Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inesss

Chcę zacząć używać tamponow.

Polecane posty

Gość Justa xD
Dziewczyny... doradźcie mi.. Od 1-szej miesiączki używałam podpasek lecz często chodzę na basen i musiałąm rezygnować z tego przez to że miałam okres... Postanowiłam że zacznę używać tamponów... Tylko nie wiem które będą lepsze na mój pierwszy raz... te z aplikatorem czy bez? a jak już się założy ten z aplikatorem to trzeba coś wyjmować czy usuwać? Niektóre dziewczyny mówią że aplikator ułatwia założenie... Ja już sama nie wiem... Doradźcie mi proszę :) Tylko potrzebuję dorady już teraz... Pzdr;)

Gość MARTU15
HEJ NA ALLEGRO TAMPONY o.b. 400 sztuk sa za 50 zl !

Gość ksy
Ja pierwszy raz używałam tamponów jak miłam 15 lat. Lepsze są z aplikatorami, bo nie musisz sobie placa wkładac od pochwy. Sznureczek się nie powienien urwac ponieważ przechodzi przez całego tampona. Przez tampony naciągasz sobie błonę dziewiczą. I jak biędziesz pierwszy raz się kochac to nie będzie Cię tak mocno bolało. Ale nie wszystkim się naciąga przy zakładaniu tamponów.

Gość husjj
Boże, jak tak czytam, to aż słabo mi się robi. Wystarczy kupić najmniejsze tampony, przeczytać instrukcję i włożyć bez wymyślania zbędnych filozofii. Polecam na stojąco, wystarczy się rozluźnić. I się nie bać, tampony nie gryzą. Wiadomo, że może trochę boleć, ale nie są to nie wiadomo jakie katusze nie do wytrzymania.

Ja też na próbę kupiłam tampony z Biedronki i są OK. Jak dla mnie to niczym nie różnią się poza OB - a są super tanie. Wkładam zawsze stojąc jedną nogą na wannie lub w pozycji kucającej. Nie bójcie się tamponów - to nic nie boli. Zanim użyjecie pierwszy raz, możecie spróbować po prostu wsunąć do pochwy sam palec (koniecznie wcześniej umyjcie ręce z mydłem!), aby przekonać się, że to nic strasznego.

Gość Paulina1995
hej,sluchajcie czy tego tampona trzeba mocno popchnac palcem? gleboko trzeba wlozyc palec? ja sie moje ze za gleboko sobie wloże...