Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _malutka_

Dziewczyny, która z was pamięta swoją pierwszą menstruację?

Polecane posty

Gość _malutka_

Czesc dziewczyny! Pamiętacie swoją pierwszą miesiączkę? Ile miałyście lat? W jakich okolicznościach przyszła? :) Moja 15 lat temu (mialam 12 lat) w wigilię Bożego Narodzenia. Bardzo dobrze pamiętam:) Cały dzień bolał mnie brzuch i nikt nie wiedział dlaczego:) Pierwszy raz nie miałam ochoty na karpia i zupę grzybową... Ciekawa jestem jak Wy wspominacie ten dzien? Pozdrawiam! P.S. Teraz to pewnie Wasze córki już dojrzewaja, ja nie mam jeszcze dzieci:)

12 lat temu lipiec, wróciłam z wakacji weszłam do domu, do ubikacji- MAMO, mam krew na majtkach Wytłumaczyla mi co i jak A mi najbardziej szkoda było majteczek, takich ładnych z truskawkąą Ale mam je uprała i byłam szczęscliwa

Gość _malutka_
Ja też zaraz poleciałam do mamy z majtkami:) Mama sie ucieszyła i mnie uściskała:) I też wytłumaczyła co i jak:)

Gość facet to ja
moja córcia dostała okresu kilka miesięcy temu zamiasta do matki, przyszła do mnie ja czerwony, zawstydzony, tłumaczyłem jej wszystko żona mówi że te ciąże itd mogłem sobie darować...

Gość każda chyba pamięta
ja dostałam pierwszą miesiączkę 26 listopada, 16 lat temu (miałam 11 lat no prawie 12, bo jestem z lutego) i pamiętam, że pomyślałam wtedy "Boże, to już tak do końca życia, ja nie chcę", ale następną dostałam dopiero 10 miesięcy później i od tego czasu już miesiąc w miesiąc...:)

Gość ja też pamiętam...
Miałam trzynaście lat...Mama dała mi paczuszkę podpasek,chociaż do tej pory nie wiem skąd wiedziała,bo ja jej o tym nie mówiłam...I powiedziała tylko,że "tam najpierw trzeba odkleić taki paseczek"(na podpasce) - pamiętam jak dziś....A potem wstydziłam się jej i unikałam parę dbrych dni...

Gość _malutka_
do faceta: Ale fajnie, ze córka przyszła do Ciebie:) Masz powód do dumy:) Naprawde fajnie:) Musisz byc wspanialym tata:) Gratuluje!

Gość facet to ja
bo w życiu tak to jest- syn idzie do mamy córka do taty Ciekawe czy młody rozmawiał z mama na te tematy(???)

Gość heh pamietam
14lat a bylo bardzo niedawno bo tylko 3 lata temu. Nawet pamietam dokladną datę 19,04. Przychodze po poludniu z podworka i wchodze do lazienki , mialam czarne majtki ale jak podcieralam sie zauwazylam czerwona plame na papierze. Bardzo sie ucieszylam bo balam sie ze juz nie dostane okresu do 16 roku zycia i wtedy bede musiala isc do ginekologa. Ale bylam szczesliwa ale moje szczescie przeszlo po 2 dniach!! hehe mamie nic nie mowilam mialam juz kilka podpasek bo w szkole nam dawali takie probki z alwaysa. A na drugi dzien bardzo wstydzilam sie kupic. Mieszkam w malym miasteczku gdzie prawie wszycy sie znaja i jak bylam w sklepie ciagle wszystkich przepuszczalam w kolejce bo sie wstydzilam i dopiero jak nikogo nie bylo szybko poprosilam o podpaski. Ale ja wtedy glupia bylam hehe :):D jak dostalyscie okre to powiedzialyscie mamie czy nie??? a moze kolezance czy siostrze??? bo ja np. wtedy swobodnie moglam gadac o miesiaczce z kolezankami ale z mama np nie!!!! a jak wy??? tez wstydzilyscie sie w sklepie jak kupowalyscie?? opiszcie wasze historie przypomnimy sobie te czasy hehe :):P:D

Gość każda chyba pamięta
Ja w pierwszej kolejności poszłam do mamy, ale jakoś specjalnie nie zagłębiałyśmy się w temacie, a podpaski zawsze mama kupowała więc nie miałam takiego problemu jak Ty----->heh pamietam

Gość kobietka23.
ja dostałąm dokłądnie 19 lipca 1996 roku.Poleciałm do mamy.Dał mi podpaski.Pamiętam,ze były to LIbresse;)Dziwne ze takie szcegóły sie apmięta.Ale to bardzo wazny dzień w zyciu kazdej kobiety wiec mysle,ze każda z nas pamięta go bardzo dobrze;)

Gość uuuuuup
up

Gość ehhhh
No, ja to niezbyt miło wspominam. Miałam wtedy 12lat i 7miesięcy. 31 lipiec, po powrocie do domu z wczasów. W sumie wiedziałam co mi jest, ale nikomu o tym nie powiedziałam, bo się wstydziłam, że tak wcześnie (moje siostry miały po 14 lat jak dostały). Nie mam matki, a z siostrami nie chciałam o tym rozmawiać. A jeśli chodzi o podpaski? O matko, jak sobie to teraz przypominam, to mi się chce śmiać. Bardzo wstydziłam się je kupować, więc początkowo podkradałam je siostrze (wiedziała o tym, ale nic nie mówiła). Dopiero później się przełamałam, ale zawsze najpierw się rozglądałam, czy w sklepie nie ma aby kogoś znajomego. Ehhh, głupia byłam. Przecież to normalne, a ja robiłam z tego wielki problem.

Gość wstydnisia
Cześć, ja w tym roku końćze 19 lat, a dostałam okres dość późno bo gdy miałam lat 14 i 5 miesięcy. To było na działce koleżanki :o na majówce w 2001roku. Wyobrażacie sobie?? - Nie miałam nawet wkładki a co dopiero podpaski!! A gacie całe we krwi. To było chyba największe zaskoczenie mojego zycia!! A matce powiedziałam na drugi dzień dopiero, bo w tym samym dniu nie mogłam z siebie tego wydusić:o Wogóle nie rozmawiam o TYCH sprawach z matką. Nie umiem. A ona nigdy sama nie zaczęła. A jak jej mowilam o 1.miesiączce to myślałam że się zapalę ze wstydu! I do teraz nie nawidze gdy mam okres bo się przed nią wstydzę. Dodam że ona jest już po menopauzie. Ehh:( Kurde smutne to bo inne dziewczyny mają taki świetny kontakt z rodzicielką. :(

Gość A ja w dniu moich
15-tych urodzin :)

Jasne że pamiętam ,miałam 16 lat,22 luty :D Dostalam,nic mnie nie bolało,trwał niecałe 2 dni i ponownie pojawił się pół roku później,do dziś mam bezbolesny okres,biust tylko boli i sporo się powiększa ;) Dodam ze nie moglam sie doczekac okresu a jak go dostalam to cieszylam sie raptem jeden dzien,dobrze ze nie boli i nie trwa dlugo a tez nie jest obfity,mam nadzieje ze tak bedzie zawsze

O kurde to ja bylam z was najstarsza Ja mamie nie powiedzialam,nigdy sie nie dowiedziala,zmarla jak mialam 18 lat ,wstydzilam sie na maxa okresu:(,zawsze bylam dziwolagiem w tych sprawach,pierwsza podpaska to tez libresse a pozniej kupowalam mini tampony libresse a nastepnie przeszlam na always i do dzis na nich jestem

Gość Ka
Ja też pamiętam :) Poleciałam z majtkami do mamy, to Ona mi dała podpaskę ;) pamiętam że to była bella ;) Nic mnie ie bolało, przylazłam do domu z angielskiego i bach ;) Ale zanim poszłam do mamy to poczekałam aż tata z bratem się ulotnią z pokoju :D bo się wstydziłam ;) Początkowo że krępowałam się kupować podpaski ale teraz już luz ;)

Gość anestet-ka
ja mialam 12 lat ale pierwszy okres nie byl taki tragiczny, skąpy, nosilam tylko wkladki ale oczywiscie przezywalam i caly czas mi sie wydawali ze przecieka ;) drugi okres byl gorszy bo juz obfity, balam sie isc do szkoly, podpaske zmienialam co godzine tak na wszelki wypadek;) no i dostalam pierwsza z klasy hyh

Gość _malutka_
Dzieki dziewczyny, ze piszecie:) Chyba trafilam z tematem:) Ciesze sie:) Kurcze, czy tylko mnie tak boli pierwszego dnia? Piszecie, ze przechodzicie bezbolesnie. Ja sie zwijam czesto pierwszego dnia. To jest okropne i tak od od 15 lat... I co mi po pocieszeniach, ze po urodzeniu dziecka mi przejdzie. Jakos w to nie wierze. Poza tym na macierzynstwo nie ma u mnie widoków... Pozdrawiam i piszcie, prosze dalej. Buziaki.

Gość _malutka_
Aha, facecie fajny :) masz fajna córke skoro biega do Ciebie, ja bym sie wstydzila do taty:) kiedys i teraz tez:)

Gość każda chyba pamięta
Ja niestety mam bardzo bolesne miesiączki i do tego jeszcze strasznie długie (6-7 dni). W pierwszy dzień zawsze zwijam się z bólu i nie pomagają nawet 3 tabletki przecwbólowe dlatego nawet ich już nie biorę, bo po co skoro i tak nic nie dają, a swoje muszę "odboleć", czyli nie jesteś sama:)

Gość _malutka_
Troche mnie pocieszylas:) Dzieki. U mnie 5 dni na ogól trwa. Pierwszy dzien okropny, czasem i drugiego cos niecos pobolewa,ale potem jest juz ok. Mam czesto wrazenie, ze na mnie tez tabletki nie dzialaja. i tak jak mówisz, musze przecierpiec swoje... Dlaczego facetów tak nie boli? To niesprawiedliwe.

Gość oj ja pamietam ten dzien
oj ja pamietam ten dzien:) przyszlam z podworka sie napis i siusiu zrobic bo latalam z dzieciakami a mialam 14 lat no i wpadam do WC , majtki w dol a tam ... ehhhh czerwono na majtkach ami na buzi zielono sie zrobilo:D wystraszylam sie troszke tym bardziej ze kiedys mialam maly wypadek i uderzylam sie w "to" miejsce i poszlo kilk akropelek krwi:(:(;(:o no ale po wszystkim poszlam do mamy do kuchni i powiedzialam "mamo chyba dostalam okres...." na to mama ze smętną miną co mnie dobilo bez zadnego uradowania sie jak to nie ktore mamy reaguja powiedziala " w ubikacji są podpaski wiesz co i jak" i tyle bylo wszystkiego.. oczywiscie pierwsze zmiany podpasek trwaly chyba z 30 minut poza tym wstd podczas kupna byl niesamowity :D ale teraz:] eehh smiac mi sie z tego chce:D

Gość oj ja pamietam ten dzien
a moj chlopak powiedzial ostatnio ze on nie wiem jak my sie mozemy męczyc tak straszliwie gdy brzyszek nas boli i powiedzial ze on to by sobie jajniki usunąl wrac z macicą hehe:D

Gość facet to ja
O, córka jest moją pupilką, syncio taki mały egoista. dodam , że dzieciaki są bliźniakami jednojajowymi Kropla w krople Młody ma długie włosy, młoda na zapałke, próbują się na wszelką siłe odróżnić pomyłki są ale odwrotnie- do Miłosza mówią Marieta i odwrotnie fajnie tak No, nawet na wakacje mama nie chciała jej póścić z koleżankami Toż to już panna 14 lat, i co miaąby zrobić to zrobi nawet w toalecie w szkole przecież nie upilnuje nikt

Gość rasen
ja swoja pierwsza miesiaczke dostalam w 7 klasie i to w dzien kobiet - fajna data;) do mamy nie poszlam, ale sama sie domyslila bo kupila mi podpaski, a wczesniej jej podbieralam, okres trwal prawie 10 dni a nastepny dostalam po 2 miesiacach, dzis dostaje regularnie ale jest bb dlugi(okolo tygodnia) i bbbbbbbbbb bolesny

Gość _malutka_
Do faceta: Ale fajnie, bliznieta:) Piekne imiona maja :) Moja mama tez ma brata blizniaka, ale sa kompletnie niepodobni, wcale nie musza (i nie musieli) sie za wszelka cene odrózniac. Ciekawe czy i mnie przydarza sie bliznieta:) Podobno w co drugim pokoleniu sie zdarzaja:)

Ja od zawsze miałam bolesny okres czyli od 17 lat cierpię.... A po dziecku wcale nic nie przeszło... i cierpię dalej!!!

Ja to doskonale pamietam.13.12.1984,jechalam z rodzicami do cioci na imieniny,a tu bach,,,cos mi mokro,,,no ale nic spokojnie,,,dojechałam do cioci marsz do toalety a tu krew.Wiedziałam co i jak,,no ale co teraz..ciocia byla osobą po 50,,nadzieja w mamie...Na szczęście ciocia miala wate(KTÓRA PAMIETA CZASY WATY....HEHEH,,,),i po strachu. Moja córcia ma prawie 12 i wszystko wskazuje na to,że zaniedługo bede jej kupowac podpaski.Na szczęście ona tez wie co i jak.Ale powiem wam szczerze,,niemoge sie doczekać,,kiedy moja malutka córeczka przyjdzie do mnie z taka wiadomością.