Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

aha no może być problem że okres nie nadejdzie i wtedy też do lekarza i on już coś na jego wywołanie przepisze.............

aha, dzięki :) ale nie wiesz czy w tych nielicznych rzypadkach odzyskuje sie ten okres czy na stałe jakos zanika?

raczej się go odzykuje,ale to sprawa indywidualna......osobiście nie znam kogoś kto by nie odzyskał......:)

ja nie wiem jakaś wirusówka... gorączka, ból mieśni i sraczka ;/ jestem dzis wyjątkowo wredna (tak juz mam jak mi sie temp podniesie)

hej:) lekarz przepisał mi ostatnio mercilon, i mówił ze ma on mniejszą liczbe hormonów niz inne tabletki, czy to oznacza ze jest wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciąże?

znowu... mercilon wcale nie maja aż tak mało hormonow, np. ma tyle samo co novynette ale nieważne, wszystkie tabsy są tak samo skuteczne, poziom hormonow decyduje tylko o skutkach ubocznych bo np. niektore kobity lepiej sie czują przy wiekszych dawkach estrogenów a inne przy mniejszych ze swojej strony dodam że biore mercilon od roku i świetnie mi sluży

Witam wszystkich🌻 Figaa...A co dokładnie, bo ja doradztwo zawodowe! tamiles...Od 1 dnia, jeśli zaczęłaś 1 dnia okresu...Tabletka się wchłania około 3-4 h, więc już od tego czasu... _nnatalciaa_...Jak zniknie, to chyba tylko lekarz pomoże...Nie może Ci zniknąć okres na stałe...Jeśli go nie ma dłuższy czas, to się go wywołuje lekami...Ja też nie znam kogoś kto by nie miał dłuższy czas i nie odzyskał...Heh , fajnie to brzmi:P anulka156...O rany, co to za pierdoły oni piszą!?:P I ile byków:o moniak...❤️🌻 ona123...NIE!!!Każde tabletki są takie same w działaniu, nie ma lepszych i gorszych!!! Kobiecosc...Wiesz co, dokładnie to Ci nie powiem, ale z tego co mi się kojarzy to około dwóch tygodni...Ale pewna nie jestem...

aaaaaa ja na : pedagogika społeczna i terapia pedagogiczna :)

Gość AGIK
dziewczyny mam pytanie:jestem na marvelonie...wybieram sie na wakacje w gory(mieszkam nad morzem)...czy zmiana klimatu nie oslabi dzialania tabletek?nie moge sie dodzwonic do mojego gina..wiecie cos na ten temat?z gory dziekuje...

no cos ty... co ma klimat do tabletek, nie mozna by było ruszyć sie z domu żeby z brzuchem nie wrócic ;) nie boj nic

Gość AGIK
moniak---dzieki...dosc ze napisalas od razu to jeszcze z "jajem"...serdecznie dziekuje...ja sama wiem,ale jak czasem cos wymysle to mi kielkuje i spokoju nie daje...pozdrawiam:)

spoko, tez mialam takie obawy kiedys bo jestem z warszawy i jak pojechałam do ełku to dostalam z nienacka okres (nie bralam wtedy tabletek) wiec zmiany klimatu maja wpływ na organizm jakis pewnie, ale przeciez nie na trawienie ani funkcje wątroby wiec pigułki nie bedą miec trudnosci z prawidłowym działaniem ;)

Mam pytanie zapomniałam tabletki w trzecim tygodniu, noi na opakowanu pisze, że są dwa wyjścia albo przyjmować do końca i nie robić 7-dniowej przerwy, ale przestać przyjmować i po 7 dniach zacząć nowe opakowanie. Ja wybrałam tą pierwszą drogę, ale mój gin jest na urlopie, a do rodzinnego dopiero w poniedziałek i teraz co mi radzicie dziewczynki? Tabletki zapomniałam we wtorek, a ostatnią w ziełam w czwartek

nie rozumiem jak wybrałas pierwszą opcje czyli branie dalej bez przerwy to czemu mowisz ze ostatnią wziełas w czwartek?

aha że nie masz nastepnego opakowania? to trzeba było wybrac drugą opcje... teraz to sie musisz zabezpieczac dodatkowo tydzien conajmniej jak nie wiecej, ale jesli mialas stosunki w tygodniu poprzedzającym zapomnienie to moze byc to groźne

dizzy.ok...To znaczy co Ci możemy doradzić, bo nie czaje:):P Musisz skądś skołować receptę, znaczy od jakiegoś innego lekarzyka...

No bo wydawało mi się, że nie robienie przerwy jest bardziej bezpieczne, no ale recepta dopiero na poniedziałek To myślicie, że jak wezmę tab w poniedziałek to bedzie dobrze?

nie bedzie dobrze bo w ten sposob nie zastosowałas zadnej z metod z ulotki

Dobra dzięki dziewczyny, chyba odstawie pigułki w taki razie, bo po co się truć jak i tak trzeba się dodatkowo zabezpieczać, a miesiąc przerwy dobrze mi zrobi

miesiąc przerwy to ci tylko gorzej zamiesza w organizie, a potem mozesz czekać na okres i 50 dni

Że też musiałam zapomnieć już tyle czasu biorę tabsy, no ale zawsze musi być ten pierwszy raz:P Dzięki Dziewczyny za pomoc, może w poniedziałek zamiast do rodzinnego pójdę do innego gina, tylko ,że będę dzień przed krwawieniem, a słyszałam,że nie powinno się chodzić, przed okresem, prawda to? Bo wiecie jak to jest z plotkami:)

dizzy.ok...Ja to się zamotałam w tym, szczerze to nie mogę skapować o co chodzi:P...Ostatnią tabsę wzięłaś w czwartek i co dalej... Miesiąc przerwy nie zrobi Ci dobrze, tylko wręcz przeciwnie...Namiesza po chuju w organiźmie... Ale to przecież tylko po receptę byś szła, to co ma okres do tego!?

Najważniejsze, że nie miałam stosunków przed zapomnieniem tabletki aaaa generalnie chodzi o to ,że zapomniałam tab w trzecim tygodniu jestem zmuszona zrobić przerwę, bo mój gin ma urlop.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować