Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna i zrozpaczona jaa..

Asymetryczne piersi..

Polecane posty

Gość wspolczuje dziewczyny
trzymajcie sie :)

Gość odsiwierz

Gość D.
Miałam dosłownie taki sam problem. Ostatnio schudłam i moja lewa pierś była o dwa rozmiary wieksza od prawej. Byłam załamana i prawie dostałam obsesji. Ale pomyslałam sobie ze wole miec dwie symetryczne piersi i kupiłam sobie balsam wyszczuplajacy. Efekty zauwazyłam po kilku dniach. Podejrzewam ze była to nagromadzona woda ( wg napisu na opakowaniu krem działa na tkanki o duzym nagromadzeniu tłuszczow i wody). Smaruje dalej, mam do zredukowania piers o jeszcze jedne rozmiar.

Gość pulijanna
tylko ze jak ja bym miala sobie wyszczuplić tą większą do rozmiaru mniejszej to nic by mi prawie nie zostało:(

Gość taka jedna cholera
wracam do tematu... dziewczyny z asymetria.. znaczna podkreslam.. to jest niedorozwoj piersi i nie ma szans na doganianie.. czy jakies zabiegi masaze i tego typu akcje.. po prostu albo zaakceptujecie swoje cialo takim jakie jest albo zdecydujecie sie na zabieg powiekszenia.. i brednie wypisywane przez niektore osoby ze operacje sa dla smieci itp itd.. niektore babki z malymi biustami decydyuja sie na powiekszenie zeby sie lepiej czuc (pewnie wiele byscie daly zeby miec male ALE ROWNE!!) rozni ludzie robia rozne rzeczy zeby sie lepiej poczuc.. psychicznie i kazdy ma do tego prawo..jesli uzbiera odpowiednia ilosc kasy... ja jestem po takim zabiegu i powtorzylabym go bo o wiele lepiej i pewniej sie czuje .. ;] takze nie ma co szukac herbatek..masazy.. kremoow.. bo to sczasowe..nawet jesli zauwazysz efekt.. na czas stosowania zabiegoow.. masazy.. (pobudzanie gruczolu do wzrostu) i nic wiecej .. stanikiem .. gabkami mozna korygowac ..ale w psychice bedzie siedziec ze nago.. czy na basenie.. musisz myslec ze jest inaczej... nie chce robic reklamy chirurgom plastycznym..ale oni sa dla ludzi .. i niestety stworca nie jest sprawiedliwy.. owszem sa choroby.. ciezsze przypadki niz jakas tam asymetria ale zdrowa.. ale jak sie cieszyc zyciem jesli masz poczucie ze inne babki maja za friko rowne biusty a ty jestes INNA.. jest troche takich babek.. maly odsetek bo maly.. ale niestety jesli nie mozesz pogodzic sie z tym defektem to nie ma innej rady jak zabieg powiekszenia..

Gość Justysia 19
Witam panie... Ja też mam asymetryczne pirsi, prawa 75b, a lewej wogóle niemam. Jest mi cholernie trudno z tym żyć. Wiem co to znaczy nie móc, założyć wielu ubrań na siebie, pujść na basen saune plaże itp. Niedawno dowiedziałam sie jak sobie z tym poradzić, mianowicie: mój ginekolog powiedział mi że mogą zrekonstruktować (operacja plastyczna) mi pierś w szpitalu, i to za friko na rzecz państwa. Jesli asymetryczność piersi jest wada wrodzoną, to w szpitalu publicznym w warszawie zrobią operacje za darmo. oczywiście trzeba sie naczekać w kolejce z pare miesiecy zanim Cie przyjmą na wizyte a potem, potem ustalą z Tobą termin rekonstrukcji. Ja już czekam na wizyte w szpitalu która odbędzie sie 4 kwietnia 2006r. Jeśli któraś chce dowiedzieć sie jakiś konkretów proszę pisać do mnie na e-maila mojego,: justyna-19-1986@o2.pl Napewno odpisze..... Pozdrowienia...

Gość Justysia 19
Witam panie... Ja też mam asymetryczne pirsi, prawa 75b, a lewej wogóle niemam. Jest mi cholernie trudno z tym żyć. Wiem co to znaczy nie móc, założyć wielu ubrań na siebie, pujść na basen saune plaże itp. Niedawno dowiedziałam sie jak sobie z tym poradzić, mianowicie: mój ginekolog powiedział mi że mogą zrekonstruktować (operacja plastyczna) mi pierś w szpitalu, i to za friko na rzecz państwa. Jesli asymetryczność piersi jest wada wrodzoną, to w szpitalu publicznym w warszawie zrobią operacje za darmo. oczywiście trzeba sie naczekać w kolejce z pare miesiecy zanim Cie przyjmą na wizyte a potem, potem ustalą z Tobą termin rekonstrukcji. Ja już czekam na wizyte w szpitalu która odbędzie sie 4 kwietnia 2006r. Jeśli któraś chce dowiedzieć sie jakiś konkretów proszę pisać do mnie na e-maila mojego,: justyna-19-1986@o2.pl Napewno odpisze..... Pozdrowienia...

Gość Aniaaaaa
PYTANIE DO D. A jakiego kremu wyszczuplającego używałaś? Bo ja ostatnio zauważyłam podobny problem u siebie :( Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość powiem tylko
ze znam kobiete ktora miala bardzo duzy biust (nie wiem dokladnie ale F na bank) i przeszła operacje zmniejszenia piersi i co najwazniejsze zabieg byl refundowany! powodem doo tego bylo monstrualne wrecz obciazenie dla kregoslupa (odjeto po 2,5 kg z kazdej piersi!) ale wiem tez ze stan psychiny pacjenta rowniez moze byc przyczyna refundacji operacji plastycznej i nie tylko. musicie sie dowiedziec dokladnie. pozdrawiam.

Gość powiem tylko
przed swoja ostatnia wypowiedzia nie czytalam calego topiku. widze ze Justysia napisala praktycznie to samo. ale to i dobrze- nadaje to wiarygodnosci naszym wypowiedzia ;] powodzenia na zabiegu!

Gość Estera Ł. KE Krak
Ja też mam swego rodzaju asymetrię. Jedną pierś mam B a drugą C. W normalnyum życiu mi to nie przeszkadza, lecz kilku chłopców ze starszej klasy robi sobie ze mnie żarty :( Fakt właśnie kończę gimnazjum, i jeszcze nie jestem w pełni dojrzała - więc, mam nadzieje że problem sam się rozwiąze. :) Problem asymetrycznych piersi nie psuje mojego życia seksualnego które jest całkiem udane, tylko mój chłopak w czasie stosunku często się naśmiewa że mam "asymetryczne cyce" :(

Gość Esteraprawdziwa
to powyzej to nie jest moj tekst.. i nie mam asymetrycznych piersi...

Gość ovidia
dziewczyny, które pisały o refundowanych operacjach dały mi troche nadziei!!! Byłam na konsultacji u chirurga, ale cena zwaliła mnie z nóg. Herbatki, masaże, balsamy nie pomagają, jeśli jest to wada wrodzona. Ja mam spadek po babci, podobnie jak moja kuzynka. Popytajcie w rodzinie, choć raczej babcie i ciocie nie będa sie chwaliły. Ale z genetyką nie wygrasz.Przynajmniej w tej sprawie.

Gość ovidia
jeszce coś - moja dysproporcja jest na prawdę duża. Radzę sobie jak mogę. Kupiłam przez internet proteze piersi, do tego specjalny staniczek. Wszystko w sklepie dla amazonek. Obmierzyłam się dokładnie, zaryzykowałam i....jest nieźle, choc dziwnie. A ja chciałabym, żeby było normalnie. Piszę o tym, bo może dla niektórych dziewczyn będzie to jakieś wyjście. Mnie jest łatwiej.Pa!

Gość zlota rozyczka
ja ma 18 lat i też mam asymetryczne piersi: jedna miseczka A a druga B.nie załamuję się bo moj chłopak kocha mnie za to jaka jestem a piersi też kocha takie jakie są.

:( ja tez mam asymetryczne piersi, lewa jest duzo mniejsza, ma mniejszy sutek, a druga jest wieksza to widac)i ma duza tarcze i wiekszy sutek od lewej:( co ja mam robic mam 18 lat. to widac w bluzkach, a co dopiero jak mam sie pokazac w stroju kapielowym:(

prosze pomozcie,boje sie isc do lekarza, nie chce tego, wstydze sie rozebrac przed chlopakiem:( co ja mam zrobic????

Gość Madziu
EEe tam nie przejmuj się... ;-) ja też mam podobnie, dużo osób tak ma , moja przyjaciółka jedą pierś ma naprawdę duzo wieksza od drugiej i sie nie martwi bo to z czasem powinno ustapić zalezy tez ile masz lat.... nieraz to jest juz na zawsze wtedy trzeba kupowac na ta mniejsza piersc specjalne wkladki silikonowe a kostiumy tez sa takie specjalne na jedna piers mniejsza a druga wieksza.... don't worry

Gość iwr
ja też mam ten problem... Mam tego dosyć aby się zamaskować ciągle chodzę w luźnych bluzach bo to widać w samej bluzce. Z chłopakami staram się nie mieć do czynienia ale to bardzo trudne i przykro mi że natura jest taka niesprawiedliwa;(

Witajcie dziewczyny !!!! Mam taki sma problem jak Wy i wiem dokładnie co to jest za ból :( Mam całkowicie rozne piersi : jedna miseczka A,a druga D. Ogromna asymetria doprowadza mnie do rozpoczy. Zdecydowałam sie na operacje lecz wiem,ze z taką asymetrią jest kilka sposobow - powiekszyc jedna lub obie, albo zmniejszyc wieksza.Poz zastanowieniu sie chcialam zmniejszyc tą wieszka ale ponoc jest to najbardziej skomplimowana i niebezpieczna operacja , powiekszenie nie jest az tak grozne.Juz niem co mam robic.W tym miesiacu chce isc na konsultacje do kilki specjalistow.Zobaczymy co powiedzą. Taka asymetria to wada wrodzona - poczytajcie o Zespole Polanda !!!! Bardzo wazne informacje !!! Uwazacie ze taka wada moze byc dofinansowana,a gdzie sie ubiegac o zwrocenie kosztow za operacje? Zabieg mam na razie w planach. Boje sie,ale niechce juz zyc z takim biustem. Pozdrawiam wszystkie kobietki i GŁOWA DO GÓRY !!!! Piszcie na moje maila - ZAWSZE odpisze ;))) woman87@o2.pl

Gość zabcia1948
hmm ... chyba mam problem ... wczoraj przed lustrem zauwazylam ze jedna piers jest wieksza od drugiej (zawsze mialam roznice ale nie tak bardzo widoczna) ... a zaczelo sie od tego ze troche mnie bolala na samym poczatku ale myslalam ze to chwilowe i teraz w niedziele zauwazylam ta roznice ... jutro ide do lekarza ale chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z pan miala cos podobnego mam 21 lat i boje sie najgorszego prosze o pomoc ... z gory dziekuje

Gość kate111
zabcia1948 powiedz co powiedział lekarz i czym wkoncu wywołany byl ten ból, gdyż mam podobny problem:/

Gość moja lozezanka miala asymetryc
zne i zrobili jej operacje za darmo ;) Z tym, ze wtedy robią jedną pierś...teraz zastanawia się nad drugą (powiększała mniejszą), bo niust ma spory i krępuję ją że gdy się rozbierze to jedna klapie a druga...

Gość nenyaa
a jak jej sie udalo zalatwic refundowana opercje??

Gość aaa_bbb_ccc
@kate111, ja też, napisz, jeśli wiesz już co to, bo nie śpie po nocach :(

Gość jaoja
tez mam taki problem . 1 miseczka małe B a druga C. mam 18 lat. asymetryczne piersi mam od poczatku gimnazjum,wiec mi chyba nie \'minie\' .koszty operacji sa bardzo duze. okazalo sie,ze to refunduja.a jak byla u lekarza to powiedzial,ze sa osoby,ktore maja powazniejsze asymetie i ,ze sie nie kwalifikuje. co robic ? :(

Gość casals
DZIEWCZYNY!!!!! czym wy się przejmujecie? moja dziewczyna też ma różne piersi, tzn jedną trochę mniejsza... i co ? NIC!!! KOMPLETNIE NIC!!!! KOCHAM JĄ TAK SAMO MOCNO

Gość gdagda
też mam asymetre piersi. nie jest ona wrodzona. miałam zapalenie jednej piersi, gdy karmiłam mojego dzidziusia. pierś była bardzo nabrzmiała, miałm cięcie, wylała się ropa, ale powiększenie piersi pozostało.

Gość 15-latka...
Mam 15 lat i problem mianowicie mam jedną pierś o dużo większą od drugiej :( Jest większa, bardziej wyciągnięta i rozklapciała wręcz a druga jest mniejsza i smuklejsza ... czy są może jakieś ćwiczenia na to by ujędrnić piersi ? Proszę o pomoc ...

Gość Briżit
dziewczyny ja też mam asymetrię - rozmiar A i B. Czy wiedzie co dzieje się z piersiami w ciąży w takich wypadkach? jak jest po karmieniu dziecka? czy po ciąży wracają do tego samego stanu czy nie daj Boże:) jest jeszcze większa różnica?