Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co na obiad

co na obiad?

Polecane posty

Gość co na obiad

jakie macie pomysły na piatkowy bezmięsny i szybki obiad?

Gość jak to co
Truskawki ! :D

Gość psychoterapeuta
młode ziemniory posypane koperkiem, zsiadłe mleko (lub kefir), dla rozpusty może być jajo sadzone

Gość 0211254415
mlode ziemniaki, jajko sadzone i kefir :P

Gość obiad
placki, naleśniki,

Gość jak to co
ojejejej Psychoterapeuto twoja wersja jest smakoitsza [oblizuje się]

Gość Kikimiki
a ja bede robic pierogi, trzy rodzaje, z truskawkami, czresniami i kilka ruskich... Z owocami rodzinka zje od razu, zawsze tak jest :) a, ruskie jak nie zjedza w piatek, odsmaze im w sobote:) trzeba oszczedzac czas w koncu. Pozdrawiam.

Gość diodda
ryba ryba i jeszcze raz nalesniki z twarogiem

Gość zupka z botwinką
do wody wrzucić marchwkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. niech się gotują. w tym czasie mlode buraczki razem z liśćmi pokroić i na masełku podsmażyć na patelni. do tego co na patelni wcisnąć sok z połowy cytryny (można też więcej, zależy jak kto lubi). dodać też dwie łyzki koncentratu pomidorowego. kiedy wszystko się poddusi wrzucić do wody gotującej się z marchewą i kartoflami. dodać do zupy pieprzu, vegety. można zaprawić śmietaną. czas przygotowania: ok 15-20 min. smacznego!

A ja wciąż szukam pomysłu, problem w tym, że nie bardzo mi się chce gotować, na dworze tak pięknie, ale o 16 wrócą moje głodomory i trzeba im coś podac, może ktoś z Was ma jakieś pomysły na szybki ale smaczny i syty obiadek? Powiem tylko, ze rozmroziłam piersi z kurczaka, mam fasolkę szparagową i z tym bym chciała coś nowego \"wyeksperymentować\"

Gość Ona 23
ja mam zapiekanke z kartofli, mielonego i kalafiora z serem :)

Gość ja mam dziś na obiadek
faszerowaną cukinię w sosie pomidorowym, mniam, mniam..właśnie się dusi w piekarniku, już doczekac się nie mogę :-D

Gość tinatka
a ja proponuję botwinkę oraz ziemniaki ze skwarkami z boczku (ale nie tego z Kiepskich)

Długo się dziś ociągałam z zabraniem się do obiadu, ale w końcu trzeba było wstać od komputera.Teraz już jesteśmy po obiedzie, zadowoleni i objedzeni a w końcu zestaw był taki:fasolka szparagowa \"na kwaśno\", gulasz z piersi kurczaka z zieloną paprykąi cebulka i ziemniaczki z koperkiem.Jeszcze zrobiłam coctail z czarnych jagód, ale jakoś na razie nikt nie ma ochoty. A jutro to będzie skromnie:kasza gryczana z kefirkiem.

Gość Gooosik
maaaatko luuuudzie jakie tu smakowite rzeczy wypisujecie zebym byla w Polsce to od razu bym zaczela gotowac...ale niestety tu nic nie ma smaku ,,,wiec te wasze pysznosci pozostana mi w kregu marzen :)

Gość Gooosik
w sumie na obiadek... moglo by byc.....spagetti z sosem pomidorowym a w nim papryka pieczarki zielony groszek cebulka odpowiednio przyprawione czarnym pieprzykiem a na to wszystko starty zolty serek(duzo bo lubie) a do tego salata zielona zrobiona na styl mizerii czyli w kwasnej smietanie na styl slodko kwasny..... ooooczyyywiscie przyprawione pieprzem............

Gość Gooosik
marchewkowa i placuszki do tego.... troszke wiecej slodkosci prosze

Gość martyneczkaaa
a ja zrobiłam "paszteciki" drożdżowe z pieczarkami :) pycha!

Gość Gooosik
na obiad? paszteciki? a jakas zupa do tego?

Gość psik psik witamina C
ja dziś pierogi z kapustą do tego czerwona kapusta zasmażana

makaron z pomidorami, czosnkiem i oliwkami + pieczone filety rybne (wszystko gotowe zanim ugotuje sie makaron)

Gość Ulas
pomocy.... skończyły mi sie pomysły na obiady... juz nie wiem co wymyślać a zostoło 2h do obiadu. Cóż w garść sie chyba wezme i skończy sie na gulażu z karkówki, pewnie jakas sałatka wiosenna do tego i tyle mojego wlkadu. Na obczyźnie trudniej się gotuje. To zabawne jak sie chodzi do sklepu ze słownikiem duńskiego, mozna sie pośmiac:)

Gość Artur25pl
Cos na piatek? A wiec tak: Ziemniaki w zaleznosci na ile osob zawsze robicie 4 -5 jajka 1 cebula 1/3 kostki margaryny kefir Ziemniaki gotujemy, potem kroimi w kostke lub w grubsze plasterki jak kto woli. Smazymy je na patelni, dodajemy jajka jak sie ziemniaki nam zrumienia lub przypala(im bardziej przypalone tym lepsze). Dodajemy tez wczesniej przysmazona cebule. Do tego jak ktos chce moze dac sobie kielbase slaska tez przyzmazona w plasterki lub kostke. Jesli wiecie co to wodzianka to goraco polecam do ziemniakow. Pychotka!

Gość Szulamitka
Mój stały zestaw - kasza gryczana, jajko i kefir. Właśnie się zajadam ;) Smacznego

Frytki z jajkiem sadzonym najczęściej, ryż zapiekany z jabłkami, kasza manna na gęsto zalana bajkową chwilą. Ryba, albo placki ziemniaczane.

Ojj.... pomysłów na obiad jest tak dużo, jak dużo jest gustów ;)) Ja dość często wyszukuje przepisów na www.ugotuj.pl , nawet wysłałam tam kilka swoich ;)

A moze przemienmy ten topic na topic o ogolnie o gotowaniu-a nie tylko o piatkowym Napewno nie jedna z nas wstaje rano i sie zastanawia co na obiad zrobic to ja zaczne :) Dzis na obiad mam ziemniaczki,szynka pieczona z cebulka i mizerie-na deser lody :P pozdraiwam