Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbi_100

jak długo dochodziłyście do sił po cc.

Polecane posty

Gość Balbi_100

Witam wszystkie dziewczyny, mam pytanie jak długo dochodziłyście do siebie, jaka była wasza droga do zdrowia po cc. Ja miałam cc dwa tygodnie temu i ciągle jestem rozbita, mam temperaturę, boli mnie brzuch, ale nie rana tylko brzuch, nie mogę się wyprostować, noszenie dziecka to dla mnie wysiłek ponad siły. Lekarz mnie badał, miałam robione wyniki moczu i niby jest ok a ja ledwo żyje i do tego ta gorączka, przyjmuje antybiotyk i nic, gorączka uparcie zostaje. Zaczynam sie denerwować i mieć głupie myśli

NO TO STRASZNE, ALE NA PEWNO WSZYSTKO JEST OK. JA CC MIAŁAM O 22, A RANO O 8 JUZ KAZALI MI WSTAĆ I SZŁAM POD PRZYSZNIC (Z OBSTAWA POŁOŻNEJ ). PRZYZNAJE NIE BYŁO ŁATWO, ALE NIE BRAŁAM ZADNYCH LEKÓW PRZECIWBÓLOWYCH I STARAŁAM SIE DUZO CHODZIĆ I SAMA OPIEKOWAŁAM SIE CÓRECZKĄ. Z WYPROSTOWANIEM SIE BYŁO TROCHE PROBLEMÓW, ALE PO KILKU KROKACH JUZ CHODZIŁAM NORMALNIE. W DOMU TEZ BYŁO OK, RANA GOIŁA SIE SZYBCIUTKO I TERAZ NIE MA PRAWIE ŚLADU - ALE JEDNO CI POLECE ZACZNIJ JAK NAJSZYBCIEJ STOSOWAĆ JAKIŚ KREM, MAŚĆ ITP, NA BLIZNY BY ZAPOBIEC POWSTANIU BLIZNOWCA (CONTRATUBECS, JEST TEZ ŻEL Z WYCIĄGY CEBULI- NIE PAMIETAM NA ZWY). ALE KAŻDA KOBIETA INACZEJ REAGUJE, TZN JEJ ORGANIZM. POZDRAWIAM

Cesarkę miałam 3 tygodnie temu, czuję się już bardzo dobrze. Po 2 tygodniach mogłam już się bez bólu wstawać, kaszlnąć, kichnąć, a dolegliwości w miejscu cięcia określiłabym jako pobolewanie. W pierwszych dniach w domu też miałam gorączkę, ale to z powodu nawału pokarmu, przeszło po dwóch dniach.... Wspólczuję, naprawdę...

Marysieńko 1, jakie brałaś zastrzyki przeciwzakrzepowe i dlaczego? A antybiotyk w zastrzykach czy w tabletkach i jaki?

DOSTAŁAM KEFLEX (ANTYBIOTYK), W PON CC, A W ŚRODE WYJETO MI WENFLON (CZY JAK TO TAM NAZYWAJĄ) I DOSTAWAŁAM TABLETKI. W DOMU RÓWNIEŻ KEFLEX PRZEZ 4 DNI, CO DAJE W SUMIE 10 DNI. ZASTRZYKI PRZECIWZAKRZEPOWE TO CLEXANE RAZ DZIENNIE W SUMIE 12 ZASTRZYKÓW. DOSTAŁAM TE LEKI PROFILAKTYCZNIE, RODZIŁAM W POZNANIU NA POLNEJ I Z TEGO CO WIEM, KAŻDA PO CC JE DOSTAJE, NAPEWNO ZASTRZYKI.

Gość szybko
Ja cc miałam o 8 rano ze względu na to, że nie zadziałało znieczulenie w kręgosłup miałam ogólną narkozę. Lekarze nie pozwolili mi się podnosić przez 12 godzin ale i tak do rana nie wstawałam. Czyli po 24 godzinach wstałam z łóżka zrobiłam razem z położną pierwsze kroki. Po 48 godzinach wyjęli cewnik i sama już mogłam wstać z łóżka i powolutku spacerowałam prostując się, bo to jest bardzo ważne żeby szwy nie ciągnęły. Oczywiście bolało bo musiało boleć ale starałam się nie brać żadnych leków przeciwbólowych i wytrzymałam. Nie miałam żadnej gorączki nie dostawałam żadnych leków przeciwzakrzepowych ani antybiotyków. Naprawdę jestem 14 miesięcy po cesarce i przeszłam ją rewelacyjnie bez żadnych komplikacji.

Gość Balbi_100
ja miłam cesarke o 10:30 rano, fakt że, po 29 godzinny porodzie, wieczorem juz wstałam i chodziłam, zjmowałam się dzieckiem, a kryzys z tempertura itd przyszedł w 4 dobie. Lekarze kazali mi dużo odpoczywać, nie nosić małej, do tego doszła poważna niedokrwistośc, która ponoć powoduje niedotlenienie i problemu z bólem głowy. Wszytko rozmumie, ale to goraczka mnie dobija, ciągle mam powyżej 37,5 . A jak długo miłayście tą gorączke?

Gość goga1213
hej dziewczyny ja rodzilam w londynie mysle ze to nie ma znaczenia gdzie cesarke mialam zrobiona po polnocy przed 1 rano moj synek byl juz z nami a o 8 rano wzielam juz mojego niunia sama do karmienia o 10 wstalam sama z lozka bo kazali mi zmienic sale po 48g bylam juz w domu rana bardzo szybko sie goila nie mialam problemow dojsciem do siebie a jak troszke dluzej pochodzilam czulam lekki dyskomfort wtedy polozna kazala lyknac cos przeciw bolowego wiec dziewczynki zycze szybkiego powrotu do zdrowia