Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzena14

prosze o szybka odpowiedz

Polecane posty

Gość marzena14

Mam 14 lat i chcialabym sie cos dowiedziec. Dzisiaj pierwszy raz zalozylam sobie tampon i... przy wyjmowaniu odczuwalam lekki bol. Przyznam sie ze troche spanikowalam i wyciagnelam go po niespelna godzinie ( balam sie ze potem nie bedize dalo sie go wyciagnac.) za godzine mam aerobic i chcialabym isc z tamponem ale sie serio boje... moze cos zle zalozylam ze potem mnie bolalo ?:( hmm mamy sie nie spytam bo ona powiedziala ze jestem za mloda na tampony:(

Gość JULIES
jesli wylozylas tampon tak szybko to pewnie bolalo dlatego ze byl slabo nasaczony.Tampon trzyma sie ok.3-4 godz. i wtedy wyjmje sie z latwoscia bo jest sliski.Takze nie panikuj....i uwazaj najlepiej tamponow mini,choc mnie tez sie wydaje ze troszke za mloda jestes na tampony.

Gość JULIES
wyjelas ....mialo byc,cos mnie slonko dzis dogrzalo ;)

Za płytko go włożyłaś. Najlepiej na początek kup sobie tampony z aplikatorem - będziesz wiedziała jak głęboko go włożyć. Ale jeśli nie masz takich to musisz włożyć go na długość palca, mniej więcej. Nie bój się żadko się zdaża, że nie można wyjąć tamponu.

Gość JULIES
Sara13 gdyby wlozyla za plytko to odczuwalaby go caly czas a nie tylko przy wyjmowaniu. aha, mozesz przykucnac jak wyjmujesz tampon to wtedy juz zupelnie nic nie boli.

Gość marzena14
dzieki dziewczyny :) Sprobuje jeszcze raz. Hmm w sumie sama nie wiem czy jestem za mloda. Slyszalam ze 13 a nawet 12 latki nosza tampony... ale ten aerobic jest serio meczacy a dzis jest ten najgorszy dzien (2 z 8 ). Jeszcze raz dzieki Wam :*

Gość agresiwe2005
zaniedługo 5latki będą nosiły tampony :))) hehehehehehe

Ja pierwszego użyłam, gdy miałam 13 lat. Teraz mam 23 :)

Gość rachel
no, minka, ja dokładnie tak samo!:) marzena, a Tobie na początek polecam tampaxy - są z aplikatorem, który daje Ci pewność, że tampon jest umiejscowiony na właściwej głębokości. (ponadto, nie musisz po zakładaniu nawet myć rąk, to jest bardzo higieniczne) i nie panikuj na przyszłość, nie wyjmuj nienasączonego tampona, bo zrobisz sobie krzywdę. musisz odczekać te 2-3 godzinki.

hej :) dzisiaj tez poraz pierwszy zalozylam tampona i troszke sie przestraszylam... tzn wszystko bez problemu odrazu po wlozeniu doskonale sie czulam a po jakis 5 min nagle oblały mnie poty zaczelo mi sie strasznie krecic w glowie i zamazywal mi sie obraz przed oczami :/ dopiero gdy usiadlam i zaczelam gleboko oddychac przeszlo po paru sekundach.... bardzo sie przestraszylam tym bardziej ze niebylo nikogo w domu, niemam pojecia co mi sie stalo, ale pozniej juz bylo wszystko doskonale nawet niemialam problemow z wyciaganiem... jutro tez chcialabym zastosowac tampona bo mam wazne wyjscie ale troszke sie boje ze znowu cos bedzie nie tak :/ a jesli chodzi o Ciebie marzenka to chyba za szybko chcialas go wyciagnac bo po godzince napewno jeszcze za slabo nasiakl :)