Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajuuusia

kobiecy Savoir Vivre

Polecane posty

Jestesmy kobietami, towarzyszkami życia, matkami, ozdobami naszych mężczyzn.. Powinnyśmy byc także damami, księzniczkami posiadajacymi ogromną klasę oraz błyszczącymi w towarzystwie.. Jaka powinna być kobieta?? Co jej wypada, a czego nie.. Stówrzmy kobiecy Savoir Vivre, a myslą przewodnia niech będzie to, że wizerunek mężczyzny tworzy kobieta..

ladnie napisane :) moim zdaniem kobieta nie powinna przeklinac. Jak jest bardzo zdenerwowana to ok, moze sie cos \"wyrwac\" ale uzywanie przeklenstw jak przecinka zdecydowanie kobietom nie przystoi. Ja rowniez nie moge patrzec kiedy kobiety pala papierosy. Czy Wy dziewczyny nie widzicie jak to paskudnie wyglada?

Gość prawdziwa dama nigdy
się nie spieszy :)

Gość 1 nie poprawia makijażu
w miejscach publicznych. chyba, że w publicznej toalecie.;) 2. nie drapie się przy ludziach. to niestety dość często spotykany widoczek.

O wlasnie, papierosy:P Idzie ladna dziewczyna ulica, zadbana, w ladnej sukience, szpileczki i... z papierosem w ustach. To wszystko psuje. A taka kobiete wlasnie dzis na ulicy spotkalam. Poza tym mysle, ze kobieta powinna potrafic ubrac sie odpowiednio na kazda okazje. Gustownie i adekwatnie do kazdej sytuacji:)

Gość Paattii
Ponadto: 1. prawdziwa dama nie narzuca się mężczyźnie. 2.ma swój styl, jest wyzywająca, lecz nie kontrowersyjna, 3. nie nadużywa alkoholu, a papieros - zapalony tylko podczas okazji spotkań towarzyskich (w pubie, na ulicy, itp. raczej nie powinno się). 4. dba o siebie. Przez to nalezy rozumieć, jest schludna i czysta, makijaż - oczywiście w miarę gustu - nie każda go lubi, włoski schludne i zadbane, czyste i rozczesane, biżuteria - w niezbędnym minimum - obwieszenie jak choinka (czytaj: przesyt) nie zawsze pasuje. 5. Używa ładnego języka. Przekleństwa - hmmm, jak już ma się wyrwać, to tylko wśród osób bardzo bliskich, które zrozumiejąć "nerwową" reakcję. Mi się wyrywa zazwczaj gdy coś usilnie próbuję zrobić i po raz kolejny mi nie wychodzi, albo jak puknę kostką czy kolanem o jakiś mebel :p Staram się jednak unikać brzydkości, mówąc w zamian "o żesz ...":d

Gość babe z klasa
nie podnosi głosu, nie awanturuje się

Gość do Pattti
A czy w pubie nie mają miejsca własnie "spotkania towarzyskie"?;)

Kobieta powinna być sobą, zachowywać się naturalnie...Jeżeli kogoś udaje, na siłę próbuje być kimś innym, \"zgrywa damę\" to wtedy efekt jest żałosny...:O Zgadzam się jednak, że są pewne zachowania, które kobiecie przystoją bądź też nie...Mnie odrzuca najbardziej kiedy kobieta jest wulgarna...

Gość idi
do patti czy aby jestes pewna ze kobieta, co tam, prawdziwa dama powinna byc z założenia WYZYWAJĄCA ??? :-)

Gość Kikimiki
moim zdaniem nie powinna bekac, tak bekac, bo juz wiele razy bylam w takim towarzystwie, gdzie kobietka po "golnieciu" sobie bekala bez krepacji. Oprocz tego drazni mnie jak niekulturalnie panny zuja gume, z otwarta buzia, nadmiernie mlaskajac....... bleee.

Gość dama nie żuje gumy

Gość Samica wilka
prawdziwa dama nie zwraca uwagi partnerowi przy udziach, prosi na osobnośc lub czeka az spotkanie się zakończy......... Prawdziwa dama także ( jeśli trafi na hmm mało rozgarniętego pana) powinna ( tylko kiedy sa sami) zwracać mu uwagę na pewne rzeczy których brakuje w jego zachowaniu ( pamiętając o tym że prawdziwą dame charakteryzuje także męzczyzna na poziomie)

Gość Samica wilka
oczywiście Ludziach a nie udziach przepraszam !

Gość dama nie
- spóźnia się -rechocze w miejscu publicznym zagłuszając wszystkich w koło

Gość dama.......
nie robi błędów ortograficznych :D

Gość Asieczka
Tak więc drogie panie dama nie powinna: * Przeklinać * Pić alkoholu tzn. lampka wina nie zaszkodzi ale piwo z butelki odpada!! Powinna mieć: * Zawsze czyste, pachnące włosy * Zadbane paznokcie u rąk i nóg ( byle nie jakieś zielone i niebieskie - to kolory zostawmy dla nastek) * Mieć zawsze czyste ząbki i wogóle cała powinna być czysta i pachnąca. * Wydepilowane nogi jak jest w spódnniczce. * Delikatny makijaż jeżeli nie potrafi wyjść z domu bez tzn. przymatowienie twarzy, delikatne cienie, tusz i pomadka ja osobiście preferuje bezbarwny błyszczyk. * Zawsze dobrany strój do okazji. * Znać swoją wartość, szanować i lubić siebie * Miła, delikatna i wrażliwa To nie wszystko oczywiście mogła bym pisać i pisać ale kto to będzie poźniej czytał. Pozdrawiam wszystkie kobietki =) Jesteśmy na tym świecie naj, naj, naj i przede wszystkim ceńmy się i znajmy swoją wartość. Buziaki :*

Gość rumiankowa
no to moze teraz to damy powinny tylko w bardziej rozszerzonej formie. Moim zdaniem dama powinna byc szczera,nigdy nie powinna klamac, zapytana o cos powinna odpowiedziec grzecznie,bez arogancji i glupich docinek.

Gość Asieczka
Rumiankowa zgadzam się z tobą w 100%. Dama powinna również potrafić zachować się w różnych miejscach np. w restauracji i na plaży. Powinna być: * z natury delikatna i łągodna, * wiedzieć czego chce, * umieć znaleźć kompromis * kochać dzieci, zwierzęta i przyrodę, * romantyczna, czula * umieć wysłychać i być podporą dla ukochanego * nie być arogancka, nie wywyższać się, doceniać innych Spodobał mi się ten topik =) zawsze starałam się chociaż w małym stopniu być taką małą damą =) to takie fajne uczucie.

Gość rumiankowa
no asieczka je tez sie z Toba zgadzam,jednak jest tyle dziewczyn ktore mysla ze sa takie super wlasnie przez palenie,przeklinanie.Wiem z doswiadczenia ze niemile widziane sa poprawki chlopakow np chkopak mowi poszlem a dziewczyna posZedlem sie mowi,ok raz na jakis czas ale nie ciagle kogos upominac,to staje sie uciazliwe dla danej osoby...

Gość płomykówka*******
Chyba już nie lubię tej Waszej Wirtualnej Topikowej Damy.;)

Gość hopa
super temat szkoda aby był nisko

Gość nie-dama i tyle.
witam stowarzyszenie bujających w obłokach. dobrze, że nie żyję w waszym kręgu :) grhhhhh.

Ze wszystkim tym co napisalyscie sie zgadzam i dodaje jeszcze: * dama powinna umiec ladnie siedziec czyli nogi skrzyzowane (nie noga na noge tylko w kostkach)i lekko przechylone w bok * dama powinna byc pewna siebie, tego co robi, co mowi, jak mowi itp. * powinna starac sie jak najczesciej usmiechac * byc opanowana * dama powinna umiec roznawiac z ludzmi w roznym wieku, z roznych klas spolecznych itp. * powinna ladnie jesc czyli powoli, spokojnie, malymi kesami * schodzac / wchodzac po schodach nie powinna trzymac sie poreczy ;) (tak wiem... czasem ciezko.. ale slyszalam ze tak wlasnie powinna robic dama.. a wlasciwie kazda kobieta) Niom.. to tyle narazie przychdzi mi do glowy.. jak jeszcze cos sobie przypomne to napisze bo temat straszliwie mi sie podoba :) :) :)

jednak cięzko jest być prawdziwa dama... choc te pare zasad napewno nam się przyda..czekam na więcej..

\"Jestesmy kobietami, towarzyszkami życia, matkami, ozdobami naszych mężczyzn.\" ej kajuuusia, myślę, że kobieta to coś więcej niż tylko \"ozdoba mężczyzny, matka, czy toważyszka życia\" - to przede wszystkim człowiek, takim samym stopniu jak mężczyzna.

A człowiek nie powinien dbac o siebie i swój wizerunek?? Oczywiście, że \"bycie\" nie polega tylko na wizerunku i tego niezaprzeczam, ale akurat teraz chciałam poruszyć temat dobrego wychowania.. A kazda kobieta również by chciała aby jej mężczyna dobrze się reprezentował, więc my tez dbajmy o siebie..

No właśnie. Mi nie chodziło o to, że wobec tego mamy przeklinać, raczej, że nie lubie przekleństw bez względu na to czy przeklina kobieta czy mężczyzna, tak samo jak drażni mnie widok pijaka - kobiety, tak jak mężczyzny. Są po prostu rzeczy, które nie przystoją ludziom.