob test.ale gwarancje Ci daje ze nie jestes.co do braku miesiaczki:SAMA WIESZ ze jest sto powodow dlaczego nie wystepuje krwawienie.pomijajac stress,choroby,przeziebienia itp mozesz miec np chorobe jajnikow i nie dostac.takze no problem,tylko idz do gin niech Cie zbada.W ciazy nie jestes!

Gość fachowo
a mdlosci i wymioty-kochana jakos alkohol tak na CIebie zadzialal.ja nie rozumie.gdzie Ty masz problem.test kosztuje 12 zl idziesz robisz i po bolu.do dziela

Gość to ja 19
testu jeszce nie kupuje bo jets za wczesnie bo okres mam dostac dopiro z a 15 dni........

Gość O MAJN GOD
Co maja zwezone naczynka do wchlaniania?? Jakos mi sie zdawalo zawsze, ze pigulki musza sie wchlonac (zoladek okolo godziny, otem juz jelito cienkie), a wszystko co najwazniejsze dzieje sie w watrobie. Gdyby papierosy obnizaly skutecznosc to pisaliby o tym w ulotce (chcialabym zauwazyc ze te ULOTKI PISZA PRODUCENCI TABLETEK , ktorzy przez wiele lat prowadza badania nad lekiem [tablety anty sa najlepiej przebadanym lekiem na swiecie], A NIE CYRULICY ANI PAN HENIEK Z KOTŁOWNI, WIEC CHYBA MOŻNA ZAUFAC ULOTCE). Poprostu nudzi wam sie i dlatego wymyslacie sobie problemy. A w ogole to od kiedy nie mozna miec zwyklych mdlosci. Czy mdlosci zawsze musza oznaczac ciaze?? Moj chlopak mial mdlosci ostatnio. Czyli jest w ciazy?? Bo jesli to jest taki pewny objaw ciazy to widocznie moj chlopak jest w ciazy. O maj god. Co my zrobimy.

Gość puma83
do o majn god wiesz co idz do ginekologa i zapytaj czy fajki maja jakis wplyw na tabletki czy nie, i nie wymadrzaj sie jesli Ci sie tylko tak zdaje!

Spytalam sie o to ginekologa (sama pale) i pani profesor powiedziala, ze maja wplyw jesli chodzi o zakrzepice. Tak samo jak pisza producenci tabletek w swoich ulotkach. Po drugie: gdyby papierosy mialy wplyw na skutecznosc to pigulki nie mialyby tak niskiego wskaznika Pearl\'a. Tylko mi nie pisz o tej \"zaciazonej\' na Cilescie, bo nie mamy dowodow na to, pisze prawde. Ja znam dwa przypadki zaciazenia na tabletach i nie mialy na nie wplywu fajki (tylko ludzka glupota czyli: odstawienie tabletek w srodku opakowania i antybiotyki).To ja juz nie bede sie wiecej wymadrzac, bo widze ze panienki znaja sie lepiej ode mnie, starej wyjadaczki (juz 10 lat biore tablety, caly czas pale i w ciaze nie zaszlam)

I jeszcze jedno zamin opuszcze wasz oswiecony topik: Nic mi sie nie zdaje na temat roli watroby. to juz jest dawno dowiedzione naukowo. ale jak sie nie czyta ulotek (gdzie wyrznie pisze na temat roli enzymow watrobowych) to sie nie wie. DO NAUKI!!

Gość tak to jest z lekarzami
kazdy mowi inaczej ale o majn god ma racje, pytalam sie kazdego ginekologa u ktorego bylam o to co wplywa na wchlanianie tabletek i wszyscy zaprzeczyli ze palenie wplywa na wchlanianie na to wplywaja jedynie rzeczy wymienione w ulotce oraz PIWO jezeli pije sie je w trakcie wchlaniania tabletki(czyli ok 3 ha przed i po wzieciu tabletki) zeby sie nie denerwowac zrob test i tyle a co do zachodzenia w ciaze to przypominam ze nie ma srodkow o 100% skutecznosci i nawet jesli sie bierze idealnie tabletki tez mozna zajsc w ciaze....

na pewno nie jestes w ciazy jak brałas codziennie to nie ma szans

Gość to ja 19
troche zmarwtwilo mnie z tym piwem...bo tabletki biore o 17 a piwo pilam o 19... duzo szukalm informacji na temat czy alkohol wplywa na tabletki i pisalo ze nie!!! zobaczymy jutro rano jak bede sie czuc ...dzieki wszytskim za rady:)

Do TO JA 19 Nie dramatyzuj. Ja wiele razy popijalam piewm tabletke i w ciazy nie jestem(wiele z moich kumpel tez tak robilo) Tutaj chodzi chyba o wymioty, albo o jakies nalogowe spijanie. do tego Twoja talbeta juz od dwoch godzin sie wchlaniala wiec watpei zeby cos moglo temu zaszkodzic. Po trzecie (przepraszam, ze to powiem): DOEDUKUJ SIE TROCHE Mdlosci nie wystepuja pare dni po zaplodnienie. Z tego co piszesz dwa tygodnie temu mialas okres (oznacza to brak ciazy) mdlosci pojawiaja sie okolo 3-4 tygodni po zaplodnieniu. Nie jestes w ciazy. Bc moze zjadlas cos nieswiezego, albo po prostu w tym cyklu tak masz. Ja po 10 latach brania tablet mam czasami rozne skutki uboczne (np bolace piersi przed okresem. Zazwyczaj nie bola, ale satakei cykle, ze bola juz od polowy opakowania. Czekaj w spokoju na okres.

Gość frego
TAAAAK!. Wydaje mi się że jesteś w ciązy, zamiast siedzieć na tym forum zacznij rozglądać się za łóżeczkiem i ubrankami dla dzidziusia, pewnie urodzi siew zimie a teraz sa przeceny na zimowe ubranka (bo poza sezonem)

Gość to ja 19
do DOMAJ GOD. twoja wypowiedz mnie uspokoila . myslam ze mdlosci wystepuja 1-2 tyg po zapolodnieniu...bede czekac na okres i mam nadziejeze sie niego doczekam...aler ja juz tak mam ze wystarczy ze mam mdlosci rano i juz mysle ze jestem w ciazy ja niedlugo nie wytzymam ....co miesiac boje sie ze jestem w ciazy mimo ze biore tablety....

Gość puma83
no i co jestes w ciazy,czy wszystko jest ok?

Gość to ja 19
raczej nie jestem ale i tak ciagle mam jakies obawy....uspokoje sie dopiero jak okres dostane:) ja juz tak mam!!!:((