Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zenia

malec zwraca co zjie

Polecane posty

Gość zenia

Witam po kilku minutach jak maly wypije mleczko zwraca pokarm i prawie natychmiast ma czkawke co mam robic prosze pomocy Pozdrawiam

Gość Mama123
Może on/ona nie zwraca tylko ulewa. Mój syn ulewał do szóstego miesiąca. A czkawkę ma do tej pory często. Lekarz mówi, że tak często się zdarza. Ale dla pewności idź do pediatry. On napewno zbada i zważy dziecko.Na tej podstawie oceni czy nie jest niedożywione.

Moje Maleństwo nadal miewa czkawki(cwaniak potrafi ją nawet sam wywołać! :))) ). Jeśli maluch ulewa to trzeba go na chwilę przed \"zatankowaniem do pełna\" odessać od cycusia. Być może smyk się przejada i oddaje to co ma w nadmiarze? Pamiętaj też o tym by malucha \"odbić\", czyli potrzymać do odbeknięcia(brzuszek musi przylegać do twojej klatki piersiowej), możesz go wtedy masować po pleckach. Jeśli nie pomoże przez kilka dni koniecznie daj znać lekarzowi...

Gość ale ty nie piszesz
dokładnie czy jest to taka ''fontanna'' czy ulewanie....nie sprecyzowałaś. jak fontanna to dziecko oddaje cały pokarm to może się odwodnić a jak ulewanie..no cóż niektóre dzieci długo ulewają , a niektórym mija szybko

Jeśli zwraca cały pokarm no to jest problem. Nie napisałaś czy karmisz piersią czy mlekiem modyfikowanym.Moja córeczka jak ją karmiłam piersią zaraz po karmieniu wymiotowała moim mlekiem.Poszłam do pediarty dzidziusia zważyli i okazało się że zamiast przybierac ona traciła na wadze.Lekarz zalecił karmienie z butelki.Jak jej zrobiłam i dałam to w butelce tylko zawirowało tak pociągła.No i wszystko już było ok. Oczywiscie po każdym jedzeniu dziecku sie odbija i prawie zawsze uleje trochę.A czkawkę to ona miała prawie na okrągło.Pozdrawiam.

Karmiłam synka mlekiem modyfikowanym od samego początku i lało się z niego po każdym posiłku to samo było z herbatkami. Lekarz stwierdził, że jest to refluks żołądkowy. Dziecko do 6 miesiąca może mieć nie do końca rozwinięty mięsień zwieracza w brzuchu i to jest przyczyną. Od 6 tygodnia pediatra zalecił dodawanie do mleka preparatu nutriton, który zagęszcza mleko i naprawdę skończyły się kłopoty. Preparat ten można również podawać przy karmieniu piersią. Zapytaj swojego lekarza. Pozdrawiam Iza

Gość moze to
byc inny tez problem. uwazaj ze by sie maly nie przejadał. Mój na początku jak jadł niewiele (w ramach normy) to było w porzadku, po kilku dniach (od narodzin) zaczął sie po prostu "obżerać", a ja nie protestowałam w myśl zasady, "daj tyle jesc ile [potrzebuje", no to sie zaczeły sie kłopoty. Sama zaczelam mu ograniczac, i sie skonczylo. stwierdzilam, ze lepiej dawac piers czesciej ale mniej, niz naodwrót. Bo raz ze dzieciak po przejedzeniu wszystko wylewa i znowu jest za chcwile głodny., a po drugie cały czas podraznia przełyk 9i żołądek. pozdrawiam

Gość pomocna
Wszystkie mamy zapraszam na www.erodzina.com/forum/ gdzie Odnajdziecie miłe spokojne forum tylko i wyłącznie związane z rodziną i wychowywaniem dzieci... :) Jeśli Szukasz pomocy, rady czy miłego towarzystwa to nasze forum się Tobie spodoba :)