Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _aneta_lulka

Ciąża i te sprawy!!! Piszcie

Polecane posty

Gość _aneta_lulka

napiszę w skrócie. Okres sie spóźnia(6dni),a od 3 dni bóle żołądka,podbrzusza, mdłości i nie mam na nic ochoty,a do tego jestem ospała. Nie mam żadnego stresu ani problemów które mogłyby spowodować opóźnienie. Teraz skończył mi się śluz, miałam taką żółtą wydzieline i sucho i wtedy dostawałam zawsze okres aż tu nagle znów biała przezroczysta wydzielina taka mokra. Czy to może wskazywać na ciąże???

Gość MAM TEGO DOŚĆ
może...

Gość mi-mo-mu
:D z tego co opisujesz to TAK :]

Gość MAM TEGO DOŚĆ
I odezwała się ekspertka od niepokalanych poczęć... ;-)

Gość _aneta_lulka
a pojawienie się tej wydzieliny co może oznaczać?

Gość vivicafox
zrób test...objawy mogą wskazywać na ciążę ale nie muszą. okres może sie spózniac ze stresu...ból żołądka, mdłości - ja tez tak często mam (a wciąży nie jestem) - zależy tez czy kochałas sie bez zabezpieczenia i czy w dni płodne. ryzyko wzrasta jesli stosunek był "niezabezpieczony", ale jesli pod tym względem było ok, to nie martw sie na zapas. po prostu przełam sie i zrób test.

Gość coos
Taka wydzielin araczej wskazuje na owulcje,zreszta nie weim moze mnie ktos oswieci:P

mam problem nie umiem z nim gadac z mama moze wy mi cos poradzicie prosze odpowiedcie:(wiec tak powinnam dostac okres miedzy 16 a 24 czerwca zaczełam sie kochac z moim chłopakiem 14 czerwca i do tej pory nie mam okresu wiem ze uwazalismy z tym wszystkim chciałam sie spytac czy stres i sex moze opuznic okres?? terazdawalam matury i miałam sporo stresu pozatym mój okres jest nieregularny co powinnam robic czy kupic test ciazowy czy isc do ginekologa prosze odpiszcie:(

Gość coos
sters moze opoznic okres,a jak ty tak obawiasz sie tej ciazy to mogly ci sie jakies objawy zrobic(c.urojona:P) Najpewniejszy bedzie gin.

Gość kobieta 20
jestem w podobnej sytuacji i myśle że jestem w ciąży ale ty niemartw się na zapas będzie dobrze

Gość ....................
chmura odczekaj jeszcze 4 dni i rob test...albo zrób od razu i za parę dni drugi. ucha do góry, matura to dlugotrwały stres + pewnie egzaminy na studia, a teraz jeszcze się dodatkowo niechcianą ciążą denerwujesz. sam niepokój ewentualną ciążą może opóźnić okres. kochałaś się blisko teminu miesiączki więc powinno być oki. odrzałuj te kilkanaście złotych na test i zrób, bedzi po strachu ;)

dzieki dziewczyny naprawde dzieki:) chyba tak zrobie jak mi radicie:)kobietko 20 ty tez sie nie martw tez bedzie ok:)

Gość _aneta_lulka
no więc tak. Ostatni okres miałam 30maja czyli to był pierwszy dzień cyklu. Kochałam się 10 czerwca. Najpierw na chwilke bez prezerwatywy, później prezerwatywa,a później po 10 minutach odpoczynku znów,ale tylko na chwilkę beż tak 1minutkę. Wychodzi na to,że to był 12 dzień cyklu. Mogło wtedy dojś do zapłodnienia? Dziś rano zrobiłam test i niby jest tam jakaś słaba,ale to bardzo słaba druga kreseczka. Jutro rano go powtórze i jakby co jeszcze w poniedziałek,chyba że jutro wyjdzie mocna i nie bedzie wątpliwość. Piersi mi się zaokrągliły i w obwodzie mam prawie 1-2cm więcej, no i dziś rano jak się obudziłam to chciało mi się strasznie wymiotowac. Całymi dniami tak mam tylko wieczorem ustaje. No i jeszcze ta biała wydzielina jest jakby woda, może troche gęstrza i dziś skapła mi na noge. Raz pobolewało mnie przez chwilę podbrzusze. Dodam też,że o ciązy nie myślałam i sie jej nie obawiałam tylko po tak długich bólach i mdłościach dopiero wczoraj na to wpadłam więc raczej nic sobie nie uroiłam. Piszcie jak myślicie

Gość nieciekawie
To były dni płodne, jest duże prawdopodobienstwo ciązy

Gość nieciekawie
a poza tym jak masz kreske nawet slaba to na 100% jestes w ciązy.

Gość _aneta_lulka
no mzobacze jutro może będzie mocniejsz:) a co mnie tak naprawde wczoraj zaniepokoiło to to,że ja bez opamiętania moge jeść lody,a szczególnie rożki,a tu wczoraj bum myślałam po jednym ze zwymiotuje:

a ja natomiast mam biała wydzieline ale taka jaka jest w dniach płodnych nic mnie nie boli nie mam wymiotów i nie chce mi sie jesc od czsu do czsu cos zjem ale tez sie odchudzam wiec nie wiem co jest nie tak jutro kupie sobie test ciazowy tylko ze ja nigdy nie robiłam :(wytłumaczcie mi na czym to polega jak nie jestem w ciazy to nie ma zadnej kreski a jak jestem to sa jakies kreski?? ile kosztuje taki test ciazowy??

mam jeszcze jedno pytanie cy mozna zajsc w ciaze jak koles sie nie spusci w tobie jakie jest ryzyko wtedy zajscia w ciaze??

Gość _aneta_lulka
na teście masz wszystko dokładnie opisane. Rano jak wstaniesz idziesz do kibelka, siusiasz do naczynia,a później do pipety pobierasz kilka kropelek i wkrapiasz no i czekasz na wynik. 1 kreska nie jesteś, 2jesteś a co do tego drugiego pytania, to jeśli miał prezerwatywę to jest to nie możliwe(raczej)a jeśli jej nie miał to może być prawdopodobne o ile miałaś wtedy dni płodne

no zrobiłam test wyszło ze nie jestem:)teraz mam wizyte u ginekologa tak 16 sierpnia:P czyli powinnam miec jakos okres mam nadzieje ze bedzie:)jak nie to cos zle zrobiłam i powturze sobie jeszcze raz:)

Gość to ja 19
do aneta lulka:: sorki ze cie zmartwie ale jest duzo prawdobodobienstwa ze jestes w ciazy bo pojawila sie 2 kreska !!! a ze jest slaba to nic!!! idz lepiej do ginekologa od razu niz robic kolejny test !!!! napisz jutro jak tam wynik trzymaj sie pa

Gość _aneta_lulka
no mam nadzieję, że to ona:)

Gość mi-mo-mu
----> Mam tego dość ---> Ty nie bądz taka mądra :D jutro sobie robie test ciążowy i trzymajcie kciuki żebym nie była :D ... och bo c\nie wiem co zrobie :( ... buziole :D

Gość eiruhwe
a jesli po 3 minytach pojawi sie jedna kreka a dopiero po kilku godzinach (4-6) dwie kreski to czy moze to oznaczac ciaze???

eiruhwe nie. najlepiej po odczytaniu wyniku - tyle minut ile podnao na opakowaniu, test wyrzucic i nie patrzec co pozniej - po kilku godzinach sie na nim dzieje bo zachodza tam juz inne reakcje i to nie jest juz wiarygodny wynik. to tyle

już na jednym pisze topicu.przeczytałam teraz ten topic i się za bardzo nie pocieszylam .okres spoznia tez mi się.boli mnie jakby żoładek,pocieszyłam sie ztym sluzem ze jak żółty o zbliża się okres.wiec moze to głupio zabrmiec ale rano wstałam mialam biały nawet gesty śluz ale pózniej jak by spoko i teraz po prezcytaniu tez skoczylam do łazienki(wiem ze moze to głupio zabrzmi)chciałam zobaczyc..a tutaj patrzec znowu biały sluz .nie ma co tutaj gdybac trzeba zrobić test

a nie wiem czy to jest ważne ale też gdzies ptrzeczytała zeby zmierzyć temp.ciala. tak z ciekawosci i mam cały dzień utrzymuje mi się 37.2 mierzylam po poludniu i teraz

Gość eiruhwe
mialam taka sytuacje ze uprawialismy peting z facetem okers mi sie spoznilal 2 tyg zrobilam test negatywny ale dalej okresu nie bylo poszlam do ginekologa przepisal mi luteine okres przyszedl po 4 dniach stosowania a teraz czekam i znow nic :( czy to mozliwe zebym byla w ciazy????

Gość nie. gdybys byla w ciazy
to bys nie dostala okresu po luteinie

Gość lutren
Wiele juz wody uplynelo od tego czasu... teraz powinnas juz wiedziec czy bylas w ciazy. jak ma na imie malenstwo?;D