Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _aneta_lulka

Ciąża i te sprawy!!! Piszcie

Polecane posty

Gość onyx
hej! znów mam schizy. tydzień temu kochaliśmy się jak zwykle z gumką,miałam dni płodne, nic nam nie pękło. boję się, bo boli mnie od wczoraj w okolicach prawego jajnika, a to podobno jeden z wczesnych objawów ciązy? mam stracha, bo tyle się tutaj naczytałam, okres mam dostat za około 5 dni. a i niepokojące jest to,ze mam ogromną ochotę na piwo, cały czas nie myślcie,że jestem nastolatką... napiszcie coś na ten temat dostaję już fioła...

onyx, spoko, jak nie pękła guma, nic się nie stanie, a ból jajnika - to mogła byc owulacja, albo jeszcze cos innego, dlaczego zaraz ciąża. Wyluzuj. Ja mam podobne objawy, co opisane przez anete_lulke (ale testu nei robiłam), tylko że ja chciałabym, żeby to była ciąża... a boję się, że tylko jakies spóźnienie. :-(

Gość malutka_istota
bueheheh dziewczyno ja chciałam miec taki problem we wrzesniu jakbym taki miala to bym spała spokojnie, no niestety wtedy a z wielka radoscia dzis stwierdzam ze jestem w ciazy, i tak na marginesie mnie nic niebolało zadne podbrzucie zadne jajniki nic, zero mdłosci, a jedyne co to jadłam jadłam spałam spałam spałma i znów jadłam i spłama i tak przez tydzien az mama oznajmiła idz se kupic test :) hehe i kinder niespodzianka która teraz niedaje w nocy spac bo kopie :) ale ciaza to nic strasznego :P najgorszy jest pierwszy misesiac jak sie dowiesz ze w ciazy jestes, jesli go przetrwasz i niebedziesz miec głupich pomysłów i ich niezrealizujesz jak ja to później bedziesz chodzic z rogalem na twarzy i czekac na malenstwo JAK JA !! hehehehe powodzonka :):):)

Gość onyx
tylko ten jajnik to mnie boli tydzień po owulacji, a dokładnie od czwartku! a może to nie jajnik? już się pogubiłam,że nawet nie wiem w którym dokładnie miejscu boli jajnik,bo mnie jakby troche nad pachwiną, bardziej w stronę środka brzucha. już sama siebie się dziwie jaka muszę być zeschizowana,że zadaję takie pytania...

Gość malutka_istota
takie schizowanie to norma, gdyby moje schizy poprzednie sie potwierdziły to miałabym juz z 1000 dzieciaczków hehehehe jak człowiek schizuje to najgorsze jest to ze podswiadomie sam wywołuje pewne objawy typu "niedobrze mi" itp. a kazdy bół czy odbicie po jedzeniu traktuje jako jakis ZNAK ! :) wówczas gdy niemajac podejrzenia o ciaze wogóle na takie rzeczy niezwraca uwagi, hehe zabawne ile potrafi nasza psychika i jaka nieobliczalna jest :P

Gość onyx
zgadzam się z tobą w zupełności! już kiedyś tak też się bałam, że jak dostałam okres to zemdlałam z bólu na uczelni,że karetka musiałą przyjechać i dać mi ketonal w dupsko! moje schizy pojawiają się raz na kila miesięcy, ale za każdym razem coraz więcej sobie dokładam, no dziś zauważyłąm białą kreskę od pępka w dół(może wcześniej ją miałam?). już po tygodniu od domniemanego zapłodnienia? no odbija mi już totalnie...

Gość malutka_istota
hehe dobre biała kreska, wiesz co ja jestem w ciazy ale mi sie pojawiła raczej taka jasnobrazowa a nie biała a zreszta to wychodzi gdzies koło 7, 8 miesiaca heheh a nie na poczatki hehe jak czytam to jak schizujesz to przypominam sobie siebie haha boze co ja wyprawiałam jakie schizulce miałam, mało brakowało a matka by mnie w psychiatryku odwiedzała !! ale mam niezawodny sposób aby pozbyc sie schizów KONIEC Z SEKSEM !!!!! hehehe albo zostan les wybór nalezy do ciebie !! papa pozdrawiam

Gość onyx
hej dziś zrobiłam o 9-11 dwa testy pro test i z bobaskiem i oba wyszły negatywne. jakoś nie do końca się uspokoiłam, ale zawsze to coś. oba testy są czułe, wykrywają już od 25 jakiś jednostek ludzkiej gonadotropiny. ja jestem 11 dni po ew. zapłodnieniu, a test już wykrywa po 6 dniach. no chyba już teraz muszę wyluzować.

Gość onyx nie chce Cie dołować ale
ja tez robilam 2 testy (pre test i quic view).pierwszy około 10 dni po ewentualnym zapłodnieniu, drugiza 3 dni.Oba były negatywne. Poszłam do gina.Nic nie widział. Kazał jednak powtórzyc test. Powtórzyłam (quic view) i wyszedł pozytytwny.Jest ciąża.10 tydzień :)

Gość onyx
my sie mimo wszystko zabezpieczaliśmy,nic nie pękło...

Gość onyx
a zabezpieczyliście się czy to prowokacja, czy chcesz mnie naprawdę zdołować?

Gość onyx nie chce Cie dołować ale
zabezpieczaliśmy się, ale w taki sposób, że ja brałam tabletki, więc w sumie masz racje to nie to samo co u Ciebie. Naprawde zyczę Ci tego, aby było tak jak chcesz :) Pozdrawaim i odezwij się jak juz będziesz wiedziała co i jak :)

Gość onyx
może zapomniałaś wziąć tabletki w odpowiednim czasie? jakie miałaś pierwsze objawy?

Gość malutka_istota
siema ONYX kupe lat :) NIESŁUCHAJ ICH BO TYLKO CIE WKURZAJA !!!!!! NIEJESTES W CIĄŻY !!!! bo po 1 zabespieczyliscie sie 2 zrobiłas 2 testy, dwa negatywne co innego gdybyscie sie niezabespieczali ale jesli nic niepekło to niemasz powodów do obaw !! poprostu podswiadomie wmawiasz sobie ze to ciaza, i dlatego sama wywołujesz sobie niektóre objawy ! ale jesli chcesz wiedziec ja jak zaszłam w ciaze miałam takie objawy -duzo spałam -jadłam za dziesieciu albo wcale -miałam ogromna ochote na kwasne rzeczy np. kiszone ogórki lub kapusta -było mi niedobrze, ale zdazyło mi sie tylko raz wymiotowac -byłam wrazliwa na dotyk -bolały mnie piersi, były strasznie wrazliwe -lekko sie powiekszyły -chodziłam sisiu co 30 min -miałam trudnosci z wstrawaniem o 7 rano do szkoły wstawałam przewaznie o 11 :) -no i ogólnie słabo sie czułam, byłam zmeczona i połamana -ok. 2 miesiac strasnzie bolała mnie głowa jak wstawałam

Gość malutka_istota
i jeszcze cos, ja jak sie dowiedziałam ze jestem w cizy to juz byłam w 6 tygodniu, wczesniej wykluczałam całkowicie ciaze dlatego ze strasznie schydłam własnie przed te 6 tygodni, w pierwsze 2 tygodnie strasznie sie chudnie bynajmniej ja tak miałam i moje kumpele, wszystko na nas wisiało !! ogólnie jesli miałas nagły spory spadek wagi w ostatnik czasie i wydaje ci sie ze schudłas to idz lepiej do gin :) ale dzidzia to nic strasznego :):):) przyzwyczaisz sie do tej mysli hehe szybciej niz myslisz :) pozdrawiam :)

Gość onyx
no hej! faktycznie kope lat! trochę schudłam, ale ze stresu! piersi mnie bolą, plecy i coś w brzuchu, piję jak smok-mam nadzieję,że się nie mylę, bo tak mam przed okresem. teraz jestem jeszcze w pracy i wszystko mnie wkurwia, bo wszystko ma być na już! siku też chodzę często, ale to moje nereczki mi szwankują! modlę się żebym w ciąży nie była!

Gość onyx
a od kiedy miałaś te objawy,chodzi mi od którego tygodnia po zapłodnieniu?

Gość onyx
dostałam okres,także problem z głowy!

Gość malutka_istota
od 3 tygodnia po sugerowanym zapłodnieniu, w symie od 2,5 tyg ale widze ze ciocia przyjechała :( buuuu.... niebedziesz miec dzidzi a to takie cudowne jak nosisz w sobie malutkiego człowieczka :) kiedys sie przekonasz ze po piekne, i zycze ci zebys tamten czas przezywałą cudownie i z radoscia !! :):):)

Gość pola1989
Witam mam pewien problem ktory zaczyna mnie coraz bardziej martwic i juz powoli tylko o tym mysle!!! W ciągu ostatniego miesiąca kilka razy bawiłam sie z moim chłopakiem tzn on mnasował mnie palcem w miejscach imtymnych ale nie wsuwał go nigdy do mojej pochwy (może jedynie na jakies 1-2cm) ale nigdy nie współżyliśmy ani tez nie dotykał penisem moich miejsc imtymnych!! teraz spóźnia mi się okres juz 7 dni. kilka dni przed tym jak mialam planowo dostac okresu bolaly mnie piersi tak jak zawsze przed okresem ale pozniej bul ustal a miesiaczki nie dostala:( teraz znowu bola mnie piersi i wydaj mi sie jakby były troche wieksze. I boje się że moj chłopak mógł np dotykac swojego czlonka a poxniej masować mmnie i chcialam zapytać czy przez taka nieuwage moglo dojsc do zaplodnienia???? prosze o szybka odpowiedz bo zaczynam sie bardzo mocno denerwowac(((((((

Gość mikana
25 lipca to był mój 28 dzień cyklu. dzisiaj jest 29 lipiec czyli 4 dni opóźnienia. od niedawna rozpoczęliśmy z chlopakiem współżycie. czy to możliwe że beż wytrysku moglo dojść do zapłodnienia??? zabezpieczaliśmy się lecz raz spadła mu prezerwatywa (wiemy, że do niczego nie doszlo) boje się ze mogę zajść w ciąże........ prosze, niech ktoś mi doradzi...

Gość BEnissima
Hej hej hej... mam pewne pytanie do Was... Wiem, że zamiast pytać, mogłabym po prostu zrobić sobie test i by bylo po sprawie... Ale nie mam na niego pieniązków ani chyba odwagi... czuję się dziwnie, po nieważ okres spóźnia mi się ponad 2 tygodnie!!... Ale możliwe że to normalne, bo mam nieregularne, a 2 miesiące temu zrobiłam przerwe w tabletkach ANTY... Jest mi wciąż niedobrze, wciąż mam zgagę i jestem ospała... ale to można też inaczej obdierać, bo własnie od miesiąca się leczę na Helikobakter Pylori, czyli mam chory żołądek.... Ale co mnie do tego niepokji, to to, że bolą mnie sutki, czuję się cięzko i mam wciąż jakieś dziwne wydzieliny pochwowe... raz wodniste, przezroczyste i ciągnące, raz białe i gęste,a za chwile żółtawe... A dziś przez pół godziny nie mogłam się ruszyć z bólu podbrzusza.... i nie wiem co to ma oznaczać... :|... Czy podczas ciązy są takie wydzieliny??? Czy jest raczej sucho?... No i czy to pobolewa?... Bo nie wiem czy to taki PMS potężny i lada dzień przyjdzie okres, czy mam się bać... w sumie to tak czy siak umieram ze strachu.... Proszę, powiedzcie mi coś konkretnego....

Gość szpieg17
Hejka wszystkim... :( Mam proble... :( niedawno zrobiłam to po raz pierwszy z moim chłopakiem... nie używalismy gumki bo on twierdził że jak nie ma wytrysku do środka to ciąży nie będzie... czy to prawda?? prosze odpiszcie.... :( No i miałam tą dziwną wydzieline była taka podobna do wody. Jak sobie liczyłam to to były dni niepłdne ale mogłam sie pomylić. Boje sie strasznie... :( Okres miałam 1 października a robiłam to 15 czy moge zajść w ciąże...?? :( Boje sie i wstydze iść i kupić test ciązowy... :( prosze o szybką odpowiedzć bardzo prosze... :(

Prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo duże, niestety. Wg moich obliczeń mogły to być Twoje dni płodne, a w ciążę zajść można nawet bez wytrysku - poprzez płyn ejakulacyjny (tę wydzielinę zaraz po wzwodzie). Kup test, ale zrób go dopiero w dniu oczekiwanej miesiączki - wtedy będzie najpewniejszy, choć generalnie np. Bobo-Test wykrywa już 6. dniową ciążę. Trzymam kciuki.

Gość szpieg17
jeszcze raz ja. Mam pytanie. Dni płoden są wtedy gdy leci śluz?? Bo mi podczas stosunku nie leciała ani kropla sluzu dopiero po stosunku pojawił sie ale dziwny podobny do wody co to może oznaczać?? A i jeszcze jedno ja wcześniej sie bawiłam z chłopakiem po każdej zabawie leciała mi krew co to oznacza?? prosze o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje

Są wtedy, gdy jest śluz (szczyt płodności), ale trzeba dodać kilka dni przed pojawieniem się śluzu (możliwość przeżycia plemników). Jeśli leci krew po \"zabawie\" (jakiego typu?), to pewnie w którymś momencie gdzieś Cię podrażnił.

Gość jansee
mam problem od jakich roi sie w internecie Kochalam sie z moim chlopakiem i mielismy gumke ktora nie pekla ani sie nie zsunela.Byly to dni plodne. Na pocztaku On byl w majtkach i aby mogl juz zalozyc prezerwatywe wyjal czlonka z majtek i podotykal nim w okolicach moich pachwin, nastepnie zalozyl prezerwatywe i sie kochalismy ,wytryk byl poza mna i pozniej moj chlopak poszedl sie wykapac,ale to wszystko zmyc. Czytajac to chyba mozna stwierdzic ,ze nie ma takiej mozliwosci, biorac to pod uwage ze poznie sprawdzilismy i z prezerwatywa bylo wszystko ok,ale ja juz mam taki charakter ,ze widze rozne mozliwsci, np. taka ,ze kiedy go wyjmowal z majtek i dotykal pachwin (ale to tylko pare sekund) mogl ten sluz jego sie jakims sposobem przedostac do mnie? prosze pomozcie.....prosze

Gość asdfg
jakies 4 lata temu mialam te same obawy, po kazdym seksie stres, moj facet mial ze mna przechlapane nie pozwalalam na zblizenie dopoki nie zalozyl gumki, zero dotykania, cyrk na kolkach :) dzis jestesmy rok po slubie kochamy sie bez prezerwatywy, tylko ze nie konczy w srodku trwa to juz rok i ciazy brak. fakt wypadki chodza po ludziach ale zajsc w ciaze to chyba nie jest tak latwo. wiec wrzuccie na luz. zycze wam ... okresu ? :D

Gość jolciaaa245
czesc wszystkim.jestem tu po raz pierwszy i mam nadzieje ze odpowicie mi na te kilka pytań.a mianowicie.czy jest możliwe zebym mogła nie zajść w ciąże kochając sie w dni płodne?Okres zawsze mam regularny (jak w książce) wiec dni płodne byłam sobie w stanie wyliczyc.Kiedy moge zrobic sobie test ciążowy jak okres dostane teraz 15 listopada? czy jest mozliwosc zajscia w ciąze w dni nie płodne?z góry dziekuje za odpowiedz.Podrawiam jola