Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdezorientowana ...... .

Ciąża - mam 2 pytania

Polecane posty

Gość Zdezorientowana ...... .

Cześć. Może mój problem (pytania) wydadzą wam się śmieszne i nie bedziecie mi szczedzic slow krytyki, ale prosze o odpowiedz. Wczoraj kochałam się z moim chłopakiem, on miał prezerwatywe. Dziś dostałam okres. Wiem, ze w ciazy jest mozliwe miec okres, ale to są dni niepłodne?!!! Czy jest możliwe w takim dniu (niepłodnym) zajscie w ciaze?

Gość w kwestii formalnej
W pierwszym zdaniu mej odpowiedzi musze Ci poinformowac, ze WSZYSTKO jest mozliwe na tym niedoskonalym swiecie ;) Jesli okazesz sie byc w ciazy to nazwijcie go McGyver, koniecznie :P A teraz na serio: jak kiedys nie bedziesz miec okresu, tak z dwa tygodnie po przewidywanym terminie (miesiaczki, nie zaplodnienia) to idz do ginekologa, bo mozliwe, ze bedziesz w ciazy. A teraz przestan panikowac, ladnie sie ubierz i idz na randke. Skoro nie masz problemow, to nie wymyslaj ich sobie na sile. Zycie jest piekne :)

Gość Zdezorientowana . ...... ...
Dzieki za odpowiedz, mozesz mi powiedziec, ze to byly dni nieplodne? Czy przed okresem (dzien wczesniej) jest dzien plodny? Prosze o odpowiedz!

dni plodne są pomiedzy 14 a 18 dniem cyklu...wiec dzien przed miesiaczka są dni nieplodne...

Gość w kwestii formalnej
Odpowiem tak: cykl kobiecy sklada sie z dwoch faz. Pierwsza faza przedowulacyjna moze miec zmienna dlugosc, druga faza (poowulacyjna) trwa 14 dni (jest to faza stala pod wzgledem dlugosci). Jesli dzis dostalas okres tzn. ze owulacja byla 14 dni temu. Zadna komorka jajowa tyle nie przezyje, nie ma szans. Pozdrawiam

Dzieki :) Troche sie boje, bo dzis sprobowalam grzybow ktore zawsze uwielbialam i dzis po prostu mialy mataliczny smak, nie moglam ich zjesc :-o mam nadzieje ze bedzie ok, za 5 dni kupie test jeszcze dla pewnosci

Gość tak to jest
jak sie dzieci za seks biorą poczytaj sobie troche literatury na temat cyklu miesiączkowego kobiety to przestaniesz zadawać takie pytania chcą wiedziec gdzie dac wsadzić a takich podstaw nie znają a potem ratunku jestem w ciąży

tak to jest :-o Wiedziałam, ze takie odpowiedzi się pojawią. Dzieckiem nie jestem juz dawno, po prostu troche sie boje, czy to cos zlego ze zadalam pytanie i ktos zyczliwy mi odpowiedział? Zabij mnie za to.

Gość tak to jest
nie zabiję cię za to bo z jednej strony rozumiem że strach ma wielkie oczy, ale pytanie zadałaś w taki sposób że ręce mi opadły po prostu, jakbyś w ogóle nie wiedziała skąd sie dzieci biorą

Gość tak to jest
a poza tym po prostu nie napisałaś który to dzień cyklu i czy okres dostałaś w przewidzianym terminie....