Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soul78

usg 3 d raz jeszcze - warszawa

Polecane posty

Witam! Wiem,że ten temat był juz na forum wielokrotnie omawiany ale ponieważ zapisałam się na usg 3d do dr Roszkowskiego mam pytanie czy w 20 tygodniu ciąży zrobi mi takowe? Skąd ta niepewność?Poczytałam wypowiedzi dziewczyn z Bociana i większość mówi,że w tym okresie nie wykonuje 3d tylko 2d a kasę bierze jak za 3d. Czy ktos ma w tym temacie jakies doświadczenia? I w ogóle z opnii o doktorze wywnioskowałam,że ... co najmniej \"dziwny\" z niego człowiek;) Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

...dlaczego nie zrobi bo raczej nic nie bedziesz widziala 3D bardziej jest widoczna dzidzia jak ma wiecej cialka po pierwsze i jak sie ulozy to sa dwie najwazniejsze rzeczy nasza dzidzia jeszcze sie tak nie ulozyla aby mogla jej zrobic zdjecie w #D lepiej nagraj na plytke pozdrawiam

Carlaa dzieki za odzew. Czyli mówisz,że nie zrobi? Ale ja widziałam juz tyle fotek dzieciaczków z usg 3d we wcześniejszych tygodniach np. 14 i wyglądały calkiem fajnie i wyraźnie a skoro dr mam taki dobry sprzęt to nie wiem w czym problem? Nie chodzi to o fotkli dzieci tylko o to,żeby sprawdził czy wszystko w porządku tyle że zwykłe usg mogę zrobić w swojej przychodni za damo. A co powiesz nt samego Doktora?;)

Ja byłam w 22 tyg. ciąży u dr. Roszkowskiego najlepiej jest iść po 20 tygodniu bo to chodzi o to żeby narządy wewnętrzne dziecka były już rozwinięte odpowiednio. Nie rozumiem dlaczego Pan dr nie zrobi w 20 tyg. usg trójwymiarowego. On jest świetnym specjalistą i potrafi wykryć wady i myślę, że na normalny sprzęcie też to potrafi. Też słyszałam opinie że jest dziwny. On jest po prostu normalny nie wciska kitów nie rozpływa się nad pacjentką. On ma być fachowcem nie lejącym wody i taki jest.

soul - potwierdzam to co napisala iza. badanie to robi sie w 22 tyg ciazy, gdyz wtedy najlepiej widac dziecko(jest juz na tyle rozwiniete, a z drugiej strony jeszcze na tyle male , ze mozna wsyzskto sprawdzic). dziwie sei, ze nei zaproponowali Ci wizyty 2 tyg pozniej, a moze to Ty tak zdecydowalas.. ja odebralam doktora pozytywnie, rzeczowy facet. a przede wszystkim swietny specjalista-i o to chodzi ;) jak juz sie wybierzesz wez kasete vhs, mozna nagrac ewentualne 3d. moja dzidzia sie co prawda odwrocila, wiec neiwiele widac, ale jak badziesz miala szczescei to moga wyjsc piekne zdjecia :) pozdrawiam i zycze zdrowej niuni :):)

Kobietki dzięki za odp. Co do terminu to w zasadzie zdecydowałam sama. Pani dr powiedziała mi,że najlepiej zrobic to usg (już nie pamietam dokładnie, Wasze wypowiedzi wzbudziły we mnie wątpliwości) 18- 20 tydzień lub do 22 tygodnia, ale nie później, bo nie wyjdzie. Juz sama nie wiem co robić? Zapisana jestem w przyszłym tygodniu a czas nieubłagalnie leci. Dzieki Kas za pozdrowionka, ale mam dwie dzidzie:) Serdecznie pozdrawiam:)

Gość podciągam*****

Jeszcze jedno pytanie: czy do dra trzeba brać wydruki z wcześniejszych badań usg? karte ciązy i inne wyniki? Chyba nie? Dzieki za odp.

Gość upupupup**

Gość muszu
do soul Witaj ja bylam u doktora Roszkowskiego i tak jak gdzies czytalas tak pan doktor robi ze za usg 2d bierze jak za 3d a jesli zglaszasz reklamacje to na to pytanie uslyszalam ze to jest za wizyte. Ja sie zapisujac na to usg bylam poinformowana ze bedzie to usg 3d ze wzgledow na to ze przy pierwszym dziecku wyszla wada genetyczna. Tak wiec jesli chcesz zrobic usg 3 d to poszukaj sobie innego gabinetu. Pozdrawiam