Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mallinka

Ciąża a wysiłek fizyczny

Polecane posty

Gość mallinka

Czy są jakieś przeciwskazania do chodzenia po górach na początku ciąży? Chodzi mi o sam początek ciąży (pierwsze dni, tygodnie). Wybieram się w góry i nie wiem, czy lepiej sobie tylko delikatnie pospacerować, czy można wybrać się na jakiś całodniowy szlak, który może być bardzo męczący (w planach m.in. wycieczka na Giewont). Co o tym sądzice? Czy to może być niebezpieczne?

Gość szczesciara74
[!} tak

Tak duzy wysilek nie jest wskazany - zwlaszcza w I i III trymestrze... Zastanow sie, co jest wazniejsze... A po gorach mozesz chodzic, jesli lekarz oczywiscie pozwoli (ja chodzilam po Karkonoszach), ale tylko niezbyt dlugie i na pewno nie tak forsujace trasy jak na Giewont!

Gość ania 30
myślę że lepiej nie ryzykować takiej wycieczki podziwiaj widoki oddychaj świeżym powietrzem,spaceruj i przyzwyczajaj się do myśli że już wkrótce z wielu rzeczy będziesz musiała zrezygnować ale dziecko jest przecież najważniejsze-pozdrawiam

hej dziewczyny a co myslicie o plywaniu tzn. chodzeniu na basen na poczatku ciazy, nie mowie juz o jakims szybki, meczacy plwaniu poprostu jakas runka wokol basenu czy cos kolo tego czy dac sobie spokuj?

Gość IWKA26
PLYWANIE NA POCZATKU CIAZY NIE ZASZKODZI NAWET WRECZ PRZECIWNIE DOBRZE JEST CHODZIC NA BASEN NAWET W POZNIEJSZYCH MIESIACACH.....POZDRAWIAM

Gość mallinka
Dzięki, dziewczyny. Tak myślałam :( Góry poczekają :)